thumbnail
thumbnail

Procesbegeleider Green Deal Hattem

Markt 1, 8051 EZ Hattem, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28 Gelderland

Begindatum:

1 dec 2023

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

28

Publicatiedatum:

15 nov 2023

Procesbegeleider Green Deal Hattem   
(24-28 uur) 
 
Hattem werkt aan een Green Deal! Onze ambitie is om kennis, expertise en ervaring over duurzaamheid uit de Hattemse samenleving op te halen, om te zetten naar concrete plannen en die daarna gezamenlijk uit te voeren. Samen met inwoners, maatschappelijke partners en bedrijven slaan we de handen in elkaar. We willen een beweging op gang brengen, een ‘duurzaamheidsoffensief’, en daar met alle deelnemers een coalitie in vormen.  

Ben jij de ervaren procesbegeleider die participatie in de genen heeft zitten en de Green Deal Hattem kan laten slagen? Ben jij een verbinder, ben je procesgericht én beschik je over organisatiesensitiviteit? Reageer dan! 

De organisatie 
De gemeentelijke organisatie is compact en volop in ontwikkeling. We zijn trots op onze medewerkers die met energie en betrokkenheid werken aan een nog mooier Hattem. De kernwaarden duidelijkheid, samenwerken, vertrouwen én verbeteren staan centraal. Herken jij je hierin?! Dan pas jij in onze organisatie! 
 
De komende jaren wordt verder geïnvesteerd in onderwerpen die voor Hattem van belang zijn en in de gemeentelijke organisatie. In de kern willen we betekenisvol werk verrichten voor inwoners en bedrijven. We willen onze stad kennen en het samen met hen doen. Daarbij werken we meer opgave- én procesgericht waarbij de inwoner centraal staat!  
 
Werkzaamheden 
Als procesbegeleider Green Deal ligt jouw focus bij aanvang op de vorming van een coalitie met meest betrokken maatschappelijke partners. In deze verkennende fase ben jij secretaris van die coalitie. Je stemt ontwikkelingen binnen de Green Deal af met andere trajecten binnen de Hattemse samenleving (o.a. Samen Hattem). Na deze fase draag je bij aan de verbreding van de coalitie. Je stelt inwoners, ondernemers en andere betrokkenen op een uitnodigende wijze in staat om deel te nemen aan deze beweging, al dan niet via de coalitiepartners. Het oprichten van een ‘inwonersberaad’ maakt onderdeel uit van de te onderzoeken mogelijkheden. Je reikt methoden en instrumenten aan om de participatie met elkaar vorm te geven. Je bent verantwoordelijk voor de monitoring, evaluaties en verantwoording binnen het gehele traject van de Green Deal Hattem.  

De exacte rolinvulling zal mede afhankelijk zijn van de doelen die de coalitie formuleert en de wijze waarop de coalitie zich daarop wil organiseren. 

Als procesbegeleider draag je zorg voor:  

 • Het voorbereiden en faciliteren van werksessies en het transparant verwerken van uitkomsten in het proces; 

 • Frequent overleg met opdrachtgever (gemeente) en alle andere stakeholders; 

 • Het presenteren tijdens informatiesessies (gemeenteraad, college, inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen etc.); 

 • Maken en borgen van afspraken met betrokken partijen over uitgangspunten proces, inbreng, kosten, commitment etc.; 

 • Je bent een enthousiaste en ervaren procesbegeleider die energie krijgt van samenwerken, de ‘kikkers in de kruiwagen’ weet te houden en resultaten boekt. Met een open en frisse blik ga je samen met betrokken partijen aan de slag.  

 • Als procesbegeleider ontwikkel en begeleid je op het snijvlak van proces en inhoud. Je bent ondernemend, ziet kansen en weet deze te benutten. Je bent in staat draagvlak te creëren en partijen tot elkaar te brengen. Je hebt realisatiekracht, stimuleert en bevordert voortgang en brengt structuur aan. 

 • Je borgt, samen met de programmamanager duurzaamheid, de samenhang tussen Green Deal en het (gemeentelijk) programma duurzaamheid. Je draagt zorg voor afstemming en uitwisseling tussen beide opgaven en stemt nauwgezet af met je collega’s van team duurzaamheid.  

 • Je bevordert voortgang in de totstandkoming van de Green Deal door oog te hebben voor boven- en onderstroom van partijen en daar pro-actief op te acteren. Je bent in staat tegengestelde belangen te overbruggen door te zoeken naar wat partijen verbindt en de energie te richten op de gemene deler.   

 • Je denkt in kansen en gebruikt daarbij methodes als waarderend onderzoek  (Appreciative Inquiry). 

 • Je beschikt over een goede dosis creativiteit en hebt ervaring met verschillende werkvormen voor inspirerende en overtuigende overleggen en werksessies. 

Wat vragen we van je? 
Je bent afgestudeerd in een hbo of wo opleiding die bij voorkeur gericht is op milieu of duurzaamheid, of je beschikt over recente en relevante werkervaring op het gebied van milieu of duurzaamheid. Je hebt aantoonbare relevante werkervaring met participatietrajecten (bijv. in de rol van omgevingsmanager) en project- en procesmatige ervaring.
Daarnaast ben je in staat goed om te gaan met de diversiteit die deze functie biedt. Netwerken is jou niet vreemd.

Daarnaast beschik je over:

 • Ervaring in het werkveld van energietransitie/klimaat/duurzaamheid/milieu;

 • Ervaring met gemeentelijke werkprocessen in een bestuurlijke omgeving

 • Je weet complexe materie te reduceren tot de kern en kunt dit goed verwoorden;

 • Je hebt een hands-on mentaliteit: een zelfstandige en proactieve werkhouding, daarnaast ben je in staat prioriteiten te stellen;

 • Je kunt mensen enthousiasmeren en meenemen in je visie. 

Competenties 
De gemeente heeft drie competenties benoemd waarvan zij wil dat iedere medewerker in de organisatie ze bezit, dit zijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerken. Daarnaast beschik je over: 

 • organisatievermogen 

 • omgevingssensitiviteit 

 • bestuurlijke sensitiviteit 

 • netwerkvaardigheden 

 • samenwerkingsgerichtheid 

 • communicatieve vaardigheden 

 • analytisch vermogen 

 • structureren 

 • procesgericht 

 • kostenbewust

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Procesbegeleider Green Deal Hattem die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.