thumbnail
thumbnail

Strategisch Adviseur Sociaal Domein

Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
maximaal 125
16 Groningen

Begindatum:

1 mei 2024

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

27 mrt 2024

Opdrachtomschrijving

Wat ga je doen?
Als strategisch deskundige op jouw vakgebied ben je een stevige gesprekspartner voor het bestuur, management en collega’s. Je hebt een stevige regiefunctie als het gaat om de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van beleid, waarbij je nauw samenwerkt met andere vakgebieden van de gemeente. Integrale aanpak is daarbij het toverwoord. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen op je vakgebied binnen de gemeente en waar nodig in samenwerking met andere overheden, instellingen en bedrijven.

Je doet de strategische advisering op het brede sociaal domein naar portefeuillehouder, bestuur en management. Ook ben je verantwoordelijk voor de lange termijn agenda en de P&C cyclus. Omdat het een tijdelijke opdracht betreft ligt de focus op de volgende taken.

Je bent een sparringpartner voor de beleidsmedewerkers in het sociaal domein met name op het gebied van bestuurlijke advisering.

Daarnaast coördineer je het financiële programma Sociaal, waarbij je een actieve rol hebt bij het opstellen van de begroting voor 2025 en de Najaarsnota van 2024. Je bent ook verantwoordelijk voor het coördineren van de raadsbrief over het sociaal domein. Verder werk je mee aan een financiële meerjarige prognose voor het Sociaal Domein.

Een belangrijk aspect van je functie is het leggen van verbindingen tussen het Medisch- en Sociaal Domein, waarbij je ervoor zorgt dat beide sectoren optimaal samenwerken en elkaar versterken. Je neemt ook deel aan het portefeuillehouderoverleg sociaal domein en het portefeuillehouderoverleg zorg en veiligheid, waarbij je zorgt voor afstemming en samenwerking tussen verschillende betrokken partijen.

Kandidaatomschrijving
Wij zijn op zoek naar iemand met kennis van het sociaal domein. Binnen de politiek bestuurlijke omgeving beweeg jij je soepel. Je bent in staat om te schakelen naar aanpalende inhoudelijke vakgebieden, hebt kennis van (strategische) beleidsprocessen en hebt ervaring in de rol van projectleider in beleidsprojecten (ontwikkeling en implementatie). Bovenal ben je creatief en in staat om ‘anders’ te denken en anderen te inspireren. Je laat je niet snel uit het veld slaan en bent resultaat- en oplossingsgericht. Je weet goed om te gaan met tegengestelde belangen en weet draagvlak te creëren. Je bent verbindend en samenwerkingsgericht. Je werkt nauw samen met de andere strategen, beleidsadviseurs en bestuurders.

Verder vragen wij:

  • WO werk- en denkniveau.

  • Minimaal 3 jaar werkervaring als senior beleidsmedewerker/strateeg binnen het sociaal domein.

  • Bij voorkeur ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie.

Eisen

Werk -en denkniveau
Je heb aantoonbaar WO werk -en denkniveau

Werkervaring
Je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring als senior beleidsmedewerker/strateeg binnen het sociaal domein.
Referentie vereist

Gunningscriteria

  • Weging prijsdeel: 20 %

Werkervaring
Je hebt bij voorkeur aantoonbaar met het CV ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie (Weging: 20 %)

Bestuurlijke sensitiviteit
Toon aan dat je goed om kunt gaan met de verschillende stakeholders binnen een bestuurlijke organisatie en leden uit de andere teams waarmee je samen werkt: 25%

Inzetbaarheid
Je bent vanaf 1 mei voor minimaal 12 uur per week inzetbaar: 10 %

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Tijdens het interview zullen we toetsen op werkervaring, kennis en de gewenste competenties: 25 %

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Strategisch Adviseur Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.