thumbnail
Scrummaster

VNG (Realisatie BV)

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Beleidsadvies
Sluit vandaag
€100
36 uur per week Zuid-Holland

Publicatiedatum:

28-07-2022

Sluitingsdatum:

10-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

31-12-2023

Uren per week:

36 uur per week

Functiebeschrijving
Het kenniscentrum Architectuur wil focus aanbrengen in haar architectuurproducten en standaarden zodat dit goed aansluit bij de gemeentelijke behoefte. Zodat waar het kenniscentrum voor staat in de kern goed wordt uitgevoerd. Hiervoor willen we – binnen het kenniscentrum – met enkele Agile teams werken om verschillende kerntaken uit te voeren. Daarom zijn we op zoek naar een scrummaster om ons te helpen in dit proces.

Als scrum master zorg je ervoor dat het kenniscentrum niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de product owners en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden. Als Scrum Master spelen je persoonlijke kwaliteiten een doorslaggevende rol. Je bent een persoonlijkheid die aanwezig is en dienend leiderschap uitdraagt. Je bent een teamplayer en bouwt samen met het team aan ontwikkeling en verbeteringen. Kortom, binnen ons kenniscentrum heb je als Scrum Master een cruciale rol die essentieel is voor het bereiken van onze ambities. Als bevlogen scrum master heb je ervaring met coaching op het gebied van zowel persoonlijk- als teamcoaching. Je werkt samen met product-owners voor het bepalen van de volgorde van gevraagde activiteiten. Met hen houd je ook de backlog bij en prioriteer je de werkzaamheden. De sprintplanning stel je op met je teams. Je organiseert teambijeenkomsten je bent voor de teams het aanspreekpunt, onder meer voor de afstemming van alle werkzaamheden. 

Profiel
De functie vereist de volgende competenties, die worden getoetst in de (eventuele) gespreksronde:

 • Resultaatgerichtheid

 • Klantgerichtheid

 • Omgevingsbewustzijn

 • Samenwerken

 • Flexibiliteit

 • Coachen

 • Communicatief

 • Geïnteresseerd

Eisen

 • De kandidaat is op de in de profieltekst genoemde datum en tijdstip beschikbaar voor een matchgesprek.

 • De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor de functie gedurende de periode en het aantal uur zoals beschreven in de offerteaanvraag.

 • Door de inschrijver is één CV en één motivatiebrief van de aangeboden kandidaat aangeleverd.

 • De aangeboden kandidaat voldoet aan alle genoemde eisen. Uit het cv en de aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (door opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten et cetera.) beschikt over: - HBO werk -en denk niveau, opgedaan door minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op HBO- niveau; - Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als gecertificeerd Scrum Master in een complexe IT-omgeving, met een sterke focus op coachen, mentorschap, faciliteren en monitoren. - Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het begeleiden van teams in transitie naar Agile werken; - Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als coach zowel persoonlijk als team coaching;

 • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.

Wensen

 • Per 1 september 2021 distribueert VNG Realisatie alle tijdelijke inhuur overeenkomsten via CTM Solution. Na gunning van de inhuuropdracht wordt de overeenkomst via CTM solutions aangeboden aan de winnende inschrijver.

 • Aantoonbare ervaring in het begeleiden van teams in transitie naar agile werken

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van de informatiehuishouding in gemeenten of andere overheden. Kennis graag motiveren in begeleidend schrijven;

 • PSM scrum gecertificeerd

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Scrummaster die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.