thumbnail
Overall projectleider/contractmanager

Leidschendam-Voorburg

Kon. Wilhelminalaan 2, 2264 BM Leidschendam, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit over 6 dagen
Geen maximum
16 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

06-08-2022

Sluitingsdatum:

17-08-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

16

Organisatie
Leidschendam-Voorburg is een sociale en ondernemende gemeente met ruim 75.000 inwoners. We werken met zo’n 680 mensen aan de gezamenlijke ambitie om ons te ontwikkelen naar een wendbare en sensitieve organisatie. We stellen onze inwoners en maatschappelijke opgaven centraal en zijn een zelfbewuste samenwerkingspartner voor de lokale en regionale partners. We doen dat door verbinding te maken, vertrouwen te geven en verantwoordelijkheid te nemen.

De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. We werken informatiegestuurd, klantgericht en er is veel ruimte voor initiatief. We bieden onze medewerkers de faciliteiten om hybride te werken. Dit maakt het mogelijk om te werken waar en wanneer dat het beste past bij het type werk dat we doen.

Afdeling
De afdeling PMA is expert op het gebied van project–, proces– en programmamanagement. PMA leidt projecten, processen en programma’s die bijdragen aan de doelstellingen van onze opdrachtgever. PMA doet dit voor de gemeente Leidschendam-Voorburg en zoekt de samenwerking met andere gemeenten in deze regio. PMA werkt proactief.

Project Vlietvoorde
De afgelopen jaren is er hard gewerkt en zijn er mooie resultaten gehaald binnen de gebiedsontwikkeling Vlietvoorde. De ontwikkeling komt de komende jaren in een andere fase. Door de verkoop van vier deelgebieden in 2017 / 2018 in Vlietvoorde, het sluiten van KOR-overeenkomsten voor deze deelgebieden, het aanstellen van een civiel projectleider voor de uitvoering van de hoofdstructuur en het aansturen van ontwikkelaars op de aanleg van infrastructuur binnen de bouwvelden beweegt de ontwikkeling van Vlietvoorde steeds meer richting uitvoering en verder van initiatief en ontwikkeling. De ruimtelijke uitnodiging en het spoorboekje zien toe op de verdere ontwikkeling van de overige deelgebieden van het gebied Vlietvoorde. De KOR-overeenkomsten zien toe op uit ontwikkelen en realiseren van verkochte deelgebieden. Daarnaast spelen er ook op locaties grenzend aan het plangebied van de ruimtelijke uitnodiging Vlietvoorde ontwikkelingen en initiatieven die raken aan Vlietvoorde en een strategische aansturing vragen. Daarbij valt te denken aan Veurse Horsten, Gamma locatie, De Groene Horsten, Noortheylaan 10 en eventueel in de toekomst nog te saneren resten glastuinbouw in het gebied.

Opdracht
We zijn op zoek naar een Overall Projectmanager / contractmanager voor de gebiedsontwikkeling Vlietvoorde. Dit omvat de volgende werkzaamheden:

 • Je stuurt het project (met oog voor aangrenzende ontwikkelingen en initiatieven) aan op strategisch niveau door de hoofdlijnen en doelstellingen te bewaken vanuit een integrale verantwoording voor het projectresultaat. Daarbij schakel je moeiteloos naar het tactische en operationele niveau als de situatie daarom vraagt.

 • Je voert met marktpartijen overleg over de voortgang van het project binnen de contractuele afspraken.

 • Voor de plandelen Noorthey en Schakelstuk werk je toe naar een overeenkomst voor verkoop van de gemeentelijke grondposities.

 • Je geeft de civiel projectleider in Vlietvoorde ruimte voor een stevige zelfstandige rol, maar blijft steeds aanspreekbaar op de voortgang en de kwaliteit van de uitvoering.

 • Je werkt nauw samen met onder andere de stedenbouwkundige, de planeconoom, de vastgoedjuristen, de civiel projectleider, de adviseur archeologie en de projectondersteuner.

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het interne en externe projectteam.

 • Je stemt regulier af met de ambtelijk opdrachtgever en, wanneer aan de orde, bereid je de besluitvorming door het gemeentebestuur voor en stem je daarover af met de bestuurlijk opdrachtgever.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 15 jaar bij een overheidsorganisatie;
2. Uiterlijk beschikbaar per 1 september 2022 voor 16 uur per week voor de gehele duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingsoptie(s);
3. Minimaal een afgeronde wo master opleiding;
4. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad;

Gunningscriteria (weging)
5. Aantoonbare werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar als Projectleider op het gebied van gebiedsontwikkeling op strategisch niveau van initiatief tot en met uitvoering (15 punten);
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als integraal eindverantwoordelijk Projectmanager gebiedsontwikkeling bij een gemeentelijk organisatie (25 punten);
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van grondexploitatie en vastgoedexploitatie bij een overheidsorganisatie (25 punten);
8. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van grondexploitatie en vastgoedexploitatie vanuit het perspectief van een ontwikkelaar (10 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met innovatieve vormen van selectie van marktpartijen voor de realisatie van woningbouw, concurrentie gerichte dialoog of afgeleiden daarvan (duidelijk weergeven in het cv middels een toelichting)  (15 punten);
10. Aantoonbare werkervaring opgedaan in het afgelopen half jaar met het ‘Didam-arrest’ bij de verkoop van gemeentelijke grond aan ontwikkelende partijen (10 punten).

Competenties

 • Bestuurlijk sensitiviteit;

 • Gevoel voor belangen van verschillende partijen en de capaciteit om deze met elkaar te verbinden;

 • Groepsgericht leiderschap, teamspeler en klantgericht;

 • Communicatief vaardig;

 • Planmatig en resultaatgericht kunnen werken;

 • Stressbestendig;

 • Besluitvaardig;

 • Flexibel;

 • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg te bepalen.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 25 augustus 2022 van 14:00 uur tot 17:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 23 augustus 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Overall projectleider/contractmanager die deze organisatie zoekt?