thumbnail
Informatiemanager

ODNV

Oosteinde 17, 3842 DR Harderwijk, Nederland

Informatiemanagement
Sluit over 7 dagen
€ 90,00
24 - 36 Gelderland

Publicatiedatum:

02-08-2022

Sluitingsdatum:

17-08-2022

Begindatum:

19-09-2022

Einddatum:

19-03-2023

Uren per week:

24 - 36

Opdracht omschrijving
Voor Omgevingsdienst Noord-Veluwe (ODNV) en Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) zijn wij op zoek naar een ervaren en verbindende informatiemanager. Iemand die richting wil geven aan veranderprogramma’s en trajecten op het gebied van informatiemanagement. Om zo onze informatievoorziening en -veiligheid verder te professionaliseren.

Als daadkrachtige, pragmatische en enthousiaste informatiemanager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de informatievoorziening binnen de ICT-dienstverlening. OVIJ en ODNV streven naar samenwerking in informatievoorziening, waardoor we ook gezamenlijk op zoek zijn naar een informatiemanager. Beide organisaties beschikken over een interne ICT-leverancier.


Jij bent:

 • een echte verbinder, communicatief vaardig en data gedreven;

 • in staat om de juiste vragen te stellen en complexe bedrijfsprocessen zo te analyseren dat de beste oplossing gebouwd kan worden;

 • proactief in het signaleren van vragen en behoeften van het management en je weet daarbij de vertaalslag te maken naar de (mogelijke) impact op informatievoorziening.

Informatiegericht werken is de komende jaren een belangrijke ontwikkeling binnen OVIJ en ODNV. Het geeft een impuls aan de kwaliteit en effectiviteit van ons werk, zowel het primaire proces als de bedrijfsprocessen. Op de langere termijn vormt data & informatie een strategisch vraagstuk in relatie tot de positie van onze omgevingsdiensten bij de uitvoering van de Omgevingswet.


Verantwoordelijkheden:
Als informatiemanager zijn dit je verantwoordelijkheden:

 • Je gaat aan de slag met het formuleren van de strategische doelen en het informatiebeleid op basis van een optimale toepassing van informatiemanagement.

 • Je draagt zorg voor de verantwoording van de informatieveiligheid aan het management en bestuur.

 • Je inventariseert de informatiebehoefte van medewerkers en vertaalt dit naar de inrichting van de systemen.

 • Je draagt bij aan het inzichtelijk maken, innoveren en verbeteren van het bestaande applicatielandschap. Hierbij zorg je voor de onderlinge relatie tussen de diverse systemen en applicaties, gericht op de eisen en wensen van de nieuwe Omgevingswet.

 • Je neemt beslissingen over en geeft richting aan veranderprogramma’s en -trajecten op het gebied van informatiemanagement, ook hier met veel aandacht voor de Omgevingswet het DSO.

 • Je bent gesprekspartner van het MT, brengt aan hen gevraagd en ongevraagd advies uit en rapporteert rondom ICT- en informatievraagstukken.

 • Je prioriteert de ICT- en informatiemanagementwerkzaamheden.

 • Je onderhoudt contact en schakelt snel met de interne ICT-leverancier en informatiemanager vanuit de gemeente Apeldoorn voor OVIJ en gemeente Nunspeet voor ODNV.

 • Je onderhoudt de relatie met externe ICT-leveranciers.

 • Je onderhoudt contact met zowel de regionale als landelijke collega-informatiemanagers bij de omgevingsdiensten in Nederland.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Informatiemanager die deze organisatie zoekt?