thumbnail
thumbnail

Business Intelligence Informatie Analist

Markt 11, 6811 CG Arnhem, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 112,00
32 - 36 uur Gelderland

Begindatum:

3 jul 2023

Einddatum:

30 jun 2024

Uren per week:

32 - 36 uur

Publicatiedatum:

10 mei 2023

Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is erop gericht om de klantgerichte benadering van de provincie te ondersteunen met IT hulpmiddelen. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak en adviseert de provinciale organisatie bij het automatiseren van processen en bij het samenstellen en beheren van data- en/of gegevensverzamelingen.

De interne organisatie wordt hierop voorzien van oplossingen die de werkprocessen ten behoeve van de buitenwereld, burgers, bedrijven en andere overheden ondersteunen. Tevens worden er informatiesystemen ingezet om naast de traditionele kanalen, de dienstverlening en informatieverstrekking ook op elektronische wijze aan te kunnen bieden.

Het I&A cluster Business Intelligence is met 10 medewerkers verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van managementinformatie en rapportages voor de hele organisatie.

Voor het cluster zijn wij op zoek naar een ervaren Business Intelligence Informatie Analist die tijdelijk ons team komt versterken.

De Informatie analist stelt samen met gebruikers en opdrachtgevers de functionele specificaties op waaraan een Business Intelligence informatievoorziening moet voldoen. De Informatie analist analyseert de eisen en stelt de wensen van de gebruikers vast. De functionele specificaties worden vertaald in een functioneel ontwerp van het nieuwe systeem. De Informatie analist beheert en onderhoudt het ontwerp en begeleidt het opstellen van het technisch ontwerp. De Informatie analist is sparringpartner voor de architect en de cluster coördinator, is verantwoordelijk voor het totale ontwerp traject en draagt zorg voor de benodigde planning en kwaliteitsbewaking.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Vertalen van informatievraagstukken naar business intelligence oplossingen die geïmplementeerd kunnen worden binnen een bestaande BI architectuur;
  • Uitvoeren van complexe informatie-analyses. Afstemmen met klanten-vertegenwoordigers over de inhoudelijke behoeften en deze vertalen naar beschrijvingen en modellen op het niveau van functioneel ontwerp;
  • Opstellen van rapportage- en kubusspecificaties;
  • Uitvoeren van bron analyses en het ontwerpen van data transformaties;
  • Ontwerpen van datamarts in de vorm van kubussen;
  • Ontwerpen van datamarts in de vorm van relationele stermodellen in SQLServer;
  • Ondersteunen van ontwikkelaars bij correcte interpretatie en vertaling naar technische oplossingen;
  • Opleiden van eindgebruikers;
  • Begeleiden van gebruikersacceptatietesten;
  • Kennisoverdracht en –borging bij betrokken medewerkers en afdelingen.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Business Intelligence Informatie Analist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.