thumbnail
thumbnail
Adviseur public affairs / lobbyist

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€145
32-36 Utrecht

Begindatum:

8 dec 2022

Einddatum:

8 mei 2023

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

24 nov 2022
Adviseur public affairs / lobbyist
Periode: Van 8 december 2022 tot 8 mei 2023 (5 maanden) met 19 verlengingsopties.
Belasting: 32-36 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 145 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
We zoeken tijdelijk versterking van het lobbyteam in de afdeling Strategie en Public Affairs in Utrecht. Aanleiding hiervoor is dat binnen organisatie en bestuur meer behoefte is aan ondersteuning in de lobby. Door wisselingen in het team en de stand van een aantal belangrijke lobbydossiers ontstaat hier een piek. Je komt te werken in een dynamische, politiek-bestuurlijke omgeving waarbij we van je vragen dat je net zo gemakkelijk een gesprek voert met een Kamerlid namens Utrecht, duidelijk advies geeft aan een Utrechtse bestuurder over een lobby traject, als dat je met een collega uit Utrecht aan de slag gaat met het uitwerken van een lobby strategie voor een bestuurder. Je gaat ook hands-on aan de slag: je schrijft lobbyboodschappen, werkt aan concrete proposities, denkt mee over de stakeholderaanpak, ontwikkelt de bijbehorende lobby strategie en draagt zorg voor de succesvolle uitvoering hiervan. Je zorgt er dus voor dat het niet bij strategie en ambitie blijft maar dat we onze doelen ook daadwerkelijk bereiken.

Je taken zijn:
Wat gaat de kandidaat doen binnen het project?
 • Ontwikkelen van lobbyfiches op een aantal lobbydossiers: groen, klimaat, gezondheid, energie en circulair. De exacte dossiers kunnen we afstemmen. De lobbyfiches worden ontwikkeld met relevante collegas in de organisatie, het is een middel om de boodschap en strategie helder te krijgen.
 • Uitvoering geven aan de lobbystrategie op bovenstaande dossiers. Dit betekent bewaken van het proces (intern en extern) en de taken uitvoeren die specifiek bij de lobbyist horen: voorbereiding van lobbyboodschappen, volgen en terugkoppelen van debatten, voorbereiding van bestuurlijke overleggen, begeleiding van bestuurders in gesprekken met Kamerleden enz.
 • Je werkt samen met collegas in het lobbyteam / afdeling SPA waarbij je heb ook actief informeert over de ontwikkelingen op deze dossiers in het perspectief van samenwerking in de G4, VNG enz.

Jij bent/ hebt:
 • 5 jaar relevante werkervaring als lobbyist in Den Haag.
 • Ervaring met opdrachten voor lokale of regionale overheden.
 • Ervaring met werken voor bestuurlijke opdrachtgevers.
 • Resultaatgericht en procesvaardigheden.
 • WO opleiding.
Goed om te weten:
De gesprekken vinden plaats in de week van 28 november (de verwachting is maandagmiddag en dinsdag).
De beoordeling van de offerte's zal gedaan worden door een senior adviseur public affairs.

Deze tender is voor de 2e keer gepubliceerd en staat in deze 2e publicatieronde voor 5 dagen open.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Adviseur public affairs / lobbyist die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.