thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur Onderwijs en Jeugd

Dr. Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28 tot 36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 mei 2025

Uren per week:

28 tot 36

Publicatiedatum:

1 jun 2024

Organisatie onderdeel
De gemeente Vijfheerenlanden ligt in het midden van het land, in de provincie Utrecht tussen de rivieren Lek en Linge. Een prachtig gebied met polders, uiterwaarden, dijken, molens, boerderijen, steden en dorpen. Vijfheerenlanden ligt centraal bij de snelwegen A2, A15 en A27. In deze groene gemeente wonen ruim 60.000 inwoners. De 16 woonplaatsen hebben elk hun eigen identiteit.

Opdracht
Je werkt intensief samen met de collega’s van het cluster Jeugd en Onderwijs en daarnaast stakeholders om beleid te ontwikkelen en hier uitvoering aan te geven, met als doel de omgeving van het kind te versterken. Het accent ligt op lokaal onderwijsbeleid, jeugdhulp binnen het onderwijs en kinderopvang. Binnen deze opdracht vallen de volgende werkzaamheden, afhankelijk van de snelheid waarmee definitieve opvulling voor de vacature wordt gevonden:

  • Het vormgeven van het lokaal onderwijsbeleid (LEA).

  • Aandachtsfunctionaris Jeughulp in Onderwijs. Hierbij neem je deel aan de kerngroep en ben je voorzitter van de transformatietafel Jeugdhulp in Onderwijs. Daarnaast beantwoord je vragen en volg je ontwikkelingen op dit gebied.

  • Deelnemen aan verschillende onderwijsoverleggen in twee regio’s (Lekstroom en AV). Het gaat om de volgende overleggen Ambtelijk Overleg Onderwijs, Regionaal Beleidsoverleg Onderwijs en de Regionaal Educatie Agenda.

  • De ontwikkeling en implementatie van beleid voor leerplicht en voortijdig schoolverlaten.

  • De ontwikkeling van Kinderopvangbeleid, waaronder het toezicht op de kinderopvang.

  • Accounthouder van het Doorstroompunt/Jongerenloket.

Vereisten / knock-outcriteria
1. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als beleidsadviseur binnen een gemeentelijke instelling;
3. Een afgeronde opleiding op minimaal mbo 4 niveau;
4. Aantoonbare kennis van de beleidsgebieden onderwijs, jeugdhulp en kinderopvang.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur onderwijs en jeugd (35 punten);
6. Een afgeronde opleiding op hbo nvieau (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring binnen een politiek bestuurlijke context (ligt dit duidelijk toe in het cv) (20 punten);
8. Aantoonbare kennis van de actuele wet en regelgevingen die gelden binnen gemeentes betreffend onderwijs en jeugd (ligt dit duidelijk toe in het cv) (25 punten).

Competenties
- Bestuurssensitiviteit;
- Netwerken;
- Samenwerken;
- Plannen en organiseren;
- Omgevingsbewustzijn.

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden gepland op dinsdag 25 juni 2024 van 10.00 uur tot 12.00 uur of woensdag 26 juni van 11.00 uur tot 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 24 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

  • Gemeente Vijfheerenlanden faciliteert geen laptop.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur Onderwijs en Jeugd die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.