thumbnail
BD/NCSC Kwartiermaker/projectleider

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

05-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

01-06-2022

Einddatum:

01-06-2023

Uren per week:

32

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden

De kwartiermaker/projectleider krijgt de opdracht om:

- Een voorstel te doen voor de opzet, fasering en governance van het verandertraject met daarbij aandacht voor alle PIOFACH-aspecten;

- In samenwerking met eigenaar en opdrachtgever, en met input van stakeholders en belangrijke partners uit het stelsel een visie op het NCSC van de toekomst te ontwikkelen (soll-situatie in 2027);

- Op basis van het bovenstaande te komen tot een aanbestedingsstrategie om het gewenste resultaat voor het verandertraject effectief en rechtmatig in de markt te zetten en opdrachten voor (onderdelen van) het verandertraject op te stellen en aan te besteden;

- Opstellen van een strategische stakeholders

– en omgevingsanalyse teneinde de juiste vragen te stellen en de goede dialogen te kunnen voeren.

- In samenwerking met stakeholders en belangrijke partners uit het stelsel bijdragen aan de visie op het NCSC van de toekomst (soll-situatie).

- Uitvoeren van de no-regret / laag hangend fruit activiteiten op basis van de eerste contouren van de visie van het nieuwe NCSC samen met de stakeholders en partners.

- Een (intern en extern) communicatieplan op te stellen om de verandering naar medewerkers, stakeholders, opdrachtgever/eigenaar e.d. goed te begeleiden.

Het kwartiermakersteam verder in te richten zodat dit kan doorgroeien naar het gewenste programmateam ter ondersteuning en begeleiding van het veranderprogramma voor de vervolgperiode

- De kwartiermaker is verantwoordelijk voor het deskundig en professioneel begeleiden van het benodigde vooronderzoek en de verkenning naar de eerste te zetten stappen in het verandertraject.

- De kwartiermaker zal een veranderplan (PvA) opleveren met de vervolgstappen in het verandertraject, inclusief de benodigde governance.

- De kwartiermaker draagt procesmatig bij aan het realiseren van de visie op het toekomstige NCSC samen met stakeholders en belangrijke partners (soll NCSC).

- De kwartiermaker stelt vast welke uitvragen voor de vervolgopdracht(en) op basis van het veranderplan benodigd zijn.

De kwartiermaker richt het kwartiermakersteam verder in met de juiste competenties en kwaliteiten. 

Competenties:

• Analytisch sterk, kan goed hoofd- van bijzaken scheiden en houdt het overzicht (helicopter view). Duidelijk, vasthoudend en resultaatgericht. Kan met weerstand omgaan.

• Ruim arsenaal aan social skills, communiceert makkelijk op alle niveaus.

• Empathisch, verbinder zowel op inhoud, proces als op de relatie.

• Flexibel en dynamisch, kan snel schakelen tussen strategische, tactische en operationele niveaus.

• Een bruggenbouwer met een holistische blik. Zorgt voor het verbinden van mensen en weet goed om te gaan met verschillende visies en belangen.

• Communiceert gemakkelijk op alle niveaus. Politiek-bestuurlijk en organisatiesensitief.

De Eisen

 • De kandidaat is beschikbaar voor gemiddeld 24-32 uur per week gedurende de opdracht.

 • De kandidaat is in het bezit van een afgeronde WO opleiding, in de richting van veranderkunde, politicologie, internationale betrekkingen, bestuurskunde.

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring als projectleider of kwartiermaker in het veiligheidsdomein.

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met visie en strategieontwikkeling op het gebied van cybersecurity met verschillende stakeholders (departementen, toezichthouders, inlichtingendiensten, bedrijven e.d.).

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met (aankomende) cybersecuritywetgeving (NIB2, BIO, I-strategie) en het adviseren van organisaties over het verhogen van de weerbaarheid.

 • De kandidaat heeft minimaal 1 jaar ervaring met verandermanagement.

 • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.

De Wensen

 • De kandidaat heeft werkervaring als projectleider of kwartiermaker in het veiligheidsdomein

 • Kandidaat heeft ervaring met strategie of visie ontwikkeling op gebied van cybersecurity met verschillende stakeholders binnen de rijksoverheid

 • Kandidaat heeft ervaring met het adviseren van organisaties over het verhogen van de digitale weerbaarheid.

 • Kandidaat heeft kennis van verandermanagement.

 • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van relevante (aankomende) regelgeving en normeringen op het gebied van cybersecurity.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de BD/NCSC Kwartiermaker/projectleider die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.