Begindatum:
Z.S.M.Einddatum:
1 mei 2024Uren per week:
24Publicatiedatum:
17 feb 2024Organisatie
Inwoners maken de samenleving en zijn daarom het uitgangspunt bij alles wat we doen in onze gemeente. De wijze waarop wij onze werkzaamheden organiseren, moet onze inwoners verder helpen. Processen en regels moeten de samenleving versterken, niet belemmeren. Het uitgangspunt is daarbij dat inwoners zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en de keuzes die ze daarin maken: waar dat nodig is ondersteunt de gemeente.
Daar waar direct contact is met inwoners wordt binnen het maatschappelijk domein “context gedreven” gewerkt. Dat wil zeggen dat we kijken naar de leefwereld van de inwoners van Purmerend. We hebben onze voelsprieten in de samenleving zodat we daarop in kunnen spelen. Dat doen we voor een groot deel door zelf buiten in de wijken en dorpen te zijn, maar ook door in nauw contact te blijven met partnerorganisaties. We zijn in wisselwerking met inwoners en met collega’s. Dit vraagt inlevingsvermogen en een nieuwsgierige open blik. We tonen begrip voor de ander, en durven buiten de kaders te denken en doen. We gaan uit van wat er wél kan, vooral doordat we samenwerken. Iemand met een hulpvraag bekijken we als mens – iemand met een netwerk, een verleden en eigen kracht – en niet als klant bij een loket.
Wat ga je doen?
Het maatschappelijk domein is ingericht rondom de taakgebieden Jeugd, Schulddienstverlening/armoede, Participatie(wet) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hier is vooral de uitvoering belegd. Zij hebben dagelijks contact met de inwoner en weten precies wat er buiten speelt. Ook is er een beleidsteam (diverse maatschappelijke onderwerpen waaronder ook inburgering en participatiebeleid) en een beleidsteam specifiek voor het onderwerp Wonen. Zij staan in nauwe verbinding met collega’s, partners, de samenleving en politiek. Van daaruit wordt strategie en koers uitgezet.
Voor het taakgebied Participatie(wet) zijn we tijdelijk op zoek naar een interim collega teammanager. Binnen dit taakgebied geef je uitvoering aan de Participatiewet en het inburgeringsbeleid en geef je leiding aan een team van zo’n 40 gedreven collega’s. Dat doe je op een manier die passend is bij de koers. Medewerkers krijgen de ruimte en juiste ondersteuning om steeds weer te kijken wat passend is. Dat vraagt een kritische blik (doen we wel de juiste dingen met de juiste mensen, wat is het effect?), lef en daadkracht.
Binnen de gemeente helpen we mensen aan een inkomen en brengen we de basis op orde. Werkom is het sociaal ontwikkelbedrijf van gemeente Purmerend en Zaanstad dat mensen aan het werk helpt. Werkom vormt daarom een belangrijk onderdeel binnen de uitvoering van de Participatiewet, omdat zij de mensen met een uitkering aan het werk helpen. Dit is voor jou een belangrijke gesprekspartner. Daarin trek je op met de collega’s uit gemeente Zaanstad.
Wie ben jij?
Die enthousiast wordt van werken voor inwoners vanuit maatschappelijke betrokkenheid;
Die niet denkt vanuit de wet, maar vanuit de mens;
Die houdt van samenwerken aan de opgaven voor de stad en dorpen;
Die bewust is van de politieke context waarin we werken;
Met een kritische blik dat zich uit in vragen stellen en nieuwsgierigheid;
Met lef en daadkracht;
Die ziet wat het effect is van ons werk en bijstuurt als dat nodig is.
Verder is het een pré als je ervaring hebt met de Participatiewet, maar niet noodzakelijk. Belangrijk is wel dat je het speelveld snel eigen kan maken.
Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal Hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende binnen het maatschappelijk domein;
3. Aantoonbare kennis van de Purmerendse manier van werken.
Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als leidinggevende bij een gemeentelijke organisatie (50 punten);
5. Aantoonbare werkervaring bij het coachen en begeleiden van medewerkers (35 punten);
6. De kandidaat stelt zich voor in een korte (persoonlijke) motivatie en waarom deze geschikt is voor deze opdracht. De motivatie dient geschreven te zijn door de kandidaat zelf (15 punten).
Competenties
Overtuigingskracht, waarbij je werkt vanuit een onafhankelijk oordeel;
Positief;
Pragmatisch;
Toont daadkracht;
Je bent analytisch;
Communicatief sterk.
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do - Vrij.
Aanwezigheid op het Stadhuis is gewenst, werkdagen in overleg te bepalen.
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 27 februari 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 26 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.
Voor de zzp'er
De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.