Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail
Teamleider

Wijk bij Duurstede

Karel de Grotestraat 30, 3962 CL Wijk bij Duurstede, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 tot 36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32 tot 36

Publicatiedatum:

16 nov 2023

Organisatie
De gemeente Wijk bij Duurstede is met bijna 24.000 inwoners een kleinere gemeente maar we zijn ‘groot genoeg om klein te blijven’. Dat betekent ook keuzes maken. We doen niet alles, maar kiezen vooral bewust voor wat we wél doen. En we doen het samen.

Met elkaar, in teams, in projecten, met ons bestuur en met collega’s in de regio. We doen ons werk in het midden van en mét de Wijkse samenleving. Er wordt ruimte gecreëerd voor meer verantwoordelijkheid en eigen initiatief. We zijn een ambitieuze informele organisatie met 140 professionele en betrokken medewerkers die volop kansen biedt om jouw kwaliteiten en talenten te benutten en ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Meer info vind je op http://www.werkenbijgemeentewijkbijduurstede.nl/ en www.wijkbijduurstede.nl

Opdracht
Ontwikkelopgave
De opdracht bestaat uit het samenvoegen en verder opbouwen van de groep INF en de groep IB tot één team Informatievoorziening en -beheer. In dit team zijn dan ondergebracht de Informatieadviseurs, Adviseur informatiebeheer, Informatiebeheerders, Informatiebeveiligings-functionaris, Privacy Officer, ICT-regisseur, functioneel beheerders Zaaksysteem, Geo-systemen en Recordsbeheer. Het beheer van de ICT-infrastructuur is uitbesteed aan de RID-Utrecht. De ontwikkelopgave is om het team, in deze setting bestaande uit 16 medewerkers, tot een team te smeden om invulling te kunnen geven aan de werkzaamheden ten aanzien van 1) advies & beleid, 2) instandhoudingsbeheer en 3) informatiebescherming. Daarmee wordt invulling gegeven aan een passende informatiehuishouding, optimale benutting van ICT-voorzieningen en gedegen informatiebeheervoorzieningen. Het helpt iedereen aan de juiste kennis en dat zorgt voor betere beslissingen, meer wendbaarheid, innovatie en betere samenwerking onderling en met externe partijen.

Leidinggeven aan het team

 • Je geeft direct sturing en leiding aan medewerkers binnen team Informatievoorziening & -Beheer en vormt een team van de medewerkers binnen het team, vast en inhuur.

 • Je bent motivator, coach en sparringpartner voor jouw teamleden. Je stelt kaders, stuurt op basis van resultaten en je stimuleert medewerkers in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij vind je een balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.

 • Jij bevordert de samenwerking en ontwikkeling van het team als geheel, je weet de diverse disciplines binnen het team met elkaar te verbinden. Je bent gedreven om samen resultaten te realiseren.

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team en de advisering over en realisatie van de aan het team opgedragen taken conform de ontwikkelopgave.

 • Je baseert je leiding standvastig en vasthoudend op het toekomstbeeld, draagt dit in de organisatie uit en adviseert op basis daarvan directie en management over de informatiehuishouding van de gemeente.

 • Je weet bestuurlijke prioriteiten samen te brengen met een kritische houding voor wat haalbaar is voor de organisatie. Je hebt daarbij oog voor de draagkracht en draaglast van jouw medewerkers en handelt hiernaar. Je ziet kansen en knelpunten vanuit een integraal perspectief.

 • Je initieert en bevordert samenwerking met stakeholders, zorgt voor afstemming en creëert draagvlak voor beleid.

 • Je vult soms het ambtelijk opdrachtgeverschap in voor projecten, programma’s en opgaves binnen het team, concreet voor het project Proces – en Zaakgericht werken.

 • Omgevingsbewustzijn, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht zijn vanzelfsprekend. Politiek-bestuurlijke sensitiviteit is nodig om op een open, betrouwbare en transparante wijze te handelen

Vereisten / knock-outcriteria

 1. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als leidinggevende binnen een gemeente;

 2. Een afgeronde opleiding op minimaal WO master niveau;

 3. Aantoonbare werkervaring op het gebied van verandermanagement bij een gemeente;

 4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met bestuurlijke advisering binnen informatievoorziening;

 5. Kandidaat is beschikbaar per uiterlijk maandag 11 december 2023 voor minimaal 32 uur per week.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)

 1. Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 15 jaar als leidinggevende binnen een overheidsorganisatie (30 punten);

 2. Minimaal 5 jaar ervaring in het vakgebied Informatievoorziening en Informatiebeheer binnen een gemeente (20 punten);

 3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van verandermanagement bij een gemeente (20 punten);

 4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met bestuurlijke advisering bij een gemeente (20 punten);

 5. Aantoonbaar werkervaring met de implementatie van Proces- en Zaakgericht werken (10 punten).

Competenties

 • Coachend;

 • Omgevingsbewust;

 • Verbindend;

 • Analytisch;

 • Leidinggeven

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11A. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do – vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland in de week van 27 november 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 23 november 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Teamleider die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.