thumbnail
thumbnail

Senior Projectmanager vakbekwaamheid

Veiligheidsregio Utrecht

Meerndijk 17, 3454 HM Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

5 jun 2024

Organisatie

Uw veiligheid, Ons werk
Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s va risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen.

Afdeling vakbekwaamheid staat aan de lat de vakbekwaamheid van alle repressieve collages te faciliteren. Het team Worden zorgt voor opleiding van professionele brandweercollega’s, het team Blijven draagt bij aan het blijvend leren en ontwikkelen van de collega’s. De afdeling is zich bewust van de spilfunctie in de organisatie. Het streven naar de beste vakmanschap voor de collega’s gaat hand in hand met het zelf continu blijven leren en ontwikkelen. Om dat te kunnen doen moeten de randvoorwaarden kloppen, moet er een organisatie staan die het blijvend leren en ontwikkelen optimaal ondersteunt en faciliteert, nu en in de toekomst. Daarom pakken we door en zijn we op zoek naar een programmaleider vakbekwaamheid.

Opdracht
Ontwikkelen en realiseren van de twee parallel projectopgaven: nu (tijdelijke situatie) en in de toekomst (structurele inrichting vanaf 2026) zorgen dat de vakbekwaamheidsorganisatie staat, passend bij de opgaven en het gekozen ambitieniveau; op orde, op koers of op kop.

Beide opgaven gelden voor beide teams van de afdeling, zowel worden als blijven. Voor beide teams en beide opgaven zijn er al veel beelden en voor een deel plannen. Echter moeten deze nu gerealiseerd worden en vooral ook dusdanig vastgelegd worden zodat bestuurlijke besluitvorming tijdig plaats kan vinden.

Het betreft:

 • Programmacoördinatie en de projecten tijdelijke en structurele inrichting van de afdeling Vakbekwaamheid (zowel worden als blijven);

 • Bewaken samenhang tussen deelprojecten en Programmamanagement op proces en resultaat voor de tijdelijke en structurele vakbekwaamheidsorganisatie (VB 2.0);

 • Voor de teams worden en blijven in beeld brengen van de opgaven per ambitieniveau (op orde, op koers, op kop);

 • Uitwerken van de inrichting per scenario;

 • Doorvertalen scenario’s inclusief functies en formatie en financieel beeld;

 • Faciliteren bestuurlijke besluitvorming;

 • Ontwikkelopgaven vakbekwaamheid 2.0 in beeld brengen en begeleiden;

 • Sparringpartner voor opdrachtgever;

 • Samenwerking verbeteren binnen de teams, tussen de teams en met de stakeholders.

Vereisten/knock-outcriteria
1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een veiligheidsregio;
2. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring binnen een veiligheidsregio, afdeling vakbekwaamheid (25 punten);
4. Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring als project- en/of programmaleider op het gebied van organisatie inrichting en vakbekwaamheid (25 punten);
5. Aantoonbare werkervaring als adviseur vakbekwaamheid (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met het aansturen van (multidisciplinaire) teams (15 punten);
7. De kandidaat stelt zich voor in een korte (persoonlijke) motivatie en waarom deze geschikt is voor deze opdracht. De motivatie dient geschreven te zijn door de kandidaat zelf (10 punten).

Competenties

 • Project leiden;

 • Analyseren en structuren;

 • Schrijven;

 • Verandering begeleiden en initiëren;

 • Coachen en sparren;

 • Schakelen tussen strategie en operatie en visa versa;

 • Patronen herkennen.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De digitale gesprekken bij de VRU zijn gepland op woensdag 12 juni 2024 van 16.00 uur tot 18.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 11 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De VRU vraagt bij aanvang van de opdracht om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Hiervan moet een kopie, samen met het tonen van een ID-bewijs, worden overhandigd op de eerste werkdag.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Projectmanager vakbekwaamheid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.