thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur Jongeren en Perspectief bij Werk en Inkomen

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
32-36 Utrecht

Begindatum:

1 jan 2023

Einddatum:

1 apr 2023

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

25 nov 2022
Beleidsadviseur Jongeren en Perspectief bij Werk en Inkomen
Periode: 1-1-2023 1-4-2023, met 20 verlengingsopties van 1 maand (max 24 maanden inhuurtermijn)
Belasting: 32- 36 uur per week gemiddeld
Tarief: Max 100 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Mooi nieuws! Er komt tijdelijk een plek vrij in ons mooie Missieteam Jongeren en Perspectief bij de afdeling Werk en Inkomen van de Gemeente Utrecht. Een klein en gedreven team wat zich inzet voor jongeren. We zijn op zoek naar versterking omdat een collega met zwangerschapsverlof is tot en met maart volgend jaar.

Korte beschrijving speelveld
Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad Utrecht en richt zich op het vergroten van de zelfstandigheid van Utrechters. We ondersteunen werkzoekenden richting de arbeidsmarkt en het weer meedoen in de maatschappij. Als inwoners tijdelijk geen inkomsten hebben bieden wij hen financiele ondersteuning en helpen we hen bij het voorkomen en oplossen van schulden. Het team Beleid en Contractmanagement werkt met vier missie gedreven teams. Omdat wij binnen ons missieteam tijdelijk een collega missen hebben wij op korte termijn behoefte aan een ervaren collega (beleids)adviseur die zich weloverwogen en daadkrachtig met ons wil inzetten voor deze doelgroep.

De opdracht
We hebben een stevige buitenboordmotor nodig, die aanvoelt als een volwaardig lid van het team Beleid en Contractmanagement en daarbinnen het missieteam Jongeren & Perspectief. En we vragen hierin van jou het volgende:
Je hebt een duidelijke visie op jongeren en je bent nieuwsgierig naar de missie en visie van Utrecht. Je maakt die je snel eigen en je bent gemotiveerd om vanuit dit perspectief aan de slag te gaan met het ontwikkelen en implementeren van beleid. In eerste instantie specifiek als het gaat om de Participatiewet en geldzorgen bij studenten (bijv. De Week van het Geld en de energietoeslag)

En dit is een hele leuke en uitdagende opdracht omdat je:
Samen met collega's werkt aan allerlei voorkomende en actuele beleidsvraagstukken over jongeren op het terrein van de Participatiewet en de energietoeslag;
Dus blij wordt van een hectische, politiek gevoelige werkomgeving en goed onder druk kan presteren. Ook in het heetst van de strijd kun jij hier zorgvuldig en goed op adviseren;
. Goed bent in het verbinden van de juiste partijen met elkaar en het coordineren van de samenwerking tussen hen;
Niet bang bent om buiten de gebaande paden te gaan om beleid te maken dat jongeren de juiste ondersteuning biedt; je gaat voor resultaat;
Proactief bent: je kunt inschatten wat er ongeveer gaat komen en wanneer dit om actie vraagt.

Dit vragen we van je
je hebt tenminste 3 jaar ervaring binnen het Sociaal Domein en specifiek op het gebied van jongeren en Werk en Inkomen;
je hebt ervaring als beleidsadviseur bij gemeentelijke organisatie(s), ervaring binnen G-4 of 100.000+ is een pre.
je bent bekend met de belangrijkste (regionale) stakeholders en beschikt over een relevant netwerk;
Je hebt affiniteit met de doelgroep jongeren.

Goed om te weten:
Gesprekken worden gevoerd op donderdag 8 december. De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Beleidsadviseur Jongeren en Perspectief bij Werk en Inkomen die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.