thumbnail
thumbnail

10100059817 - BD/NCSC - Inhuur Ervaren programmasecretaris

Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Zuid-Holland

Begindatum:

2 sept 2024

Einddatum:

2 sept 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

1 jul 2024

Beschrijving Opdrachtgever
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties in de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland.

Beschrijving directie/afdeling
Je komt te werken bij de unit Samenwerken en Kennisuitwisseling. Team relatiemanagement en team landelijk dekkend stelsel maken onderdeel uit van die unit.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
In 2022 is de vernieuwde Nationale Cyber Security Strategie (NLCS) aangeboden aan de 2e kamer. Deze NLCS beschrijft de cybersecurityaanpak voor de komende 6 jaar waaronder een stelselwijziging waarbij de krachten van het NCSC, het CSIRT-DSP en het DTC worden samengebracht in een centrale Cyber Security organisatie van voor geheel Nederland. Deze doelstelling is nader uitgewerkt in het document “Transitie naar een vernieuwde nationale cybersecurityorganisatie”, de “startnotitie”. Ook zal in 2024 nieuwe Europese wetgeving (NIS2) van kracht worden waarop wij ons op moeten voorbereiden. Ook is de Toekomstvisie voor het verbeteren van publiek-private samenwerking t.b.v. het verhogen van de cyberweerbaarheid van organisaties recentelijk gepubliceerd en opdracht tot uitwerking aan het NCSC verleend.

Door deze veranderingen zal de hoeveelheid entiteiten waaraan wij diensten verlenen als toekomstige cybersecurity organisatie significant toenemen en daarmee ook het aantal contactmomenten, daarop willen wij ons gaan voorbereiden. Wij zijn daarom op zoek naar een ervaren programmasecretaris die de programmanager ondersteunt en meewerkt aan het tot stand brengen van een cyber weerbaarheidsnetwerk.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
Als ervaren programmasecretaris sta je aan de lat voor het effectief en efficiënt beheren van verschillende onderdelen van het op te stellen bouwplan voor een cyberweerbaarheidsnetwerk voor Nederland. Je bent verantwoordelijk voor de administratie, het coördineren van activiteiten en het waarborgen van een soepele uitvoering. Je werkt binnen een programmateam met inhoudelijke experts en programmamanager en schakelt met stakeholders binnen het netwerk, zowel intern als extern. De ene keer ben je verantwoordelijk voor het proces, de andere keer ondersteun je de anderen binnen het programmateam daarin. Je denkt inhoudelijk mee en draagt bij aan het succesvol tot stand brengen van het bouwplan Cyberweerbaarheidsnetwerk, dat bestaat uit een 5-tal subdoelen.
Een greep uit je werkzaamheden:
• Verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van projectdocumentatie van elk onderdeel van het bouwplan, inclusief projectplannen en het monitoren van mijlpalen, actielijsten en rapporten.
• Coördineren en faciliteren van interne en externe samenwerking tussen programmamanager, inhoudelijke experts, stakeholders en partners.
• Beheren van budget en het monitoren van financiële voortgang.
• Ondersteunen bij het identificeren en beheren van projectrisico's en problemen.
• Verantwoordelijk voor het organiseren en faciliteren van programmabijeenkomsten, workshops en evenementen.
• Bijdragen aan de continue verbetering van projectmanagementprocessen en -praktijken.

De functie kan vereisen dat de programmasecretaris op verschillende plekken binnen Nederland aanwezig moet zijn en de kandidaat moet bereid zijn om hieraan mee te werken. De kantoortijden worden vaak gehanteerd, maar het kan zijn dat een werkdag eerder of later dan kantoortijden eindigt. Er wordt verwacht dat dit sporadisch gebeurd en zal zoveel mogelijk in overleg gebeuren.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de 10100059817 - BD/NCSC - Inhuur Ervaren programmasecretaris die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.