thumbnail
thumbnail

Beleidsmaker met uitvoerende taken broedplaats gemeente Zutphen

Gemeente Zutphen

's-Gravenhof 2, 7201 DN Zutphen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 100,00
20 Gelderland

Begindatum:

15 apr 2024

Einddatum:

15 apr 2025

Uren per week:

20

Publicatiedatum:

18 mrt 2024

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Zutphen is een ambitieuze gemeente en volop in beweging. Kijk op zutphen.nl voor meer informatie. Heb jij een hart voor cultuur, de creatieve makers en (startende) ondernemers en wil jij dat in één gebouw tot bloei brengen? Neem je de leiding, ben je een spin in het web en organisatorisch de vaste basis?

De waarde van broedplaatsen
Creatief ecosysteem, culturele broedplaats een vrijplaats voor creatieve activiteiten en makers. Hoe je de plek ook definieert, de gemeente Zutphen biedt graag een inspirerende plek aan startende én gevestigde makers en cultureel ondernemers. Om te maken, te ontwikkelen én samen te werken.

Broedplaatsen scheppen ruimte voor zeer verschillende ondernemende mensen met uiteenlopende (professionele) achtergronden.Met de ontwikkeling van broedplaatsen op meerdere plekken in de willen we van Zutphen een aantrekkelijke vestigingsplaats maken voor creatieve makers en ondernemers. Broedplaatsen verdienen hun bestaansrecht als ze niet alleen hun interne ‘community’ versterken, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid van de wijken, bijvoorbeeld door inwoners – de lokale community – actief te betrekken bij hun activiteiten. Zo kunnen broedplaatsen op een verbindende manier bijdragen aan gebiedsontwikkeling.

Het is van belang dat broedplaatsen zich verbinden met de ‘gevestigde’ partijen in de Zutphense cultuursector.

Verantwoordelijkheden

Opdracht omschrijving: De gemeente Zutphen start in de Wijnhofstraat een broedplaats in een voormalig schoolgebouw.  Het gebouw aan de Wijnhofstraat wordt de komende 5 tot 7 jaar ingezet als tijdelijke broedplaats.

In de cultuurnota van de gemeente Zutphen is de ambitie opgenomen om broedplaatsen te faciliteren. Door het ontwikkelen van deze tijdelijke broedplaats wordt er vanuit ervaring beleid opgesteld.

Als beleidsmaker met uitvoerende taken ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van deze locatie tot een bruisende en succesvolle broedplaats. Je geeft invulling en sturing aan het plaatsingsproces  waarbij je verschillende makers en andere belanghebbenden betrekt en de diverse belangen tegen elkaar afweegt. Je neemt ambtelijk en bestuurlijk betrokkenen mee in de ontwikkeling van het plaatsingsbeleid.

Hiermee heeft  de gemeente voor ogen een aantrekkelijke plek voor creatieve makers te zijn,  waar kunstenaars en creatieve ondernemers de ruimte krijgen voor hun eigen activiteiten. Zij worden  in deze omgeving gestimuleerd om samen te werken en innovatie.

Waar ga je werken?
In de Wijnhofstraat start een tijdelijke broedplaats in een voormalig schoolgebouw. De broedplaats zal deels ingevuld worden door leden van  de vereniging Mycelium die  hier na het sluiten van hun vorige locatie, de Proeflokalen, een nieuw  onderkomen vinden. Naast de invulling als broedplaats is een deel van het gebouw ingericht voor de Internationale Schakelklas (ISK), het onderwijs aan anderstalige kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Het is de wens van de gemeente Zutphen om de leegstand op te vullen met nieuwe initiatieven en deze locatie te ontwikkelen tot een bruisende, succesvolle broedplaats.  Daarnaast moet dit een aantrekkelijke plek worden waar andere culturele en creatieve partijen in Zutphen graag mee samenwerken en waar zij ruimte kunnen huren voor hun activiteiten. Deze broedplaats moet betekenis hebben voor het verdere lokale kunstenaarsklimaat, en het bredere sociaaleconomisch profiel in Zutphen.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die samen met de gebruikers van het gebouw en andere belanghebbenden een gemeenschap  ontwikkelt waarbinnen iedereen zich eigenaar en verantwoordelijk voelt. Jij bent in die gemeenschap van muzikanten, creatief ondernemers, beeldend kunstenaars, schrijvers, etc. de persoon waarop iedereen kan terugvallen.

