thumbnail
thumbnail

Projectleider Duurzaamheid Legmeer (PNL24-1359)

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
100
24 Noord-Holland

Begindatum:

5 aug 2024

Einddatum:

1 aug 2025

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

10 jul 2024

Omschrijving van de opdracht
Als projectleider Duurzaamheid maak je echt impact in Amstelveen. Samen met inwoners, ondernemers en netwerkbedrijven geef je lokaal vorm aan de landelijke energietransitie. Samen gaan we voor een fossielvrije stad in 2040,  te beginnen bij Legmeer. Het huidige bedrijventerrein wordt stapsgewijs getransformeerd naar een levendige, duurzame, kwalitatief hoogwaardige en toekomstbestendige woon-werkwijk: Nieuw Legmeer.

Je bent als projectleider aan het pionieren en stuurt op de inhoudelijke en kwalitatieve realisatie van een energienetwerk, de inbedding van klimaatadaptatie en circulair bouwen en bewaakt de integraliteit. Tevens ben je verantwoordelijk voor het opstellen van warrente- en bodemenergieplan en je voert samen met de projectmanager overleggen met grondeigenaren/ontwikkelaars over de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. 

Je zet taken uit binnen het team en motiveert en inspireert collega's om de doelen te bereiken. Ook zorg je voor een nauwe en goede samenwerking met de netwerk- en warmtebedrijven, marktpartijen en het gemeentelijke energieteam.

Naast je adviserende rol heb je een hands-on mentaliteit. Je bent gewend snel te schakelen tussen advies en uitvoering. Wij zoeken een doortastende en proactieve adviseur met voelsprieten in de samenleving en politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit en neemt je verantwoordelijkheid voor het goed uitvoeren van je taken en voor het boeken van  resultaat.

De aanvang van de opdracht is 5 augustus 2024 of een nader te bepalen datum in overleg. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Kandidaatomschrijving

 • Minimaal een afgeronde bachelor Hbo opleiding of gelijkwaardig.

 • Je hebt een hands on mentaliteit.

 • Je bent creatief en flexibel.

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen een gemeente/overheid.

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid in het fysiek domein.

 • Je hebt aantoonbaar ervaring in de opzet van een energienetwerk in een stedelijke omgeving.

 • Je hebt ervaring met communicatie naar verschillende stakeholders.

 • Je krijgt zaken op een natuurlijke manier voor elkaar en bent een doorzetter, zonder daarbij de relatie met anderen uit het oog te verliezen.

 • Je bent energiek, enthousiast, integer en loyaal aan je team en de organisatie.

 • Je hebt ervaring in een politiek-bestuurlijke context en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Competenties
Als Projectleider Duurzaamheid Legmeer beschik je over de volgende competenties:

 • Resultaatgericht

 • Betrouwbaar

 • Doortastend

 • Energiek / Aanpakker / doener

 • Politiek en maatschappelijk sensitiviteit

 • Integer

 • ?Teamplayer

 • Communicatief sterk

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist. Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.

Interviewplanning
De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 30 juli 2024 tussen 10.30 en 13.30 uur. De gesprekken vinden op het raadhuis in Amstelveen plaats. Indien u een kandidaat voorstelt, verzoeken wij u ervoor te zorgen dat deze beschikbaar is om dit tijdstip.

Dienstencategorie
Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

CPV code
79000000-4 - Zakelijke dienstverlening: juridisch, marketing, consulting, drukkerij en beveiliging

Eisen

 • Opleiding: Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO (Bachelor) opleiding of gelijkwaardig.

 • Werkervaring: Op cv aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als Projectleider duurzaamheid binnen een gemeente, opgedaan in de afgelopen 5 jaar. Laat dit duidelijk in het cv zien per werkgever)

Wensen

 • Minimaal 5 jaar werkervaring bij een gemeente in het fysiek domein de opgelopen 10 jaar.

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid in het fysiek domein, binnen de afgelopen 5 jaar.

 • Je hebt aantoonbaar ervaring in de opzet van een energienetwerk in een stedelijke omgeving.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Projectleider Duurzaamheid Legmeer (PNL24-1359) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.