thumbnail
thumbnail
Projectmanager IV omgevingswet

Tweelingstraat 2, 2312 LX Leiden, Nederland

Sluit over 9 dagen
125
32-36 Zuid-Holland

Begindatum:

3 jul 2023

Einddatum:

3 jul 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

24 mei 2023

Omschrijving van de opdracht
Als projectmanager maak je deel uit van het team Informatiemanagement. Naast 12 projectmanagers en 5 projectondersteuners, vind je binnen dit team ook de (strategisch) informatiemanagers, informatiebeveiligers, privacy officers en informatie architecten. Het team bestaat uit 50 enthousiaste en deskundige medewerkers dat sinds de zomer van 2019 bouwt aan een robuuste, effectieve, toekomstgerichte informatievoorziening voor de Leidse regio en aan een toonaangevende IV-organisatie van zo’n 150 FTE. Dat betekent soms nog uitzoeken en pionieren, en ook lachen, vallen, opstaan en zorgen dat het gaat werken. Dat doen we samen.

Al enige tijd zijn de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude bezig met de voorbereiding en implementatie van de Omgevingswet. Voor de aansluiting op het DSO staat alles inmiddels wel klaar, maar daarmee zijn we er nog niet. Voor de afstemming van veranderende processen op de Informatievoorziening moet nog een flinke slag gemaakt worden. Als projectmanager Omgevingswet ben je de drijvende kracht voor in eerste instantie de realisatie van de werking van het DSO binnen de Omgevingswet. Je hebt te maken met de kernapplicaties voor vergunningen, planning en de vragenboom. De samenstelling van de organisaties in de Leidse regio is zeer gevarieerd en dat leidt tot verschillende belangen. Ook het tempo ligt (nog) niet overal gelijk.

Naast het organiseren van het project, het met voldoende vaart op de rails houden van de trein en het faciliteren van alle benodigde mensen en partijen, ben je ook in staat om ons te adviseren op aanpak en inhoud. Daarom is de ideale kandidaat goed thuis is in alle facetten van informatievoorziening, aangevuld met ruime ervaring met en kennis van de Omgevingswet. Je kunt snel tot de kern of essentie van een vraagstuk doordringen, soms door net een beetje anders te denken dan anderen. Dit combineer je met diep begrip voor je gesprekspartners en heldere communicatie. Je weet wat advisering inhoudt, hebt daar ruime ervaring mee en dat doe je graag, maar je bent ook pragmatisch en realiseert veranderingen. Je houdt de landelijke ontwikkelingen met betrekking tot de Omgevingswet nauwlettend in de gaten, bepaalt de impact op onze informatievoorziening en zorgt voor de uitvoering. ‘Met je poten in de modder staan’ vind je geen probleem. Sterker nog: je wilt niet anders !

Samen met je directe collega en sparringpartner, de dedicated (Strategisch) Informatiemanager voor de Omgevingswet, realiseer jij onze strategische IV-doelen voor de Omgevingswet, terwijl je bijdraagt aan de kennisuitwisseling, samenwerking en afstemming op zowel tactisch als strategisch niveau. Op die manier zet je het DSO op de kaart en weet je iedereen binnen boord te houden.

Eisen

 • Kandidaat heeft HBO / Academisch werk- en denkniveau

 • Kandidaat beschikt over een afgeronde post hbo- of wo-opleiding op een toepasselijk gebied, bij voorkeur bedrijfskundige informatica of informatica

 • Kandidaat beschikt over certificering op Prince2 Practitioner niveau of vergelijkbaar

 • Kandidaat heeft minimaal 10 jaar ervaring met het leiden van complexe IV-projecten

 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met het leiden van projecten in overheid organisaties

 • Kandidaat heeft aantoonbare en diepgaande kennis van de Omgevingswet

 • Kandidaat beschikt aantoonbaar over uitstekende adviesvaardigheden

Gunningscriteria
Zie omschrijving van de opdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Projectmanager IV omgevingswet die deze organisatie zoekt?