thumbnail
DevOps Engineer DSO 2x

Kadaster

George Hintzenweg 77, 3068 AX Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 105,00
32-40 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

02-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

23-05-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

32-40

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het Kadaster is ketenpartner in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.

Met alle ervaring op het gebied van registraties en gegevensverstrekking, richt het Kadaster zich op zes applicaties in het DSO-LV:

 • Ozon (ontsluiten omgevingsdocumenten);
 • Informatiehuis Ruimte (ontsluiten ruimtelijke plannen);
 • Viewer Regels op de Kaart (front-end om plannen weer te geven);
 • Viewer Documenten op de Kaart (front-end om omgevingsdocumenten weer te geven);
 • Stelselcatalogus (ontsluiten en beheren begrippen, waardenlijsten en metadata);
 • TBO-monitoring (monitoren van het Stelsel en haar componenten).

De teams binnen de OBO werken nauw samen om de gewenste functionaliteit voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet te realiseren. Binnen het DSO-LV werken meerdere organisaties samen op basis van de Safe/Agile methodiek. Dat betekent onder andere dat er wordt gewerkt in sprints van 2 weken en Program Increments van een kwartaal. 

De dienst TBO-monitoring gaat over de tooling voor het bewaken van de technische en functionele werking van het DSO-LV. We hebben hiervoor een aantal dashboards ontwikkeld die nog een verbeterslag kunnen gebruiken en we zijn bezig met het opzetten van een nieuw dashboard voor het weergeven van allerhande informatie over de inhoud van het DSO-LV.  Voor het uitbreiden en door ontwikkelen van deze tooling zijn wij op zoek naar twee DevOps Engineers.

Wij moedigen leveranciers aan om gebruik te maken van de mogelijkheid om twee offertes uit te brengen op deze uitvraag. Wij staan open voor de combinatie van een Junior en een ervaren ontwikkelaar.

Opdrachtomschrijving
- Uitbreiden en door ontwikkelen bestaande dashboard.

- Aansluiten van alle ketencomponenten, i.s.m. de ketenpartners.

- Ontwikkelen van ETL tooling om data uit bestaande componenten om te zetten naar een gestructureerd model en vast te leggen in een database

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Monitoring tooling (Prometheus, Grafana);
 • Python;
 • PromQL;
 • openMetrics;
 • Network tooling en concepten (proxy’s, ssl, etc);
 • Container/Orchestration technologie (Docker/Kubernetes);
 • CI/CD Tooling (Git/GitHub, Jenkins, Maven);
 • Issue tracking (Jira).

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Sparren over ontwerpkeuzes / toekomstbestendige oplossingen;
 • Peer-reviewing en borgen van kennis (documentatie en kennisdeling);
 • Afstemmen met PO en Senior Integratiespecialist;
 • Afstemmen met en implementeren bij de ketenpartners;
 • Het uitvoeren van onderhoud en het verhelpen van bugs en verstoringen.


Taken

 • Uitbreiden en door ontwikkelen bestaande dashboard;
 • Aansluiten van alle ketencomponenten, i.s.m. de ketenpartners;
 • Ontwikkelen ETL tooling.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de DevOps Engineer DSO 2x die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.