Organisaties / Provincie Gelderland
Provincie Gelderland
Markt 11, 6811 CG Arnhem, Nederland
Gelderland
Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. De mooie provincie telt 51 gemeenten en is toeristisch zeer in trek. De hoofdstad van de provincie is Arnhem en de grootste stad is Nijmegen.

Over Provincie Gelderland

Elke dag werken 1.500 medewerkers eraan om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden. Want Gelderland is van en voor ons allemaal. Gelderland doet dit met veel motivatie en kennis, en uiteraard samen met inwoners, allerlei organisaties en andere partijen.

Samen met deze partijen zoeken zij telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit en milieu. Dit maakt het werk uitdagend, interessant en zinvol.

Gelderland werkt met medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk. Zij werken op basis van verschillende arbeidsrelaties (dienstverband, inhuur, detachering). Het uitgangspunt daarbij is om de arbeidsrelatie te kiezen die past bij de doelstellingen en bij de mensen met wie ze werken.


Duurzame organisatie
De gemeente Gelderland wil als organisatie een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. Daarom hebben zij een ambitieus doel gesteld: CO2-neutraal, energieneutraal en afval loos zijn in 2030! Dit betekent dat:

  • de medewerkers duurzaam gaan reizen van het kantoor naar hun werkbezoeken;

  • al het afval van het Huis der Provincie en de andere kantoren hergebruikt moet worden;

  • al de energie die gebruikt wordt moet duurzaam worden opgewekt.

Er is een klimaatplan opgesteld om dit te bereiken. Ook wordt er gebruik gemaakt van een CO2-prestatieladder. Deze helpt om samen te werken met de bedrijven die het minst CO2 uitstoten. Ook helpt het Gelderland om de eigen CO2-uitstoot te verminderen. Lees meer de duurzame organisatie plannen van Gelderland op de pagina over Provincie Gelderland als duurzame organisatie.