thumbnail
thumbnail

Woonbegeleider opvang vluchtingen Oekraïne

Johan van Den Kornputplein 10, 9934 EA Delfzijl, Nederland

Sluit over 3 dagen
70
32 Groningen

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

30 sept 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

8 jun 2024

Opdrachtomschrijving

Algemene informatie
De gemeente Eemsdelta zoekt voor de gemeentelijke noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de twee noodopvanglocaties in Bierum (opvang voor circa. 100 vluchtelingen)  en Wagenborgen (opvang voor circa. 50 vluchtelingen) in aanvulling op het huidige team een:

Opdrachtomschrijving
Als woonbegeleider ben je samen met collega's en vrijwilligers verantwoordelijk voor het faciliteren van een goede opvang in eerste instantie bij locatie Luingaborg te Bierum. Als woonbegeleider creëer jij een woon- en leefomgeving waar rust, veiligheid en structuur centraal staan. Je kunt de vluchtelingen uit Oekraïne op een positieve, opbouwende manier ondersteunen en waar nodig aanspreken op hun gedrag, waarbij je rekening houdt met hun kwetsbaarheid. Jouw houding en optreden zorgen ervoor dat Oekraïners respectvol met elkaar kunnen wonen en hun problemen hanteerbaar blijven.  Je organiseert en begeleidt huishoudelijke en recreatieve activiteiten en stimuleert bewoners hieraan deel te nemen. Indien nodig voer je hiervoor activerende gesprekken met de bewoners en geef je de bewoner inzicht in het eigen gedrag. Vanuit een herstel gerichte gedachte motiveer je hen om zelf de kansen te pakken en problemen op te lossen. Vanzelfsprekend rapporteer je al jouw acties en bevindingen in de daarvoor bestemde administratieve systemen.

Kandidaat omschrijving

  • Een relevante afgeronde MBO Niveau-4 opleiding in de zorg;

  • Uitstekende sociale vaardigheden met een positieve levensinstelling;

  • Een herstelgerichte houding, waardoor jij in mogelijkheden denkt en ziet;

  • Goede luistervaardigheid, open voor andere ideeën/ culturen, waarbij de kandidaat ook voldoende afstand kan nemen van de problematiek;

  • Een rustgevende factor

  • Keuzevaardigheid en verantwoordelijkheidniveau

  • Je bent op korte termijn beschikbaar

  • Beheersing van de Engelse taal is een pré.

Toelichting op rooster
De opdracht wordt uitgezet voor gemiddeld 32 uur per week. De bezetting van deze functie is 7 dagen per week waarbij wordt gewerkt in shifts, bijvoorbeeld van 7:00 tot 15:30 uur en van 14:30 tot 23:00 uur. Hoe de definitieve invulling van de shifts en de bijhorende werktijden zal zijn, wordt in overleg met de teamleden definitief vastgesteld.

Eisen

  • Ervaring met Oekraïnse vluchtingen: Kandidaat heeft ervaring met Oekraïense vluchtelingen door middel van werk of vrijwilligerswerk

  • Mbo-opleiding: Kandidaat heeft een afgeronde Mbo-opleiding.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 15 %

Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. In de motivatiebrief wordt aangegeven waarom de kandidaat geschikt is voor de opdracht (Weging: 25 %)

Ervaring met Oekraïnse vluchtelingen: Kandidaat heeft op het CV aantoonbare ervaring met Oekraïense vluchtelingen (Weging: 20 %)

Ervaring als woonbegeleider: Kandidaat heeft op het CV ervaring als woonbegeleider (Weging: 15 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. De kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek worden tijdens dit gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven bij de opdrachtomschrijving/kandidaat omschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat. Weging: 25 %

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Woonbegeleider opvang vluchtingen Oekraïne die deze organisatie zoekt?