thumbnail
thumbnail
Senior Beleidsadviseur Wonen

Taurusavenue 100, 2130 LS Hoofddorp, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
105
32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

14-11-2022

Sluitingsdatum:

28-11-2022

Begindatum:

12-12-2022

Einddatum:

16-06-2023

Gemeente Haarlemmermeer is op zoek naar een Senior beleidsadviseur  Wonen. Je komt te werken voor één van de grootste gemeenten van Nederland die staat voor participeren en verbinden. We werken van buiten naar binnen. Samen met onze burgers zoeken wij constant naar creatieve en duurzame ideeën om de leefomgeving te blijven verbeteren. Werk jij graag op het snijvlak van vraag en aanbod rond Wonen? Lees dan snel verder!

Binnen de gemeente heeft de Cluster Samenleving, Sport en Cultuur als opgaaf om het ‘samen leven’ te versterken. Samen met maatschappelijke partners verzorgt de cluster de beleidsadvisering op uiteenlopende beleidsvelden als sport, recreatie, cultuur, onderwijs, jeugd, welzijn, wonen en arbeidsmarkt.

Voor de cluster werken zo’n 50 mensen: collega’s die breed georiënteerd zijn en kunnen schakelen tussen verschillende rollen. En die vanuit deze houding kritisch durven zijn op haalbaarheid van initiatieven en bestuurlijke wensen, en de juiste balans weten te vinden tussen zakelijkheid en partnerschap ten aanzien van onze maatschappelijke partners.

In teamverband geef je invulling aan de uitdagingen die de gemeente de komende jaren wil volbrengen. Je vervult een coördinerende rol in het woonbeleidsprogramma 2019-2025 van de gemeente. Daartoe werk je samen met de collega’s op het gebied van wonen, zorg, vastgoed, ruimtelijke ordening en projecten. Je ontwikkelt beleidsinstrumenten op de thema’s betaalbaarheid, je werkt mee aan de schaalsprong Wonen, de ontwikkeling van meer dan 30.000 woningen.

Tot de werkzaamheden behoren het adviseren over het woningbouwprogramma van de nieuwbouwopgave van Haarlemmermeer, het onderzoeken van regelingen die betaalbare koopwoningen in nieuwbouw mogelijk maken zoals  Koopstart of Koopgarant-, adviseren in  de regionale samenwerking van de Metropoolregio Amsterdam rondom het woningbouwbeleid, het accounthouderschap woningcorporatie (incl. voorbereiden, uitvoeren en monitoren van prestatieafspraken) en het opstellen van beleidsadviezen en bestuurlijke voortgangsrapportages. Je bent het voornaamste aanspreekpunt voor management, directie en wethouder op dit beleidsveld.

De gesprekken zullen op 2 december 2022 plaatsvinden.

Kandidaatomschrijving

  • Academisch werk- en denkniveau;

  • Je bent een schrijftalent, je kunt de input vanuit verschillende invalshoeken en disciplines uitstekend redigeren tot een prettig lopende tekst die geschikt is om als nota aan het gemeentebestuur voor te leggen;

  • Je bent bij voorkeur goed ingevoerd in Haarlemmermeer en de regio: je kent de kernen, de schaal, de vraagstukken en hebt een globaal beeld van de woningbouwvraagstukken die hier spelen. Daarmee ben je in staat om snel inzetbaar en productief te zijn;

  • Je bent in staat om in een complex krachtenveld grote externe partijen zoals de woningcorporaties te binden aan een gezamenlijke opgave.

  • Ervaring met het vertalen van woonbeleid in advisering bij woningbouwprojecten;

  • Je hebt een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke belangen

  • Je bent financieel goed onderlegd, werkt plan- en projectmatig en weet uitstekend het juiste in- en externe proces te volgen zowel ambtelijk als bestuurlijk;

  • Je straalt enthousiasme uit, hebt een doortastende werkaanpak en bent een uitgesproken teamspeler, en gebruikt deze eigenschappen om anderen te inspireren, enthousiasmeren en overeenstemming te verkrijgen;

  • Je straalt rust uit, vereenvoudigt zaken, en slaagt erin om de werkdruk bij jezelf en je team te verminderen.

Toelichting op rooster

vacature betreft een functie voor 24 tot 36 uur.

Dienstencategorie

Andere diensten

CPV code

79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Beleidsadviseur Wonen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.