thumbnail
thumbnail
Beleidsadviseur klimaat en energie

Gemeente Oldambt

Johan Modastraat 6, 9671 CD Winschoten, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
90
32 Groningen

Publicatiedatum:

10-03-2023

Sluitingsdatum:

20-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

01-04-2024

Omschrijving van de opdracht
Als beleidsadviseur klimaat en energie ga je projectmatig en programmatisch aan de slag met de thema’s klimaat(adaptatie) en energietransitie. Als gemeente hebben wij een enorme opgave om de doelen binnen het klimaatakkoord te behalen. Jij gaat je onder meer bezighouden met de Regionale Energiestrategie en de uitwerking en uitvoering van het gemeentelijk beleid, zoals onder andere de uitvoering van de transitievisie warmte door middel van de wijkuitvoeringsplannen.

Er zijn veel duurzame onderwerpen die horen bij jouw aandachtsveld. Maar ook nieuwe opgaven zoals de bestrijding van energiearmoede. Hierbij zoek je ook afstemming en werk je samen met andere gemeenten in de regio en de provincie. Dit zijn lopende projecten zoals het energiebesparingsproject vanuit het Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan Oost-Groningen, Nieuwborgen.net uit het Programma Aardgasvrije Wijken en de greendeal laadpalen. Daarnaast hebben we een programma Zon en Wind waarbij jij samen met collega’s de ingediende initiatieven voor nieuwe zonneparken evalueert. Indien nodig werk je aan de totstandkoming van nieuw beleid en aan de uitvoering van het beleid.

Je levert input op de nieuwe omgevingsvisie op het onderdeel klimaat en energie. Je denkt en werkt mee aan bewustwording via diverse communicatiekanalen en werkt mee aan initiatieven zoals de dag van de duurzaamheid. Je reageert op nieuwe initiatieven en komt met ideeën in deze snel veranderende opgave.

Kandidaatomschrijving

  • In het bezit van een hbo- en of wo diploma.

  • Minimaal vijf jaar ervaring als beleidsmedewerker duurzaamheid en klimaat.

  • Ervaring als projectleider transitievisie warmte.

  • Ervaring als adviseur aanpak energie armoede.

  • Analytisch, creatief en oplossingsgericht.

  • Doorzetter.

Gunningscriteria

  • Minimaal vijf jaar ervaring als beleidsmedewerker duurzaamheid en klimaat.

  • Ervaring als projectleider transitievisie warmte.

  • Ervaring als adviseur aanpak energie armoede.

Interviewplanning
De (eerste) gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats in week 12/13.

Dienstencategorie
Andere diensten

CPV code
75000000-6 - Diensten voor openbaar bestuur, defensie en sociale verzekering

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur klimaat en energie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.