Jij bent een verbinder, flexibel, initiatiefrijk, vindingrijk, ondernemend en hands–on (projecten van A tot Z kunnen dragen) daar draai je je hand niet voor om.

Je bent als pandbeheerder en voor ontwikkelingen de verbinder tussen het pand, de bruiklener, bewoners en organisaties uit de wijk, culturele en maatschappelijke initiatieven en de stad.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Vastleggen van prakatijkervaringen en signalen om met de gemeente zutphen / afdeling  Cultuur tot een visie en kaders voor het gemeentelijke broedplaatsbeleid komt.  

 • Aanspreekpunt voor zowel de gemeentelijke organisatie als de bewoners van de broedplaats. Je bent verantwoordelijk voor verbindende communicatie tussen beide partijen;

 • Tussenpersoon voor beheer (ook technisch i.s.m. team Vastgoed) en verhuur.

 • Het toepassen van de gemeentelijke selectiecriteria  voor het toewijzen van ruimten  aan nieuwe gebruikers en huurders in de broedplaats.

 • Het acquireren van nieuwe gebruikers van de broedplaats.

 • Het vertegenwoordigen van  de broedplaats in het Zutphense culturele veld, creatieve sector, bedrijfsleven  en daarbuiten.

 • Je bent het centrale aanspreekpunt voor huurders en overige gebruikers en  verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Ervaring en competenties die je meebrengt:

 • Kennis van de maatschappelijke en sociaal-economische samenstelling van Zutphen.

 • Ontwikkelen van broedplaatsenbeleid samen met de gemeente Zutphen ;

 • Ervaring in het opstellen van broedplaatsenbeleid.

 • Ontwikkelen van broedplaatsen en daarbinnen het bouwen en ondersteunen van de broedplaatsgemeenschap.

 • Ervaring met participatietrajecten met bewoners, (maatschappelijke) organisaties en ontwikkelende partijen;

 • Samenwerken met grote en kleinere gemeentelijke organisaties in het ontwikkelen en managen van broedplaatsen, als ‘ontzorgende tussenpersoon’ tussen pandeigenaar en huurders;

 • Inzicht in de specifieke behoeften ten aanzien van het huisvesten van kunstenaars en (startende) creatief ondernemers;

 • In staat om in korte tijd een gemeente breed netwerk op te bouwen;

 • Toegang tot een breed nationaal netwerk van individuele kunstenaars en creatief ondernemers, broedplaatsen en belangenorganisaties en dit gebruiken om Zutphen op de kaart zetten als aantrekkelijke vestigingsplaats voor creatieven.

Verder verwachten we het volgende van je:

 • Je bent daadkrachtig;

 • Je beschikt over overtuigingskracht op basis van kennis en kunde;

 • Je bent organisatorisch sterk;

 • Je legt verbindingen;

 • Je hebt een duidelijke visie;

 • Je bent proactief, zowel intern- als extern;

 • Je bent ondernemend en resultaatgericht;

 • Je bent in staat collega’s te inspireren;

 • Je beschikt over een goede politiek bestuurlijke antenne;

 • Competenties die we hanteren, betrouwbaar, ondernemend en ervaren.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 15 april 2024 tot 15 april 2025 voor 20 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

 • Je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring op het gebied van het ontwikkelen van broedplaatsen en/of vastgoedbeheer bij voorkeur bij een gemeentelijke overheid.

 • Je bent in bezit van een VOG, gemeente Zutphen kan na gunning een VOG opvragen.

 • Je dient de rechtsgeldig vertegenwoordiger (naam + functie) aan te geven in je inschrijving (indien geen sprake is van een ZZP’ er). Upload hier een uittreksel KvK, inclusief BTW nummer, IBAN en e-mail adres voor facturen.

Wensen

 • Onderstaande blijkt uit uw motivatiebrief: De mate waarin je aantoonbare kennis hebt van de culturele en sociaal economische samenstelling van Zutphen (35%)

 • Onderstaande blijkt uit uw motivatiebrief: De mate waarin je aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring hebt in het coördineren en ontwikkelen van broedplaatsen (25%)

 • Onderstaande blijkt uit uw motivatiebrief: Je kunt in teamverband werken en je kunt bruggen kunt bouwen met alle belanghebbenden, en hebt voldoende inhoudelijke kennis om te komen tot een succesvolle broedplaats. Upload uw motivatiebrief hier: (40%)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsmaker met uitvoerende taken broedplaats gemeente Zutphen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.