Karel de Grotestraat 30, 3962 CL Wijk bij Duurstede, Nederland
Begindatum:
Z.S.M.Einddatum:
-Uren per week:
16Publicatiedatum:
12 mei 2022Organisatie
De gemeente Wijk bij Duurstede is met bijna 24.000 inwoners een kleinere gemeente maar we zijn ‘groot genoeg om klein te blijven’. Dat betekent ook keuzes maken. We doen niet alles, maar kiezen vooral bewust voor wat we wél doen. En we doen het samen. Met elkaar, in teams, in projecten, met ons bestuur en met collega’s in de regio. Meer info vind je op www.werkenbijgemeentewijkbijduurstede.nl en www.wijkbijduurstede.nl
Opdracht
Wijk bij Duurstede maakt samen met de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Zeist en Bunnik deel uit van de regio Zuid-Oost Utrecht (ZOU). Voor de uitvoering van de Participatiewet is er de GR Regionale Dienst Werk en Inkomen (RDWI).
De RDWI verzorgt de uitkeringen voor onze inwoners die geen inkomen uit werk hebben.
De RDWI verzorgt ook de re-integratie / toeleiding naar werk voor de inwoners met geen of een beperkte afstand tot de arbeidsmarkt.
Er zijn echter ook inwoners met een (zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt, soms al jaren lang. Deze groep proberen we lokaal te helpen. Door met hen te kijken welke vorm van participatie passend en mogelijk is.
Voor die laatste groep hebben we in de gemeente de zogenaamde Wijkse inloop waar mensen binnen kunnen lopen, al dan niet na een verwijzing, en waar ze zonder druk kunnen klussen of alleen koffie drinken. Ze doen er zo iets van arbeidsritme op en hebben een dagbesteding. Er is een professionele begeleider die de inloop coördineert en met de deelnemers bekijkt wat ze nodig hebben en waar ze zich eventueel verder kunnen ontwikkelen. Daarvoor zijn er een paar participatieplekken.
Manco’s
De Wijkse inloop en de participatieplekken functioneren niet (helemaal) zoals bedoeld en gewenst. Het zijn teveel losse initiatieven en er is te weinig doorstroom van cliënten.
Daarnaast is er onvoldoende toeleiding van cliënten door de RDWI en de welzijnsorganisatie en is onduidelijk wie nu eigenlijk de regie voert over de cliënten.
Wat vragen we
Een evaluatie inclusief aanbevelingen van de huidige participatieketen in onze gemeente. Hierbij is het van belang om een goede analyse van de situatie te maken na raadplegen van de stakeholders. Belangrijkste vraag is wat nodig is om onze doelen te bereiken. Hoeveel participatieplekken hebben we nodig? Hoe kunnen de RDWI en de welzijnsorganisatie op een goede manier betrokken worden? Hoe kan de toeleiding beter gebeuren? Daarnaast: de netwerkorganisatie Wijkse werkplaats weer activeren en in stelling brengen. En betrekken van de nieuwe demontagehal (gekoppeld aan de gemeentewerf).
Overige taken: projectleider aanbesteding van de Wijkse inloop en indien nodig aanspreekpunt participatie.
De kwartiermaker levert op:
Een analyse van hoe de lokale participatie voor deze doelgroep georganiseerd is, gebaseerd op gesprekken met stake holders, betrokkenen gemeente en cliënten
Een advies met aanbevelingen voor verbetering, gespecificeerd naar organisatie
Afronding van de aanbesteding de Wijkse inloop
De projectleider werkt zelfstandig maar stemt regelmatig af met de betrokken collega’s en de ambtelijk opdrachtgever. De 16 uur per week bij voorkeur enigszins flexibel in te vullen.
Vereisten / knock-outcriteria
Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider bij een publieke organisatie;
Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
Aantoonbare kennis van de participatiewet opgedaan door relevante werkervaring en/of scholing (50 punten)
Aantoonbare werkervaring als projectleider met soortgelijke projecten. (Benoem hier van minimaal 3 voorbeelden in het cv) (30 punten)
Aantoonbare werkervaring met (bestuurlijke) advisering. Benoem dit duidelijk in het cv (20 punten)
Competenties
Resultaatgericht met oog voor belangen van gemeente, betrokken partijen en de doelgroep
Planmatig kunnen werken op basis van een helicopterview en flexibiliteit
Transparante en pro-actieve werkwijze op basis van eenduidige en heldere communicatie
Kritische houding, oordeelsvermogen
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg met de kandidaat.
Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 20-5-2022 tussen 9.15 uur en 11.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 19 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.