thumbnail
thumbnail
Junior projectleider kwetsbare panden

Gemeente Oldambt

Johan Modastraat 6, 9671 CD Winschoten, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit over 6 dagen
47
24 Groningen

Publicatiedatum:

22-09-2022

Sluitingsdatum:

03-10-2022

Begindatum:

01-11-2022

Einddatum:

01-11-2023

Omschrijving van de opdracht

Wil jij je inzetten voor een goede woon- en leefomgeving in Oost Groningen? Heb je een goed stel hersens én steek je graag de handen uit de mouwen? Kun je goed samenwerken maar sta je ook zelfstandig je mannetje wel?

Dan is werken bij het programmabureau RWLP iets voor jou!

Huh? RWLP?
RWLP staat voor het Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan Oost Groningen. We zijn een samenwerkingsverband tussen de zes Oost-Groninger gemeentes, de provincie Groningen, woningcorporaties en zorgpartijen. Met regionale afspraken over onze woningmarkt en een uitvoeringsprogramma (de menukaart) werken we aan ons doel: een mooie woon- en leefomgeving voor alle Oost Groningers.

Een paar voorbeelden van ons programma:
- We helpen huiseigenaren bij het energiezuinig maken van hun woning (woonlastenverlaging);
- We pakken verouderde panden aan die een negatieve invloed op hun omgeving hebben (van opknappen tot slopen);
- We helpen gemeentes en corporaties bij het maken van dorps- of wijkplannen;
- We zetten Oost Groningen op de landelijke agenda.

Organisatie
De begeleidende organisatie van het RWLP bestaat uit een stuurgroep (wethouders en gedeputeerde) en een projectgroep (beleidsadviseurs wonen) van de zes gemeenten en de provincie.

Het RWLP heeft een uitvoeringsprogramma; dat noemen we de ‘menukaart Oost-Groningen’. De menukaart bestaat uit afspraken over de woningmarkt en zes verschillende projecten. De uitvoering van deze projecten ligt bij het programmabureau RWLP, waarbij met verschillende mensen en functies het werk wordt uitgevoerd.

Eén van onze projectleiders gaat ergens anders ook tof werk doen, we zoeken daarom een nieuwe projectleider voor ons team, het programmabureau.

Wat ga je doen?
Het onmogelijke. Je gaat aan de slag met eigenaren van kwetsbare panden. Deze aanpak is een samenvoeging van een tweetal gerechten uit onze menukaart. Deze twee zijn de Rotte Kiezen aanpak en het Sloop- en Transitiefonds. Met deze aanpak hef je de negatieve invloed van verpauperde panden op hun omgeving op. Je maakt kennis en houdt contact met woningeigenaren en weet in te schatten wat ze nodig hebben en hoe je kan helpen. Je weet wie je kan inschakelen voor hulp maar ook wat er nodig is als er geen medewerking wordt verleend.

Kandidaatomschrijving

Wat breng je mee?
Als (junior) projectleider ben je klantgericht en heb je talent voor plannen en organiseren. Je legt makkelijk contact met alle lagen van de bevolking. Je werkt graag samen en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Bovendien, zeker niet onbelangrijk, je staat stevig in je schoenen.

Verder:
• beschik je over een HBO denk en werkniveau;
• beschik je over aantoonbare affiniteit met wonen, verduurzamingsmaatregelen en bijbehorende financieringsmogelijkheden;
• beschik je over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kunt zowel mondeling als schriftelijk duidelijk je standpunten toelichten en met argumenten overbrengen;
• beschik je over een auto en een rijbewijs.

En daarbij horen deze competenties:
• Flexibiliteit;
• Geduld;
• Zelfstandigheid;
• Mensgerichtheid;
• Goed kunnen plannen en organiseren;
• Een hart voor Oost-Groningen.

Interviewplanning

De (eerste) gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats in week 41.

Dienstencategorie

Andere diensten

CPV code

75000000-6 - Diensten voor openbaar bestuur, defensie en sociale verzekering

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Junior projectleider kwetsbare panden die deze organisatie zoekt?