thumbnail
thumbnail

Docent NT2

Hugo de Grootstraat 4, 3119 HA Schiedam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 tot 40 Zuid-Holland

Begindatum:

21 aug 2024

Einddatum:

21 aug 2025

Uren per week:

24 tot 40

Publicatiedatum:

8 jun 2024

Organisatie onderdeel
De Internationale Vos
Op De Internationale Vos zitten leerlingen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar die een achterstand hebben in de Nederlandse taal. Het aangeboden lesprogramma richt zich voornamelijk op het Nederlands, ondersteund door vakken die aangeboden worden binnen het reguliere onderwijs. Deze leerlingen leren in twee schooljaren zoveel waardoor zij kunnen doorstromen binnen het reguliere onderwijs. De school is gehuisvest aan het Bachplein in Schiedam en heeft een nevenlocatie aan de Albertine Agneslaan in Vlaardingen. Er zijn twee soorten klassen nl. de Liftklas en de Internationale Schakelklas.

De Liftklas
Deze klas aan de Albertine Agneslaan in Vlaardingen is speciaal bedoeld voor leerlingen die aan het einde van groep 8 een achterstand hebben in de Nederlandse taal. Door deze achterstand kunnen zij het voortgezet onderwijs (nog) niet volgen op het niveau dat haalbaar zou kunnen zijn, terwijl ze daar wel de capaciteiten, inzet en motivatie voor hebben. Door vooral veel aandacht te besteden aan Nederlands en aan vaktaal in de reguliere vakken wordt bereikt dat de leerlingen een veel betere start maken in het vmbo, havo of vwo. De Liftklas wordt aangeboden voor leerlingen met tenminste een KBL-advies. In het lesrooster worden extra lesuren Nederlands aangeboden en wordt bij alle reguliere vakken veel aandacht besteed aan woordenschatuitbreiding en het verwerven van leerstrategieën, maar ook aan technisch lezen, leesstrategieën, spelling, spreken en schrijven van teksten. De meeste leerlingen gaan na de Liftklas, bij voldoende capaciteit, naar een hoger niveau dan aanvankelijk door de groep 8 docent werd geadviseerd. De Liftklas vergroot dus de kansen voor leerlingen op een succesvolle schoolloopbaan binnen het voortgezet onderwijs. 

Klik hier voor informatie over de Liftklas... 

De Internationale Schakelklas (ISK)
De ISK is er voor kinderen die vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen. Deze kinderen kunnen geen of onvoldoende Nederlands spreken, lezen en schrijven. Zij zijn erbij gebaat zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren om aansluiting te vinden bij het Nederlandse onderwijs. De ISK vervult voor de hele regio Maassluis/Rozenburg/Schiedam/Vlaardingen deze onderwijsfunctie aan het Bachplein te Schiedam. Hier wordt in een kleinschalige, veilige omgeving de leerlingen de nodige kennis en vaardigheden bijgebracht waardoor zij snel kunnen instromen in het reguliere onderwijs. De leerlingen leren in twee jaar tijd zoveel, zodat zij geplaatst kunnen worden in het reguliere onderwijs. De toelating vindt plaats via het Steunpunt Onderwijs. Onderdeel hiervan is een intelligentie- en rekentest.

De Internationale Vos maakt deel uit van de Stichting Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS). In deze stichting zijn alle openbare scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Schiedam en Vlaardingen ondergebracht.

Opdracht
Wij zoeken een docent met de volgende achtergrond:

 • Afgeronde pabo, dan wel lerarenopleiding Nederlands;

 • Flexibel in aanbod: Nederlands, Rekenen, Burgerschap en Mentoraat;

 • Ervaring heeft in ISK onderwijs;

 • NT2-ervaring is een pré, niet noodzakelijk;

 • Plezier heeft in het lesgeven;

 • Zelfstandig en in teamverband kan werken;

 • Aantoonbaar werkt aan zijn professionele ontwikkeling;

 • Oog heeft voor de individuele behoeften van leerlingen en deze verder wil helpen met hun persoonlijke ontwikkeling.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde pabo-opleiding/lerarenopleiding Nederlands;
2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als docent;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als docent NT2; (35 punten)
4. Kandidaat beschikt over een 2e graad onderwijsbevoegdheid behaald of is behalende; (35 punten)
    a. In het bezit van de bevoegdheid; (35 punten)
    b. Minimaal 2 jaar studerend voor de 2e graad bevoegdheid; (15 punten)
    c. Geen 2e graad onderwijsbevoegdheid; (0 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met NT2-scholieren; (20 punten)
6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het persoonlijk begeleiden van scholieren. (10 punten)

Competenties
- Professioneel;
- Zelfstandig;
- Flexibel;
- Meelevend.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal LB/LC. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht €2,50 in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
3.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma – di – wo – do – vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden gepland in overleg met de geschikte kandidaten. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk maandag 17 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • OSVS zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien je de opdracht gegund krijgt, ontvang je een handleiding.

 • Er wordt verlof en vakantie in overleg met de opdrachtnemer en opdrachtgever opgenomen. De opdrachtgever verwacht dat opdrachtnemer verlof en vakantie opneemt tijdens de reguliere schoolvakanties.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Docent NT2 die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.