thumbnail
thumbnail

Casemanager Beschermd Wonen

Johan Modastraat 6, 9671 CD Winschoten, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
maximaal 75
20 Groningen

Begindatum:

1 aug 2024

Einddatum:

28 feb 2025

Uren per week:

20

Publicatiedatum:

11 jul 2024

De organisatie
Onderdeel van het cluster Maatschappelijke Zaken is de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) met als onderdeel Beschermd Wonen (BW). De afgelopen jaren zijn gemeentes in toenemende mate meer verantwoordelijk geworden voor de uitvoering van Beschermd Wonen. Voor Oldambt zoeken we nu een Casemanager Beschermd wonen in een veranderende omgeving. Zowel binnen de gemeente als op regionaal niveau is sprake van (door)ontwikkeling.

Bij de gemeente Oldambt werken we met een team van Wmo consulenten en een front- en backoffice aan de uitvoering van taken die er op het gebied van de Wmo zijn. Naast de allround consulenten zijn er een aantal specialisten voor Beschermd Wonen.

Wat ga je doen?
Als casemanager BW voor de gemeente Oldambt beoordeel je de aanvragen Beschermd Wonen. Je onderzoekt de leefsituatie van mensen die een beroep doen op BW. Je indiceert de noodzaak waarbij je de kaders van de Wmo en de wettelijke regelgeving gebruikt. Je werkt vanuit het wettelijk kader en je eigen deskundigheid. Je blijft de inwoner volgen middels evaluatie- en uitstroomgesprekken en hebt regie op het hele proces. Je voert regelmatig overleg met keten- en samenwerkingspartners en signaleert knelpunten in de keten en zorgt dat die aan de juiste tafel worden besproken. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van BW binnen Oldambt, binnen de context van regionale samenwerking door middel van deelname aan regionaal overleg over thema’s en casuïstiek.  

De problematiek van de cliënt is vaak complex. Je gaat voor de best passende oplossing in gesprek met de cliënt, wettelijk vertegenwoordigers en de zorgaanbieder. Het vraagt zowel stevigheid als sensitiviteit om cliënt en zorgverlener op één lijn te krijgen en de juiste plek voor deze cliënt te realiseren. Door de complexiteit van de problematiek is het vinden van de juiste match maatwerk en daarom verwachten we een collega met creativiteit.

Kandidaatomschrijving
Voor alle medewerkers gelden de volgende kerncompetenties:

 • resultaatgericht

 • klantgericht

 • samenwerken

Verder is het in deze functie van belang dat je verantwoordelijkheid neemt, een goed analytisch vermogen en oordeelsvorming hebt en kwaliteitsgericht bent. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op schrift.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding in richtingen zoals Social Work (MWD, SPH), Sociaal psychiatrische verpleegkunde, psychologie

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 15 %

 • Je beschikt over kennis voor het toepassen van de criteria vanuit wet- en regelgeving Wmo, Jeugd en Participatie
  Dit blijkt uit het cv en/of de motivatiebrief - Weging: 20 %

 • Je hebt werkervaring in of affiniteit met het GGZ-werkveld en/of Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, ambulante ondersteuning of Jeugdzorg
  Dit blijkt uit het cv en/of de motivatiebrief - Weging: 20 %

 • Je hebt kennis van de sociale kaart en je bent bekend met ontwikkelingen in het sociale domein
  Dit blijkt uit het cv en/of de motivatiebrief - Weging: 15 %

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto
  Dit blijkt uit het cv en/of de motivatiebrief - Weging: 15 %

 • Interview
  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria - Weging: 15 %

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Casemanager Beschermd Wonen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.