thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur sport en bewegen

Markt 145, 5401 EJ Uden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
100
24 Noord-Brabant

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

1 aug 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

31 jan 2024

Opdrachtomschrijving

’n Goeie opdracht barstensvol:

 • Impact: bijdrage aan het realiseren van een gezonde samenleving en het voorkomen dat mensen vanwege gezondheidsproblemen uitvallen.

 • Sturing: ontwikkelen van beleid binnen het domein sociaal, specifiek sport en bewegen.

 • Uitdaging: vernieuwend kunnen denken en dit vertalen richting realistische doelstellingen/beleid.

 Dit ga je doen

Iedere gemeente heeft de wettelijke taak in het bieden van passende ondersteuning in de zelfredzaamheid van mensen en het bevorderen van een gezond en actief leven. Daarmee levert ook Maashorst een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een gezonde samenleving. Het onderwerp ‘sport en bewegen’ levert hierin een belangrijke bijdrage, waarbij het bredere belang van sport en bewegen tot uitvoering komt. Je werkt nauw samen meteen minder ervaren collega beleidsadviseur op het gebied van sport. Zowel binnen het team sociaal beleid op de gebieden gezondheid, jeugd, ouderen, maar ook met andere teams zoals vastgoed en groene leefomgeving.

Als Beleidsadviseur Sport en Bewegen ga je aan de slag met het neerzetten van een sport en beweegbeleid en bijbehorende subsidiesystematiek in Maashorst binnen het domein sociaal, specifiek voor sport en bewegen. De gemeente Maashorst is een zeer jonge gemeente, waardoor nog veel keuzes moeten worden gemaakt en het beleid in de steigers staat. Bij deze opdracht hoort de tactische/strategische sturing op het betreffende beleidsterrein, draagvlak creëren voor nieuw beleidsrichtingen en monitoring opzetten. Daarbij ga je aan de slag met onderwerpen als het sportakkoord, de inzet van buurtsportcoaches en de ontwikkeling van de nieuwe sport- en beweegvisie. Je gaat specifiek aan de slag met het creëren van een solide beleidsmatige basis voor de toekomst van Maashorst.

Wat nog meer..

 • Verzorgen van het account- en relatiemanagement voor contract- en ketenpartners op het beleidsterrein.

 • Je vertaalt trends en ontwikkelingen door naar het beleidsthema sport.

 • Je bent nauw betrokken bij het plan van aanpak van de GALA, waarbij je verantwoordelijk bent voor de rol van sport en bewegen in relatie tot preventie. 

Dit zijn wij

Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een jonge gemeente met zes bruisende kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Bij ons vind je het beste van twee werelden: een ruimtelijke en groene woon- en werkomgeving en toch alle voorzieningen in de buurt. Als ‘groentje’ onder de gemeenten weten we precies waar we heen willen. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben nog wat stappen te zetten voordat we daar zijn. Boeiend? Zeker weten! Want er liggen bij ons volop kansen. Bij ons krijg je de ruimte om je mouwen op te stropen, te ondernemen en mee te bouwen aan onze gemeente. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen.

Over impact gesproken: Maashorst barst van de ambities! In onze eigen organisatie én in onze prachtige gemeente, waar het voor natuurliefhebbers en levensgenieters goed toeven is. Om een van onze ambities te noemen: een vindbaar, herkenbaar en professioneel toegangspunt waar inwoners met al hun zorg- en ondersteuningsvragen terechtkunnen. Deze en andere plannen verwezenlijken we graag met een stel vrijzinnige pioniers, die zin hebben in een oer-Brabants avontuur. Zie jij het al voor je? Dan maken we graag kennis met je. Je bent van harte welkom in ons fraaie gemeentehuis in het levendige hart van Uden. Een plek die elke dag weer inspireert en uitnodigt tot ontmoeten en samenwerken.

