thumbnail
thumbnail

Digital Product Designer

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€90
36 Utrecht

Begindatum:

22 jul 2024

Einddatum:

21 jan 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

10 jul 2024

Omschrijving van de opdracht

Startdatum: 22-07-2024
Einddatum: 21-01-2025
Locatie: Utrecht
Uiterlijk aanbieden: 15-07-2024 16:00 uur
Selectiegesprekken: zo snel mogelijk
Maximum tarief*: €90,-
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, faciliteiten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.

Dit ga je doen
Team IPA is verantwoordelijk voor (a) MijnNS in de app (NS-account) en (b) de inlogflows voor zowel app als web. 
Als Digital Product Designer ben je de schakel tussen eindgebruiker, Business en IT. Je werkt in een agile omgeving, dus we vinden het belangrijk dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en je eigen werk kunt inschatten voor een heldere planning. Als designer binnen Team IPA ontwerp je de klantervaring voor zowel MijnNS in de app als de inlogervaring bij NS. Dit doe je vanuit een integraal perspectief en stel je graag de ‘waarom’ vraag. Je ondersteunt daarbij ook ontwikkelteams met het goed implementeren van het UX/UI ontwerp om een optimaal eindresultaat te bereiken.

 • Je ontwerpt een toekomstbestendige informatie architectuur, UX en UI voor MijnNS in de NS app.

 • Je neemt het team en andere stakeholders mee in de visie en rationale achter het ontwerp. Je communiceert je werk helder naar verschillende collega’s en weet je concepten te onderbouwen met een sterk interactie en visueel ontwerp.

 • Je werkt zoveel mogelijk op basis van gebruikers inzichten en data. Naast het gebruik van bestaande kennis, is het testen van je ontwerpen een integraal onderdeel van je werkwijze.

 • Je staat in nauw contact met designers uit andere ontwikkelteams en maakt gebruik van het Design System van NS: https://design.ns.nl/

Hier ga je werken
Onze afdeling is gevestigd in het NS hoofdkantoor in Utrecht, maar voorlopig werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Je gaat werken voor het dynamische organisatieonderdeel ComIT, waar Commercie en IT op een agile wijze hand in hand samenwerken. Bij ComIT streven we naar excellent presteren en wendbaarheid. Continu leren, ontwikkelen en verbeteren door zowel ComIT als de medewerkers die er werken om zo in een voortdurend veranderende omgeving aan steeds veranderende behoeftes van onze reizigers te blijven voldoen.

ComIT is een organisatieonderdeel van NS Reizigers. Binnen ComiT werken “ComITianen” in verschillende clusters en teams aan continue verbetering van de dienstverlening aan reizigers, middels producten als NS Flex en de NS Business Card en informatiediensten als NS.nl en de NS App. 

Dit zijn de eisen
Je bent een enthousiaste Digital Product Designer die impact wil maken en de gebruiker centraal stelt, een expert in interactie- en visueel ontwerp. Je zet graag je tanden in een project om de stakeholders te verrassen met jouw creatieve oplossingen. Je hebt oog voor detail, kijkt kritisch naar interactie- en visueel ontwerp en brengt verbeteringen aan om het beste resultaat te behalen. Voor jou zijn kwaliteit en het beste eindresultaat een van de belangrijkste elementen in je werk.

Om je functie goed te kunnen uitoefenen neem je mee:

 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld Industrieel Ontwerp of Communicatie & Multimedia Design).

 • Je hebt 5+ jaar ervaring als digital designer wat blijkt uit een sterk portfolio.

 • Je bent sterk in het ontwerpen van informatie architectuur die gebruikers in staat stelt om de informatie te vinden die ze zoeken en belangrijke taken te volbrengen.

 • Je hebt ervaring met (native) app UX/UI design, zowel Android als iOS.

 • Je hebt relevante ervaring van user interface standaarden, richtlijnen en toegankelijkheid.

 • Je hebt ruime ervaring met Figma, of kunt dit aantoonbaar snel eigen maken vanwege ervaring met vergelijkbare tools (Sketch, Invision en Adobe CC). 

 • Je hebt ervaring met gebruiksonderzoek.

 • Je bent een teamspeler die goed samen kan werken met designers, ontwikkelaars en Product Owners. 

 • Je hebt ervaring in het werken in multidisciplinaire (Scrum) teams. 

 • Ervaring met het ontwerpen van inlog / multifactor authenticatie flows is een pre.

 • Bureauervaring en/of ervaring met het werken bij corporate organisaties zijn een pre.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Digital Product Designer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.