thumbnail
thumbnail
10100052376 - DI&I - Medior QA Adviseur

Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
20-32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

15-03-2023

Sluitingsdatum:

24-03-2023

Begindatum:

10-04-2023

Einddatum:

01-10-2023

Organisatie
De directie Informatisering & Inkoop (DI&I) is verantwoordelijk voor de JenV-brede ICT- infrastructuur door het inrichten en beheren van centrale voorzieningen en adviseert, faciliteert en ondersteunt de ambtelijke top, de DG-en en op verzoek van deze de JenV-onderdelen over (beleidsmatige) vraagstukken op het gebied van informatievoorziening en de beheersing van grote ICT-projecten. Strategisch leveranciers management is ingericht voor Microsoft (ook voor het Rijk) en Oracle en de directie heeft de bedrijfsjuridische functie voor JenV in huis. Daarnaast formuleert DI&I JenV-brede kaders en adviezen om als ministerie rechtmatig, efficiënt en duurzaam te kunnen inkopen en aan te sluiten op Europese en Rijksbrede ontwikkelingen zowel voor IV als voor inkoop.

De Afdeling Regie Programma’s en Projecten staat aan de lat om het portfolio van gemeenschappelijke digitale diensten binnen JenV te beheren, door te ontwikkelen en waar mogelijk uit te breiden. Binnen JenV zijn wij de opdrachtgever voor gemeenschappelijke digitale diensten. Zo zijn er zonder ons netwerk geen veilige internetverbindingen beschikbaar en is er zonder ons documentmanagementsysteem geen efficiënte goedkeuring van alle documenten mogelijk. Kortom, wij maken het (mede)mogelijk dat JenV collega’s op dagelijkse basis hun werk goed kunnen uitvoeren.

Samen zorgen wij ervoor dat de gemeenschappelijke digitale diensten kwalitatief gezien op peil blijven en dit tegen acceptabele kosten. Dit doen we door het uitvoeren van projecten en programma’s, het onderhouden van de relaties met onze leveranciers en afnemers en het voeren van portfoliomanagement en lifecycle management. Dit alles doen we met een solide begroting die we jaarlijks laten vaststellen door onze afnemers.

Het portfolio aangaande onze gemeenschappelijke digitale diensten is verdeeld in zeven domeinen, waaronder documentdiensten, datacenterdiensten en toegangsdiensten. De voorzieningen in deze domeinen worden bestuurd door domeinmanagers. Het geheel wordt gecoördineerd door twee strategisch opdrachtgevers.

Project JuBIT3
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is verantwoordelijk voor het nader specifiëren (functionele en technische eisen) en het (laten) implementeren van de beveiligingsinfrastructuur JuBIT3. JuBIT3 is begin dit jaar gegund aan een marktpartij. Het is aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid nu om binnen de kaders van de gecontracteerde dienst JuBIT3 te implementeren en te migreren van JuBIT2 naar JuBIT3. De afdeling DI&I/RPP is regievoerder van dit proces.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Specifieke kennis nodig voor het project.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
De opdracht betreft het uitvoeren van de quality assurance op het project JuBIT3. In dat kader zoekt JenV naar een Medior QA adviseur die het JenV projectmanagement team voor JuBIT3 van advies voorziet over de kwaliteit van de projectactiviteiten, de interne en externe risico's binnen het project en de maatregelen om deze risico's te mitigeren. De Medior QA Adviseur is gesprekspartner voor de opdrachtgever, de projectmanager en waar relevant de stuurgroepleden. Tevens biedt de Medior QA adviseur begeleiding en coaching op allerhande vraagstukken op het gebied van kwaliteit-, risico- en projectmanagement.

Bevoegdheden
Is bevoegd gevraagd en ongevraagd de opdrachtgever, de projectmanager en waar relevant de stuurgroepleden van advies te voorzien, regie te voeren en kwaliteit te beheersen. Is bevoegd tot op deelprojectniveau bij de projectleiders informatie op te vragen ter observatie en begeleiding.

Activiteiten
Draagt zorg voor het begeleiden van de stakeholders binnen de projectorganisatie door het uitvoeren van de volgende activiteiten:

 • Identificeert risico's op strategisch en tactisch niveau

 • Adviseert de opdrachtgever, de projectmanager en waar relevant de stuurgroepleden op het gebied van projectorganisatie, -sturing en -planning

 • Vertaalt observaties naar concrete handvaten voor verbetering

 • Begeleidt de projectorganisatie in de coördinatie met externe partijen en/of leveranciers

 • Ondersteunt en adviseert bij de inrichting van risicomanagement binnen de projectorganisatie

 • Faciliteert overleggen en workshops met zowel interne als externe projectstakeholders op het gebied van projectorganisatie en sturing en werkt deze uit

 • Observeert en levert input voor de coaching en begeleiding van de stakeholders binnen de projectorganisatie op het gebied van kwaliteit-, risico- en projectmanagement.

 • De Medior QA Adviseur werkt nauw samen met de Senior QA Adviseur. Het is van belang dat deze twee adviseurs goed kunnen samenwerken. Bij voorkeur hebben de adviseurs al eerder samengewerkt. De Senior Adviseur is tevens ook uitgevraagd binnen het Dynamisch Aankoopsysteem.

Interviewcriteria

 • De aangeboden kandidaat is sensitief, kan goed inplannen/organiseren en is zich als geen ander bewust van zijn/haar omgeving.

 • De aangeboden kandidaat laat zien proactief mee te willen werken binnen het project. Dit laat de kandidaat zien door tijdens het gesprek met concrete voorbeelden te komen over hoe kandidaten huidige zaken zal oplossen.

 • De aangeboden kandidaat is analytisch sterk, initiatiefrijk, flexibel. Daarnaast kan de kandidaat goed samenwerken en is creatief in het vinden van oplossingen.

 • De aangeboden kandidaat kan zich goed uitdrukken en is sociaal vaardig.

 • De aangeboden kandidaat past binnen het team: Communicatief vaardig (ideeën en oplossingen kunnen overbrengen en klantgericht zijn), Secuur, Aanpassingsvermogen (zelfstandig en binnen team, zowel gestructureerd als improviserend kunnen werken), Stressbestendig (meerdere prioriteiten tegelijk aankunnen), Flexibel (kunnen omgaan met wijzigingen in prioriteiten)

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de 10100052376 - DI&I - Medior QA Adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.