thumbnail
Strategisch adviseur online

Gemeente Midden-Groningen

Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand, Nederland

Beleidsadvies
Sluit vandaag
100
32 Groningen

Publicatiedatum:

21-06-2022

Sluitingsdatum:

04-07-2022

Begindatum:

20-07-2022

Einddatum:

30-12-2022

Heb jij de kennis en vaardigheden om complexe vraagstukken over digitalisering en dienstverlening binnen onze organisatie verder te helpen? We zoeken binnen ons team communicatie tijdelijk iemand die complexe digitaliserings- en dienstverleningsvraagstukken kan vertalen naar de praktijk van alledag en hier beleid voor kan ontwikkelen. Je werkt domein overstijgend aan onderwerpen als digitale toegankelijkheid, betrouwbare dienstverlening en passende vormen van online communicatie. Daarvoor weet je een online strategie samen te stellen die nauw samenhangt met ons fysieke communicatie- en dienstverleningsbeleid. Je signaleert kansen en mogelijkheden uit de omgeving, houdt wetgeving vanuit het Rijk nauwlettend in de gaten en weegt de belangen van de verschillende domeinen in de organisatie tegen de functie en bruikbaarheid voor onze inwoners en ondernemers. Intern stimuleer je de wil bij de verschillende teams en de kansen om te digitaliseren. Voor dit takenpakket begeef je je op het snijvlak van communicatie, dienstverlening en ICT.

Wat ga je doen?

Met team communicatie als thuisbasis ga je aan de slag om het online domein binnen onze gemeente verder te verstevigen en in te vullen. Dat is je belangrijkste taak. Je stelt daarvoor online beleid/uitgangspunten voor de organisatie op. Samen met de vervangend teamleider communicatie en de hoofdzakelijk 3 collega’s die zich met het online domein bezighouden, geef je inhoud en vorm aan de volgende taken en functies waarin jij de rol van procesbegeleider hebt:

  • Ontwikkelen van een visie op digitale dienstverlening;
  • Mede opzetten van een online team;
  • Het inrichten van het Europees Loket (Single Digital Gateway)


Kandidaatomschrijving

Je hebt een grote interesse voor digitalisering, nieuwe media en online vormen van communicatie. Je hebt een sterke visie op (gemeentelijke) dienstverlening en je bent analytisch sterk, communicatief, initiatiefrijk en kritisch. Je begrijpt hoe jouw werkzaamheden zich verhouden tot de grotere beweging die de gemeente moet maken om meer opgavegericht te willen werken. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en werkt graag samen. Je kan goed werken in situaties waarin er veel tegelijkertijd van je wordt gevraagd en bent in staat je werk goed te plannen en te organiseren. Bovenal ben je in staat om te verbinden, innovatie te stimuleren en vragen vanuit zowel de organisatie, als de omgeving op te halen.

Wij vragen:

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, communicatiewetenschap of informatiekunde);
  • Kennis en expertise op terrein van dienstverlening (van een gemeente), keteninformatisering en samenwerking;
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
  • Proactief, resultaatgericht, flexibel en gericht op samenwerking.

Interviewplanning

De interviews worden gepland ZSM na sluitingsdatum van indienen offertes.

Toelichting op rooster

De werkuren zijn flexibel in te richten met de leidinggevende.

Dienstencategorie

Andere diensten

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Strategisch adviseur online die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.