thumbnail
thumbnail

Consulent

Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Friesland

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

31 jul 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

12 feb 2024

Jeugdconsulent
Binnen het Jeugdexperteam van de Gemeente Leeuwarden zijn we op zoek naar meerdere ervaren Jeugdconsulenten voor 32 tot 36 uur per week. Deze mooie en uitdagende functie vraagt om durf en doortastendheid, heb jij dit en de vereiste expertise dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

Als Jeugdconsulent geef je uitvoering aan de toegangstaken voor niet-vrij toegankelijke jeugdhulp. Op het moment dat er ondersteuning vanuit de Jeugdwet nodig is, komt het Jeugdexpertteam in beeld. Als Jeugdconsulent bepaal je de ondersteuning op het Jeugdterrein, je bent procesregisseur op dit onderdeel. Je ziet toe op het behalen van de resultaten en op tijdige afschaling.

Wat ga je doen?
Als Jeugdconsulent onderzoek je de vraag van het gezin op het gebied van opgroei- en opvoedproblematiek. Samen met het gezin stel je een ondersteuningsplan op waarin je doelen beschrijft, formuleert wat nodig is en met welke inzet dit gerealiseerd kan worden. Je monitort en evalueert of de ingezette (jeugd)hulp bijdraagt aan de gestelde doelen. Dit doe je in samenwerking met de ouders, jeugdigen, wijkteams en zorgaanbieders.

Je herkent en duidt signalen van onveiligheid, waarbij je op casusniveau bepaalt welke stappen er gezet moeten worden. 

Wie ben jij
Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding (in de richting van SPH, MWD of vergelijkbaar) en bent in het bezit van een SKJ-registratie, dit is een vereiste. Je hebt tenminste 3 jaar werkervaring binnen het jeugddomein en tevens heb je kennis van het hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken en de toepassing van de geldende wettelijke kaders voor de jeugdhulp.

Als Jeugdconsulent ben je doortastend en durf je beslissingen te nemen. Je bent in staat om in een dynamische omgeving het overzicht te bewaren en besluitvaardig op te treden. Je bent een stevige gesprekspartner richting zorgaanbieders en stelt je flexibel op in veranderende omstandigheden.

Verder beschik je over:
•    Kennis van pedagogiek, (ontwikkelings-)psychologie en diagnostiek;
•    Kennis van psychiatrie, verslavingsproblematiek, verstandelijke beperkingen en (seksueel) geweld;
•    Kennis van complexe gezinssystematiek en de signalen van onveiligheid en -kindermishandeling;
•    Kennis van de sociale kaart;
•    Kennis, inzicht en ervaring in crisissituaties en crisisinterventies

Waar ga je werken
Leeuwarden is een prachtige, dynamische en bruisende stad waar het goed wonen, werken en recreëren is. We hebben een prachtig historisch centrum en vele fraaie dorpen. De gemeente Leeuwarden is een Global goals gemeente en heeft de doelstelling om samen te zorgen we voor een gezondere, rechtvaardiger en duurzamere wereld. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende en ambitieuze vraagstukken

Als jeugdconsulent wordt je onderdeel van het Jeugdexpertteam wat onderdeel uit maakt van de sector Uitvoering Sociaal Domein. Het team is volop in ontwikkeling en het bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste collega’s met verschillende verantwoordelijkheden en specialisaties, zoals Jeugdconsulenten en Administratief medewerkers.  Onze aanpak is persoonlijk en krachtig, waarbij we te allen tijde maatwerk bieden.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Consulent die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.