thumbnail
thumbnail

HR-adviseur

Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
100
36 Noord-Brabant

Begindatum:

12 jun 2023

Einddatum:

12 dec 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

18 mei 2023

Organisatie
Wij werken bij de provincie vanuit de maatschappelijke opgaven, dat betekent dat we onze expertises optimaal op orde houden zodat we ons in verbinding met stakeholders en externe partners verder ontwikkelen naar een opgave gestuurde netwerkorganisatie met een groot adaptief vermogen (‘toegerust zijn’). En dat we adequaat, met kennis van zaken flexibel kunnen inspelen op de actualiteit van de Brabantse samenleving. We dragen hierbij zorg voor de ontwikkeling, deling en borging van kennis, vaardigheden en gedrag van al onze medewerkers

Omschrijving van de opdracht
Om meer focus te hebben op onze opgaven en onze professionals, is binnen de organisatie gekozen voor het HOF principe. Vanuit dit principe wordt onderscheid gemaakt tussen inhoudelijke sturing enerzijds door Programmamanagers (Operationalisatie) en hierarchische sturing door H -managers anderzijds. Zij zijn verantwoordelijk voor in- door- en uitstromen van medewerkers. Belangrijk hierbij is de Functionele ontwikkeling, immers als de medewerker zich ontwikkelt, ontwikkelt de organisatie. Het management wordt hierbij deskundig geadviseerd door de HR-adviseur.  

Wat bijzonder te vermelden is, is de ontwikkeling van een gloednieuw programma “Menselijk Kapitaal”. Dat programma zal worden bemenst door zowel P&O collega’s als H-managers. Zodat de samenwerking op het gebied van HRM nog beter en hechter kan worden.  

Je taken:
Als HR-adviseur van het team P&O kun je je opmaken voor een dynamische werkomgeving waarbij je op alle niveaus wordt betrokken en ingezet. Als HR-adviseur ben je het eerste aanspreekpunt voor het management ten aanzien van P&O gerelateerde vragen ten behoeve van individuele casuïstiek en organisatieadvies vraagstukken.

Wat ga je doen? 
Vanuit je rol als adviseur begeleid je de organisatie naar een opgave gestuurde netwerkorganisatie met als hoofdthema’s: Organisatieontwikkeling, Toekomstbestendige Bedrijfsvoering en Aantrekkelijk Werkgeverschap. Daarnaast maak je samen met je P&O collega’s de ontwikkeling naar een “toekomstproof P&O”. We halen hierbij het beste uit ons zelf om bij te dragen aan krachtige en weerbare medewerkers en op deze manier bij te dragen aan een ijzersterke organisatie. In jouw rol heb je ook alle ruimte om invloed uit te oefenen op de richting waarnaar we toe bewegen.

Je werkt nauw samen met verschillende managers en adviseert hen over organisatie- en personeelsontwikkeling. De juiste toepassing van cao en wet- en regelgeving, daarvoor kunnen ze bij jou terecht. Afhankelijk van de vraag schakel je P&O met een specialist uit het team voor een specifieke expertise.

Als HR adviseur geef je 60% van je tijd advies aan managers van een bepaald account. Deze accounts zijn bijvoorbeeld betrokken bij water & bodem, stikstofproblematiek of andere provinciale vraagstukken. Jouw rol als HR adviseur is daarin onmisbaar. Zonder jou ontbreekt het 1e aanspreekpunt ten aanzien van organisatie- en personele vraagstukken en ontbreekt de sparringspartner voor het management op gebied van P&O. Je werkt samen met een P&O consulent en arbeidsjurist in een accountteam. De andere 40% van je tijd voer je projecten uit rond een P&O gerelateerd vraagstuk.

Team
Samen met ongeveer dertig P&O professionals draag je bij aan de doelstellingen in het strategisch personeelsbeleid. Om dit te realiseren is er een grote mate van diversiteit in het team nodig. Hierdoor zijn jouw directe collega’s bijvoorbeeld arbeidsjuristen, adviseurs, consulenten, projectleiders, teamleiders, recruiters en managers. Iedereen werkt nauw met elkaar samen wat onderling zorgt voor een hechte sfeer.

Kandidaatomschrijving
Je hebt goede adviesvaardigheden, een positief kritische houding en een aanpakkersmentaliteit. Je schakelt makkelijk met mensen. Door jouw ervaring heb je een visie ontwikkeld op het HR-vakgebied en ben je bekend met diverse HR-thema’s.  Daarnaast:

 • Ben je leergierig en houd je ervan om je omgeving (door) te ontwikkelen; 

 • Adviseer je helder en proactief, waarbij je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht en over een bepaalde organisatiesensitiviteit;

 • Vind je het leuk om onderdeel uit te maken van een team dat nog in ontwikkeling is. De organisatie en ons team zijn vol in beweging;

 • Vind je het fijn om gestructureerd en secuur te werken. Jouw werk is altijd tot in de puntjes verzorgd.

Eisen

 • Opleidingsachtergrond / werk en denkniveau
  Kandidaat beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau met een afgeronde relevante opleiding, zoals bijvoorbeeld: HBO personeelsmanagement, Business studies met afstudeerrichting HRM, HBO Human Resource Management. Dit blijkt uit het CV.

 • Aantoonbare ervaring als HR adviseur (P&O adviseur) bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie
  Kandidaat beschikt over minimaal 3- 5 jaar recenter ervaring als HR adviseur, inclusief projectleiding bij voorkeur met maatschappelijke en politieke betrokkenheid /affiniteit. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring in het HR adviesvak
  Kandidaat beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het HR vakgebied inclusief projectleiding, en met organisatie- en teamontwikkeling, bij voorkeur met maatschappelijke en politieke betrokkenheid / affiniteit. Dit blijkt uit het CV.

 • Minimaal opleidingsniveau
  Minimaal HBO denk – en werkniveau en brede kennis op het gebied HR/P&O. Dit blijkt uit het CV.

 • Overige werkervaring
  3 tot 5 jaar werkervaring, werken in organisaties in transitie is een pre, maar geen knock-out criterium.

 • Overige kennis
  Je hebt actuele kennis van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Als je een bedrijfsvoerings-achtergrond en ervaring/ affiniteit hebt met Vervoer (denk aan vervoersregeling en rechtspositionele zaken die daarbij komen kijken), heb je een pre, maar is geen knock-out criterium.

Gunningscriteria

 • Aantoonbare ervaring als HR adviseur (P&O adviseur) bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie
  Kandidaat beschikt over minimaal 3- 5 jaar recente ervaring als HR adviseur, inclusief projectleiding bij voorkeur met maatschappelijke en politieke betrokkenheid /affiniteit. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring in het HR adviesvak
  Kandidaat beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het HR vakgebied inclusief projectleiding, en met organisatie- en teamontwikkeling, bij voorkeur met maatschappelijke en politieke betrokkenheid / affiniteit. Dit blijkt uit het CV.

 • Interview
  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 of per mail via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de HR-adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.