Kandidaatomschrijving

Werken in Maashorst past bij jou als je het leuk vindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze nieuwe gemeente en ertegen kunt dat dit soms gepaard gaat met wat turbulentie. Het belangrijkste? Dat je verantwoordelijkheid neemt en energie toevoegt aan ons team. Om succesvol te zijn in deze functie breng je daarnaast het volgende mee:

 • Minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding;

 • Relevante ervaring binnen het sociaal domein;

 • Aantoonbare ervaring met de onderwerpen sport en bewegen, sport stimulering, sport accommodaties en tarifering;

 • Ervaring met projectmatig werken is een pre;

 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;

 • Een goed ontwikkeld analytisch vermogen;

 • Lef en ondernemerschap;

 • Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en flexibel;

 • Een verbindende teamspeler die in staat afdelings- en zelfs domein overstijgend te werken;

 • Vernieuwend kunnen denken en dit vertalen richting realistische doelstellingen/beleid;

 • Betrokkenheid bij de gemeente Maashorst en van betekenis willen zijn voor onze inwoners.

Aanvullende voorwaarden

De organisatie waaraan de opdracht voorlopig wordt gegund, dient voor definitieve gunning een actueel Uniform Europees Aanbestedingsdocument (voorheen Eigen Verklaring) te overleggen. Wordt deze niet, of niet tijdig overlegd, dan gaan wij over tot gunning aan de tweede partij in rang.
Wij vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op van de door uw organisatie voorgedragen kandidaten.

Interviewplanning

De gesprekken vinden plaats op 20 februari 2024.

Toelichting op rooster

3 dagen per week aanwezig in Uden.

Dienstencategorie

Diensten voor cultuur, sport en recreatie

CPV code

90000000-7 - Diensten inzake afvalwater, afval, reiniging en milieu

Eisen

Minimaal 24 uur per week beschikbaar, 3 dagen per week op locatie

Minimaal 24 uur per week beschikbaar op locatie gemeente Maashorst.

Minimaal HBO opleiding óf WO werk- en denkniveau

De kandidaat heeft aantoonbare opleidingen op HBO of WO niveau óf tenminste 5 jaar een functie gewaardeerd op HBO niveau uitgevoerd.

Aantoonbare ervaring als beleidsadviseur of projectleider sport of bewegen

Minimaal 3 jaar ervaring met het onderwerp sport en bewegen, sport stimulering, sport accommodaties en tarifering. Daarbij aantoonbaar projecten uitgevoerd binnen dit beleidsterrein.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 20 %

Motivatiebrief

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
1.De kandidaat motiveert waarom hij/zij de geschikte kandidaat is voor deze opdracht.
2.De kandidaat motiveert waarom hij/zij deze opdracht bij de gemeente Maashorst wil doen.

Weging: 20 %

werkervaring beleidsadviseur of projectleider beleidsterrein sport en bewegen

Aantoonbare ervaring bij een gemeente als beleidsadviseur of projectleider binnen beleidsterrein sport en bewegen.

 • Geen ervaring (1 %)

 • Tot 3 jaar ervaring (5 %)

 • 3 tot 5 jaar ervaring (15 %)

 • 5 jaar of meer ervaring (20 %)

Weging: 20 %

ervaring en kennis GALA (Gezond en Actief Leven Akkoord)

Ervaring en kennis van subsidieverlening voor het ‘Gala: Gezond en Actief Leven Akkoord’, dit blijkt uit het CV.

 • Geen ervaring (1 %)

 • Wel ervaring (5 %)

Weging: 5 %

ervaring projecten sport en bewegen

Aantoonbare ervaring in het ‘uitvoeren van projecten’ die onderdeel zijn van het vastgestelde beleid binnen ‘sport en bewegen.

 • Geen ervaring (1 %)

 • Tot 3 jaar ervaring (5 %)

 • Tussen de 3 en 5 jaar ervaring (10 %)

 • 5 jaar of meer ervaring (15 %)

Weging: 15 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

duidelijke toelichting motivatie
duidelijke toelichting op opgedane kennis en ervaring
duidelijke toelichting op gevraagde en beschikbare kwaliteiten

Weging: 20 %

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsadviseur sport en bewegen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.