Begindatum:
1 okt 2025Einddatum:
30 sept 2026Uren per week:
36Publicatiedatum:
18 jul 2025Het Politie Innovatielab (iLab) is een van de afdelingen van de Nationale Politie waar innovatie plaatsvindt. Het iLab draagt bij aan een effectievere en efficientere taakuitoefening van de politie. Het betreft veelal technologische ontwikkelingen waarbij de nadruk ligt op ICT-oplossingen. Het portfolio van het iLab is zeer divers. Je moet denken aan spraak gestuurde assistenten, RPA, NLP, en een diversiteit aan applicaties. Naast het gericht (door)ontwikkelen van opgehaalde ideeen is het iLab een dynamische lab-omgeving waar creativiteit en experimenteren met nieuwe technologie hoog op de agenda staat. Co-creatie is een van de kernwaarde. Als onderdeel van de Brightlands Community (Brightlands Smart Services Campus) werkt het iLab nauw samen met bedrijven en diverse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten zoals het BISS, CAROU en TNO.
Doelstelling
De Front-end Developer is verantwoordelijk voor het effectief omzetten van innovatieve ideeen in functionele en schaalbare softwareoplossingen. Dit omvat het ontwikkelen en valideren van prototypes om de operationele efficientie te verbeteren en het omzetten van wireframes naar werkende front-ends.
Daarnaast richt de rol zich op het ontwikkelen, testen en optimaliseren van softwareoplossingen, met een sterke focus op innovatie, gebruikerservaring en veiligheid.
Een andere belangrijke doelstelling is het verhogen van de vaardigheden en kennis binnen het team, wat leidt tot een hogere productiviteit en verbeterde kwaliteit van de output.
Verantwoordelijkheden
De kandidaat is verantwoordelijk voor de bouw en (door)ontwikkeling van de voor het betreffende onderwerp benodigde software. Conform Scrum/Agile worden per sprint de te behalen resultaten beschreven. Daarnaast coacht en deelt de kandidaat kennis met de andere developers en stagiaires. De kandidaat is verantwoordelijk om de software te hosten op het cloud innovatieplatform van de Nationale Politie genaamd HaaS.
Resultaten
Het Politie Innovatielab (iLab) is een van de afdelingen van de Nationale Politie waar innovatie plaatsvindt. Het iLab draagt bij aan een effectievere en efficientere taakuitoefening van de politie. Het betreft veelal technologische ontwikkelingen waarbij de nadruk ligt op ICT-oplossingen. Het portfolio van het iLab is zeer divers. Je moet denken aan spraak gestuurde assistenten, RPA, NLP, en een diversiteit aan applicaties. Naast het gericht (door)ontwikkelen van opgehaalde ideeen is het iLab een dynamische lab-omgeving waar creativiteit en experimenteren met nieuwe technologie hoog op de agenda staat. Co-creatie is een van de kernwaarde. Als onderdeel van de Brightlands Community (Brightlands Smart Services Campus) werkt het iLab nauw samen met bedrijven en diverse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten zoals het BISS, CAROU en TNO.
Contacten: Je hebt direct contact met je collega developers, UX-designers, stagiaires, de overige iLab teamleden en de eindgebruiker(s). Daarnaast sta je in nauw contact met de interne opdrachtgever(s) van de Nationale Politie en in- en externe stakeholders. Daarnaast heb je als Front-end developer binnen de Politie nauw contact met Blauwdruk, het team dat verantwoordelijk is voor de realisatie en het onderhoud van gestandaardiseerde componenten.
De Externe is inzetbaar vanaf 01-10-2025 (of indien mogelijk zoveel eerder als de screening akkoord is) tot en met 30-09-2026 voor 36 uur per week. Het contract kan door de Opdrachtgever optioneel worden verlengd. Dit zoals wordt aangegeven in het profiel. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van het kandidaten onderzoek. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de Opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de aanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.
Voor deze opdracht is een Betrouwbaarheid Onderzoek Plus (BO+) van toepassing. Een positief besluit is een vereiste voor het uitvoeren van deze opdracht. Let op: Vanaf 1 november wijzigt het diensteverleningsmodel van het DAS naar de Intermediaire Dienstverleners, het is mogelijk dat deze overeenkomst wordt gemigreerd. Meer informatie volgt.