thumbnail
Wmo consultent

Gemeente Oldambt

Johan Modastraat 6, 9671 CD Winschoten, Nederland

Juridisch
Deze inhuuropdracht is verlopen
60
36 Groningen

Publicatiedatum:

17-06-2022

Sluitingsdatum:

27-06-2022

Begindatum:

15-08-2022

Einddatum:

12-12-2022
De organisatie
Gemeente Oldambt, cluster Maatschappelijke Zaken. Binnen deze gemeente werkt een vast team van allround Wmo consulenten en een front- en backoffice Wmo aan de uitvoering van taken die er op het gebied van de Wmo 2015 zijn.

Vanwege zwangerschapsverlof zoeken we voor een periode van circa vier maanden een tijdelijke collega die ons team op sterkte houdt.

Wat ga je doen?
Als Wmo consulent onderzoek je de leefsituaties van mensen die een beroep doen op de Wmo. Je werkt vanuit het wettelijk kader, gemeentelijk beleid en je eigen deskundigheid. Je analyseert de hulpvraag in relatie tot zelfredzaamheid en het kunnen participeren in de samenleving.

Zo nodig vraag je extern advies om tot een goed beeld en oordeel te kunnen komen van de situatie, stem je af met betrokken zorgaanbieders en werk je samen met andere collega’s werkend vanuit de Jeugd- en Participatiewet. Je komt op basis van je onderzoek tot een afgewogen besluit die je vanuit je eigen professie kunt onderbouwen en motiveren. Dit proces leidt tot een passende indicatie waarna regievoering de aandacht vraagt.

Kandidaatomschrijving

Wat vragen wij?
Omdat het om een relatief korte periode gaat dat je ons team komt versterken zoeken we een ervaren collega die direct aan de slag kan als Wmo consulent. Je inzet hebben we vooral nodig op het gebied van begeleidingsaanvragen. We vinden het in je werk belangrijk dat je gespreksvaardig en kundig bent in het werken met mensen met een zorgvraag.

Daarnaast:
• Ben je opgeleid tot Wmo consulent en heb je een passende achtergrond. Je hebt HBO werk- en denkniveau.
• Heb je brede kennis op het gebied van de verschillende doelgroepen die gebruik maken van de Wmo. Met name kennis van de doelgroep met begeleidingsvraagstukken is hierin van belang.
• Ben je voldoende ervaren in het werken als Wmo consulent dat je dit zelfstandig kan.
• Beschik je over kennis van het wettelijk kader Wmo en andere wet- en regelgeving die in relatie kunnen staan tot de Wmo, zoals de Algemene wet bestuursrecht, zorgverzekeringswet of Wet langdurige zorg.
• Ben je een enthousiaste collega en kun je goed je verantwoordelijkheid nemen voor zowel je eigen werk als ook voor de totale resultaten binnen het team.
• Sta je stevig in je schoenen; je kunt goed uitleg geven over de Wmo, je bent besluitvaardig en je kunt je besluit goed toelichten. Hierbij ben je niet bang voor weerstand.
• Ben je een professionele gesprekspartner voor samenwerkingspartners in het werkveld en kun je verschillende belangen zorgvuldig afwegen en hierin keuzes maken.
• Kun je gespreksbevindingen goed verwoorden naar een bondige rapportage en ben je digitaal vaardig.
• Ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.

Interviewplanning

De (eerste) gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats op donderdag 30 juni en/of maandag 4 juli.

Dienstencategorie

Andere diensten

CPV code

75000000-6 - Diensten voor openbaar bestuur, defensie en sociale verzekering

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Wmo consultent die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.