thumbnail
thumbnail

Business controller

Grote Oever 26, 7941 BJ Meppel, Nederland

Sluit over 5 dagen
Geen maximum
36 Drenthe

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

30 jun 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

7 jun 2024

Type inzet
Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente. De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan.

Strategisch adviseur / Business controller Sociaal Domein
In 2020 is de Gemeente Meppel gestart met het werken volgens Koers. Deze koers stelt de bedoeling van vraagstukken centraal.  In alle teams komen beleid en uitvoering samen zoals ook vanuit de programma’s in het sociaal domein, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugdwet, Participatiewet, Armoede, Onderwijs, Kunst & Cultuur en Sport & Bewegen.
 
Zoek jij een afwisselende opdracht waarin je de regisseur en adviseur bent in het ontwikkelen, innoveren en coördineren van (financieel) controle, beleid, subsidies en risicomanagement voor de opgaves in het Sociaal domein? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Wij zijn op zoek naar een:
Business Controller / Strategisch adviseur Sociaal Domein
32 - 36 uur per week,
 
Wat ga je doen?
Je adviseert management, directie en bestuur op gebied van strategisch (financieel) beleid Sociaal Domein. Je bent specialist op gebied van het Sociaal domein en hebt ook feeling met interne controle en bedrijfsvoering. Vanuit je rol als adviseur en regisseur heb je grip op de cijfers.
 
Je bent een stevige en onafhankelijke strategische denker en je bent (gevraagd en ongevraagd) sparringpartner voor het management, financieel adviseur, concern controller, bestuur en vakspecialisten. Je werkt intensief samen met de managers van het Sociaal domein.

 Je organiseert proactief en samen met de interne organisatie de totstandkoming van innovaties en bijdragen voor de P&C cyclus. Hierbij heb je een integrale visie en werk je samen met andere teams van de gemeente Meppel. Ook lever je zelf een bijdrage aan het opleveren van de P&C producten. Je hebt hierin een coördinerende rol. Je adviseert over en toetst bestuurlijke voorstellen aan de organisatie en bestuurlijke doelen en kaders en bewaakt hierbij de kwaliteit.

Je adviseert op gebied van sturing en beheersing met als doel een bijdrage leveren aan het realiseren van (strategische) opgaven. Daarbij is ervaring met data gedreven werken een pré. Je bent een eerste aanspreekpunt voor de kwaliteitsmedewerkers. Samen met het management bewaak je de financiële kaders en het risicobeheer.
 
Kortom, je kent de wereld van de gemeente zeer goed en je hebt een jarenlange ervaring waarmee je een betrouwbare vraagbaak en sparringpartner bent binnen Meppel waarbij je goed in staat bent door een bedrijfseconomische bril te kijken.
 
Wat is jouw profiel?
Je bent in staat om 'door cijfers en tekst heen te kijken' door een uitstekend analytisch vermogen en een helikopterview
 
Je bent kritisch en onafhankelijk en ook verbindend en energiek. Je staat boven de materie en ziet samenhang, maar bent ook in staat om je snel in een dossier te verdiepen. Je weet discussies scherp te krijgen, hebt visie en een uitstekende politieke antenne en je bent maatschappelijk betrokken.
 
Je communicatieve vaardigheden zijn goed en het opstellen van heldere en goed leesbare rapportages past helemaal bij jou.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Business controller die deze organisatie zoekt?