thumbnail
thumbnail
Adviseur burgerparticipatie

Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
20 tot 24 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

14-03-2023

Sluitingsdatum:

20-03-2023

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Organisatie
Kaag en Braassem is een kleine organisatie in een uitgestrekt gebied, midden in het Groene Hart. De gemeente telt elf dorpskernen rondom het vele groen, mooie molens én de twee grote wateren het Braassemermeer en de Kagerplassen. Sport, verenigingsleven, bloementeelt en hart voor historie zijn enkele kenmerken van de gemeente en haar inwoners. 

Opdracht
Kaag en Braassem wil inwoners meer betrekken bij gemeentelijke ontwikkelingen en maakt hierbij gebruik van hun kennis. De gemeente gaat nieuwe instrumenten ontwikkelen om inwoners in een vroeg stadium bij opgaven en projecten te betrekken. Ook krijgen initiatieven vanuit de samenleving meer ruimte en ondersteuning. Communicatie met inwoners vindt via diverse kanalen plaats en moet begrijpelijk en interactief zijn. Het doel is om inwoners actief onderdeel te laten zijn van de gemeente door hen meer te betrekken bij beleidsontwikkeling, opgaven en projecten. De gemeente wil de communicatie en interne organisatie versterken en nieuwe instrumenten ontwikkelen voor participatie, met aandacht voor digitalisering en de juiste vormen van communicatie.

Hiervoor zoeken wij een adviseur burgerparticipatie. Je wordt niet verantwoordelijk voor alle participatie, maar je bent een sparringpartner op dit onderwerp. Jij helpt met experimenteren en vernieuwen. Op het moment dat er nieuwe instrumenten worden ontwikkeld die binnen het programma past, dan help je wel mee met dat project.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van communicatie, bestuurskunde of sociologie;
2. Aantoonbare werkervaring met samenwerkingsprocessen waarbij de belangen van diverse stakeholders in acht worden genomen, benoem hiervan een voorbeeld in het cv;
3. Aantoonbare werkervaring met burgerparticipatie, participatieprocessen en/of verandertrajecten;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare werkervaring met communicatie op het vlak van burgerparticipatie, participatieprocessen en/of verandertrajecten binnen de publieke sector, licht dit duidelijk toe in het cv; (30 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen gericht op participatie en co-creatie, benoem beide onderwerpen in het cv;(20 punten)
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met (innovatieve) vormen van burgerparticipatie;(20 punten)
7. Een door de kandidaat geschreven motivatie toegeschreven op de functie, waarbij ook een netwerk binnen het werkveld van participatie en/of overheid naar voren komt (30 punten)

Competenties

  • Samenwerken: Het vermogen om effectief samen te werken met burgers, gemeenteambtenaren en andere belanghebbenden om zo bij te dragen aan de betrokkenheid en participatie van burgers bij lokale besluitvorming.

  • Stevig sparringpartner: In staat zijn om op een assertieve en overtuigende manier ideeën en standpunten te presenteren en te verdedigen in interacties met belanghebbenden en overheidsinstanties.

  • Communicatief sterk: In staat zijn om duidelijk, beknopt en overtuigend te communiceren met een breed scala aan doelgroepen, van individuele burgers tot gemeenteambtenaren, om zo de betrokkenheid en participatie van burgers te stimuleren.

  • Initiatief tonen: Proactief en zelfsturend zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van projecten en programma's die burgerparticipatie bevorderen, in nauwe samenwerking met belanghebbenden en overheidsinstanties.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do – vr (hybride werken is mogelijk).

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 23 maart 2023 (einde middag). De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op  woensdag 22 maart 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur burgerparticipatie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.