thumbnail
thumbnail

(Operationeel) Procesconsultant

Stationsweg 18, 3743 EN Baarn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jan 2025

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

11 jul 2024

Organisatie
Bij de gemeente Baarn zijn ruim 175 medewerkers in dienst waarmee we iedere dag werken aan het Beste voor Baarn. Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met deze collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en leidinggevenden. Wij werken steeds meer in verbinding met inwoners en intern over vakgebieden en teams heen. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid, concrete maatschappelijke bijdrage en ruimte om zaken zelf te regelen. En dat vanuit het gemeentehuis in het kloppende hart van Baarn.

De organisatie is flink in ontwikkeling. We werken aan het Beste voor Baarn door inwoners centraal te stellen in onze dienstverlening. Wij hebben een diverse mix van medewerkers en creëren win-win door talenten te koppelen aan ervaren krachten en medewerkers met achtergrond in het bedrijfsleven te verbinden aan medewerkers die het maatschappelijke veld kennen. We werken vanuit onze kernwaarden: samenwerken, duidelijk en verbindend.

Opdracht
Binnen gemeente Baarn wordt hard gewerkt aan de implementatie van procesmanagement en de vastlegging van tientallen processen. We zijn op zoek naar een (operationeel) procesconsultant in het veranderteam die de komende maanden aan de slag gaat met de vastlegging van processen in onze digitale omgeving (Engage Process). In die opdracht werk je nauw samen met de projectleider uit het veranderteam.

Werkzaamheden

 • Je ondersteunt groepen medewerkers per proces in workshops bij het opstellen, vastleggen en actualiseren van procesbeschrijvingen in Engage Process; 

 • Je bewaakt dat de procesbeschrijvingen op een eenduidige manier worden vastgelegd in Engage Process in overeenstemming met de opgestelde procesarchitectuur en werkafspraken;  

 • Je adviseert proactief de proceseigenaren en procesbewakers bij de uitvoering van hun rol en het continu doorlopen van de PDCA-cyclus;

 • Je draagt het gedachtegoed procesmanagement actief uit en helpt procesmanagement te implementeren in de organisatie.

Wat breng je mee
Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau. Je hebt aantoonbaar ervaring m.b.t. het vastleggen van processen en/of het werken met Engage Process. Je hebt affiniteit met het werken in de publieke dienstverlening. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent in staat verbanden te zien en logisch na te denken;

 • Je hebt een kritische en objectieve blik;

 • Je bent verbindend en dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden in staat om op een prettige manier het gesprek aan te gaan met collega’s.

 • Je werkt proactief en bent flexibel.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4;
2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met vastlegging van processen / ontwikkeling van procesmanagement (beschrijf duidelijk in het cv);
3. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop;

 Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Processconsultant in de aflopen 3 jaar in een gemeentelijke organisatie; (30 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met het geven van workshops; (20 punten)
6. Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau; (20 punten)
7. Uiterlijk beschikbaar per maandag 22 juli 2024; (15 punten)
8. Minimaal 1 aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met het analyseren en vastleggen van processen in Engage Process. (15 punten)

Competenties

 • Analytisch

 • Samenwerken

 • Resultaatgericht

 • Organisatiesensitief

 • Flexibel

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9, maximum bijpassend uurtarief exclusief BTW, (inclusief reiskosten woon- werkverkeer en fee Flextender. 

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 23 juli 2024 tussen 14.00 en 16.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 22 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • Opdrachtnemer is op grond van het integriteitsbeleid van Opdrachtnemer verplicht om uiterlijk één maand na aanvang werkzaamheden aan Opdrachtgever een voor de functie relevante Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. Op het moment van overleggen mag de VOG niet ouder zijn dan twee maanden.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Opdrachtnemer zal na gaan of structurele aanwezigheid op het kantoor van de opdrachtgever noodzakelijk is teneinde het aantal reiskilometers, indien mogelijk, te beperken.

 • Opdrachtnemer zal correspondentie en adviesproducten zoveel mogelijk digitaal aanleveren. Indien de adviesproducten in hardcopy moeten worden aangeleverd worden deze stukken zoveel mogelijk dubbelzijdig en op duurzaam papier (voorzien van een van de volgende keurmerken; Milieukeur, Europees Ecolabel, Nordic Swan, Blaue Engel of gelijkwaardig) geprint.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de (Operationeel) Procesconsultant die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.