Burgemeester Stramanweg 100 B, 1101 EM Amsterdam, Nederland
Begindatum:
15 jul 2022Einddatum:
1 jun 2024Uren per week:
32Publicatiedatum:
27 jul 2022Samenwerken aan grote en kleine infrastructurele projecten om Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar te maken. Deze rol kent twee componenten:
Als projectleider quickscans stalen bruggen ben je verantwoordelijk voor het (laten) bepalen of een stalen brug (vast of beweegbaar) zijn einde technische levensduur bereikt heeft of dat deze juist nog een tijd mee kan. Bij het maken van deze inschatting zijn tekeningen en rapporten nodig die vaak nog op papier zijn vastgelegd. Nu deze voor de quickscans toch verzameld worden, wordt meteen de kans gegrepen om deze onder te brengen in het digitale archief van RWS.
Als projectleider digitaliseren technisch archief zorg je er niet alleen voor dat het archief voor de quickscans op orde komt, maar stroomlijn je het proces direct voor heel RWS.
De quickscans kenmerken zich door een grote technische en veiligheid kritische component, een groot bestuurlijk afbreukrisico en een grote impact op de omgeving. Nadat een quickscan is uitgevoerd is het zaak om voor de bruggen die hun einde technische levensduur bereikt hebben, maatregelen te treffen. Wanneer de quickscan niet tot een oordeel leidt, is een complexere berekening nodig. Dit wordt opgepakt binnen een ander project.
Het quickscan project valt onder het programma Vervanging en renovatie onderzoek. Het digitaliseringsproces heeft een eigen stuurgroep. Het omvat drie contracten met grotendeels dezelfde opdrachtnemers. Voor de quickscans werken we in een IPM team (contract voor vaste en een contract voor beweegbare bruggen). Voor het digitaliseren is een raamovereenkomst met een contractmanager aanwezig.