thumbnail
thumbnail
Adviseur Economie en Arbeidsmarkt

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€96
24-36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 feb 2023

Einddatum:

30 jun 2023

Uren per week:

24-36

Publicatiedatum:

13 jan 2023

Omschrijving van de opdracht

Organisatie
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 344 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Het team
Vanuit dit team wordt in gezamenlijkheid gewerkt aan de opgaven bouwen en wonen, vitaal platteland, omgevingskwaliteit, milieu, afval & circulaire economie, mobiliteit, ruimte, klimaatadaptatie & water en regionale economie.

Binnen het cluster regionale economie is een VNG taskforce economisch herstel ingericht. De VNG taskforce economisch herstel is een bundeling van krachten van bestuurders uit de VNG commissies die werken aan of een raakvlak hebben met economisch herstel en transitie, ondersteund door hun ambtenaren en het VNG-bureau.

Functiebeschrijving
Jij gaat aan de slag binnen het cluster regionale economie (primair).

Je ontwikkelt en draagt bij aan een VNG agenda op het gebied van economie en arbeidsmarkt inzake de inzet voor ondernemers en het human capital beleid.

Je verzorgt beleidscoördinatie op de inzet vanuit de verschillende bedrijfsonderdelen binnen de VNG ten aanzien van de gemeentelijke rol op het gebied van bedrijfsleven (in het bijzonder voor het breed MKB) en human capital beleid.

Je biedt ondersteuning (inhoudelijk en projectmatig) aan de VNG taskforce economie en de VNG programma’s economie en gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers. Dit betekent een inhoudelijke en projectmatige opstelling richting de collega’s in het cluster en betrokken VNG gremia alsook richting de betrokken bestuurders en vertegenwoordigers in de taskforce. Dit vraagt veel afstemming en contact met de betrokken partners. Jij bent daarin de verbinder en schakelpunt.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Treedt op als inhoudelijk aanspreekpunt op gebied van ondernemers en arbeidsmarkt/human capital beleid

 • Ontwikkelt en onderhoudt een netwerk t.b.v. voeding en toetsing van de VNG inzet op gebied van ondernemers en arbeidsmarkt/human capital beleid

 • Ontwikkelt meerjarenbeleid, standpunten, aanpakken en/of producten op het gebied van ondernemers en arbeidsmarkt/human capital beleid

 • Adviseert in- en extern over beleid, standpunten, aanpakken en/of producten op het gebied van ondernemers en arbeidsmarkt/human capital beleid

 • Draagt zorg voor interne afstemming en coördinatie op gebied van ondernemers en arbeidsmarkt/human capital beleid

 • Initieert, formuleert en operationaliseert jaarprogramma’s, (lobby)agenda’s, dienstverlening, projecten en plannen

 • Werkt samen met het team ondernemersdienstverlening binnen het programma Betere Regelgeving & Dienstverlening en legt daarin de verbinding tussen beleid en uitvoering. Stemt af en coördineert de inzet van VNG in interbestuurlijke netwerken en samenwerking t.a.v. het (brede) MKB.

Resultaat
Cluster regionale economie is ondersteund in de vorm van bovengenoemde werkzaamheden en is voorzien van een gedragen meerjarige agenda in relatie tot economie en arbeidsmarkt van de toekomst. Ook is er een jaarprogramma geformuleerd en geoperationaliseerd.

Eisen

 • Minimaal afgerond HBO opleiding op het gebied van economie en/of arbeid gerelateerde zaken.

 • Minimaal vijf jaar werkervaring bij de overheid, in de rol van programma-, projectmedewerker/leider of beleidsmaker/secretaris in een bestuurlijk dynamische omgeving.

 • Minimaal twee jaar ervaring in de rol van programma-, projectmedewerker of beleidsmedewerker/secretaris in het gemeentelijk domein inzake economie, ondernemersdienstverlening en/of arbeid gerelateerde zaken.

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop

Competenties
De functie vereist de volgende competenties, die worden getoetst in de (eventuele) gespreksronde:

 • pro-actief

 • resultaatgericht

 • omgevingsbewust en bestuurlijk sensitief

 • samenwerkingsgericht en in staat draagvlak te bevorderen

 • communicatief, uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukkingsvermogen

 • flexibel en in staat tot het oppakken van en verbinden met andere dossiers en thema’s • netwerker en verbinder

Wensen

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring als het gaat om interbestuurlijke samenwerking, arbeidszaken of samenwerking met het bedrijfsleven.

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in het gemeentelijk domein breder dan alleen op het gebied van economie en/of arbeid gerelateerde zaken.

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare kennis van en werkervaring met voor deze functie relevante landelijke en regionale netwerk- en belangenorganisaties.

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring van met het netwerken en verbinden van verschillende onderdelen binnen organisaties (of onderdelen ervan).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Adviseur Economie en Arbeidsmarkt die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.