Begindatum:
Z.S.M.Einddatum:
1 nov 2024Uren per week:
20Publicatiedatum:
1 mei 2024Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.
Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.
Cluster Beleid
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster signaleren en initiëren ontwikkelingen in de maatschappij, om deze vervolgens te vertalen naar visie en strategie om de doelen te bereiken. Het gaat daarbij om alle beleidsdomeinen van de gemeente, denk aan economie, ruimte, veiligheid, onderwijs, zorg, sociale zaken, etc. Het cluster beheert hierbij de middelen en voert op hoofdlijnen regie op de realisatie. Collega’s werken op interactieve manier met stakeholders in de maatschappij, binnen de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit 3 teams: team Economie Ruimte en Mobiliteit, team Veiligheid en Duurzaamheid en team Samenleving.
Team Samenleving
Team Samenleving (ca. 60 medewerkers) is verantwoordelijk voor het gemeentelijk beleid voor het Sociaal Domein, Wonen en Voorzieningen. Het gaat hierbij om de jeugdzorg, zelfredzaamheid, participatie in de samenleving, woonbeleid, scholenbouw, cultuur, sport, arbeidsmarkt, onderwijs, kinderopvang. Ook is het accounthouderschap verbonden partijen en het contractmanagement sociaal domein belegd bij het team Samenleving. Het team werkt in regionaal verband samen met andere gemeenten en de markt.
Op steeds meer plekken dreigt de zorg en ondersteuning van inwoners vast te lopen. De zorgvraag stijgt, terwijl het mantelzorgpotentieel en het aantal inwoners dat zich vrijwillig inzet daalt, en het aantal professionals in de zorg in het gunstigste geval gelijk blijft. Er is een tekort aan (geschikte) woningen en de complexiteit van de samenleving neemt toe. Als we willen dat de zorg en ondersteuning in Westland beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar blijft, zal de noodzaak van professionele zorgverlening moeten afnemen en/of slimmer georganiseerd moeten worden.
Met een nieuw Sociaal Beleidskader willen we de juiste uitgangspunten vastleggen om gesteld te staan voor deze uitdagingen. De vacature betreft het leiden van het project, de penvoering en het zorgen voor draagvlak voor het nieuwe Sociaal Beleidskader
Opdracht
Een breed gedragen Sociaal Beleidskader voor de gemeente Westland van zo’n 20-30 pagina’s dat het fundament vormt voor zogenaamde uitvoeringsprogramma’s per thema (Sociale basis, gezondheid, Wmo, Participatie en Jeugd etc.)
Waarin de huidige stand van zaken wordt beschreven, o.a. door terug te kijken naar het huidige Sociaal Beleidskader en de relevante trends en ontwikkelingen te beschrijven
Waarbij relevante bestuurders en directeuren, medewerkers Beleid en Uitvoering Sociaal Domein gemeente en kernpartners intensief zijn betrokken. Bestuur en directie worden regelmatig (als keuzes moeten worden gemaakt) bijgepraat, om betrokken te blijven en indien nodig te kunnen bijsturen. Waarbij voor de partners van het Sociaal Domein - bijeenkomsten om input op te halen -worden georganiseerd. Denk aan o.a. raadsleden, zorgaanbieders, regionale samenwerkingspartners, ASDW, lobbyorganisaties
Fasering
Opstellen plan van aanpak
Bepalen wie, hoe, wanneer wordt betrokken
Beschrijven huidige stand van zaken, omgevingsanalyse en ontwikkelingen (vraag input beleidsmedewerkers)
Organiseren grote bijeenkomst
Bepalen Beleidskoers, uitgangspunten en beleidsdoelen met maatschappelijke effecten en manier van monitoren
Benoemen speerpunten
De verkregen input verwerken tot één leesbaar stuk
Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal € 110,55 inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW.
2. Minimaal een afgeronde wo bachelor opleiding;
3. Uiterlijk per mei 2024 voor 20 uur p/w beschikbaar gedurende de gehele opdrachtduur incl. verlengingsopties;
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider binnen het sociaal domein van een gemeentelijke organisatie;
Gunningscriteria (weging)
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar binnen een gemeente (30 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen het Sociaal domein (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring binnen het beleidsthema’s: Sociale basis, gezondheid, Wmo, Participatie en Jeugd, benoem dit duidelijk in het cv (30 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het schrijven van begrijpelijke en toegankelijke beleidsstukken én collegevoorstellen over complexe en/of politiek-maatschappelijk gevoelige onderwerpen (benoem dit duidelijk in het cv) (20 punten)
Competenties
- Zelf-starter;
- Zeer goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
- Politiek sensitief;
- Tactvol;
- Stressbestendig.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Maandag tot vrijdag
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 15 mei 2024 tussen 13.00 uur tot 17:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 13 mei 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.
Voor de zzp'er
De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
Het aantal te declareren uren mag het maximum van 1620 uur per jaar niet overschrijden. Er geldt een terugbetalingsverplichting voor het teveel gedeclareerde.
Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.
De voertaal binnen de gemeente is Nederlands (in taal en geschrift), er word geacht dat de kandidaat hieraan kan participeren.
Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.