thumbnail
thumbnail

Programmamanager Waterfront

Edam-Volendam

W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN Volendam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€120
32 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

27 mrt 2024

Organisatie
Edam-Volendam: een wereldmerk
Met meer dan 36.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 8.000 hectare bestaat Edam-Volendam uit tien kernen en buurtschappen met een eigen verhaal, eigen tradities en een rijke cultuur. Vissers, boeren en stedelingen. Klederdracht, kaas, paling, veenweiden, polder, water, talloze monumenten, sport, toerisme en muziek. Nuchter, eigenwijs, sociaal, onafhankelijk, coöperatief, betrouwbaar, ambitieus, slagvaardig en werklustig. Een palet van verscheidenheid dat kleur geeft aan onze gemeente en het tevens aantrekkelijk maakt voor mensen van ver buiten de gemeentegrenzen om ons te bezoeken. Edam-Volendam is een wereldmerk.

Ondernemend en Betrokken
Samen met inwoners, bedrijven en instellingen bouwt het bestuur en de gemeentelijke organisatie aan een gemeenschap die bijdraagt aan het welzijn. De inwoners zijn makkelijk in contact, benaderbaar en hechten waarde aan gelijkwaardigheid. Mensen zijn zichzelf, voelen een onderlinge verbondenheid en houden van hard werken. Betrokkenheid en ondernemerschap zijn de belangrijkste ingrediënten voor onze ambities. Ze staan aan de basis van ons succes. Door onze saamhorigheid en onderlinge verbondenheid weten we wat er leeft en waar we elkaar kunnen helpen. Met onze ondernemende geest krijgen we dingen voor elkaar. We zetten onszelf in als mensen met ieder onze eigen kwaliteiten en bundelen zo onze krachten voor een betrokken en ondernemende gemeente. Onze missie luidt dan ook: ‘Ondernemend en Betrokken’.

De gemeente Edam-Volendam is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, te wonen en te werken. Als gemeente kijken we van buiten naar binnen (samen met de inwoner), werken we volgens het principe Van Ik-naar-Wij, bouwen we op vertrouwen, zijn we resultaatgericht binnen een goede werksfeer en is er voor de medewerker ruimte voor ontwikkeling, opleiding en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Opdracht
Het team Omgevingsbeleid maakt samen met het team Bouwen & Milieu deel uit van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Het team Omgevingsbeleid staat voor uitdagende opgaven op het gebied van o.a. beleid, planologie, ruimtelijke transformatieprocessen, kwaliteitsbewaking op het gebied van ruimtelijke ordening, duurzaam wonen en stedenbouw, erfgoed, toerisme en economische zaken. De verdere implementatie van de Omgevingswet is daarnaast voor dit team ook nog een uitdaging die in de uitwerking vraagt om een andere manier van werken, handelen, denken en communiceren in de fysieke leefomgeving. 

Over de functie
De omgevingsvisie van de gemeente is vastgesteld. De strategische doelen moeten verder worden uitgewerkt, beleidsoverwegingen gemaakt/samengevoegd, activiteiten en projecten uitgevoerd, en input voor het omgevingsplan opgesteld. De omgevingswet biedt hiervoor het instrument programma's. Het gebied Waterfront is de eerste opgave uit de omgevingsvisie die wordt uitgewerkt tot een programma.  

Met het programma Waterfront wil de gemeente Edam-Volendam haar unieke ligging aan het water benutten voor alle inwoners van deze gemeente. De kansen liggen in de ontwikkeling van de stedelijke kust als bruisend recreatief en toeristisch gebied met regionale en (inter)nationale aantrekkingskracht. Maar ook waar men prachtig kan wonen en recreëren in de openbare ruimte, in en met uitzicht over de natuur. 

In samenwerking met je collega’s bij de gemeente, en de samenleving/inwoners ben je als programmamanager integraal verantwoordelijk voor het opstellen/vormgeving van het programma, en de realisatie van een aantal doelen met grote bestuurlijke prioriteit.  Je zorgt ervoor dat belanghebbenden optimaal betrokken zijn, zodat draagvlak ontstaat en er invulling wordt gegeven aan maatschappelijke vraagstukken.   

Je bouwt en onderhoudt een netwerk dat bijdraagt aan de (verdere) concretisering en realisatie van de organisatie- en programmadoelen. Je zorgt ook voor een stimulerend en goed werkklimaat in het team en bevordert samenhang en samenwerking door heldere communicatie en goed overleg. Vanzelfsprekend horen o.a. een juiste opdrachtformulering, het schrijven van goede besluitvormingsstukken en het ontwikkelen van programmatisch werken in de organisatie tot je takenpakket. Een functie met veel verantwoordelijkheid.   

 Wat wordt van je verwacht als Programmamanager Waterfront?  
Je hebt:  

 • Tenminste een aantoonbaar HBO/WO(+) werk- en denkniveau;

 • Inmiddels een ruime ervaring opgedaan met de invulling van de Omgevingswet; 

 • een duidelijke visie op programmamanagement en dit in de praktijk toe kunnen passen; 

 • ervaring met het managen van processen, programma’s en het sturen op doelen; 

 • relevante werkervaring m.b.t. het samenwerken in multidisciplinaire teams in een complexe omgeving;

 • ervaring met het verbinden van belangen;

 • ruime ervaring met bestuurlijke processen en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen; 

 • beschikking hebben over leiderschapskwaliteiten en organisatorische vaardigheden;

 • gerichtheid op het verbinden en samenwerken binnen en buiten de organisatie;

 • communicatieve vaardigheid die je kunt aanpassen aan de doelgroep waarmee je in gesprek bent  (intern, extern, ambtelijk en bestuurlijk) en daarbij ook kunnen overtuigen.  

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met de omgevingswet binnen een gemeentelijke instelling;
2. Aantoonbare werkervaring bestuurlijke processen en politieke verhoudingen (ligt dit duidelijk toe in het cv);
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
4. Een maximum uurtarief van € 120,- exclusief btw, inclusief woon-werkverkeer en fee Flextender.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5.  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met de omgevingswet (ligt dit duidelijk toe in het cv); (20 punten)
6. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke instelling; (20 punten)
7. Aantoonbare werkervaring met het coachen en begeleiden van directe collega’s (ligt dit duidelijk toe in het cv); (20 punten)
8. Een afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau; (15 punten)
9. Aantoonbare werkervaring met programmamanagement binnen een gemeente; (15 punten)
10. Aantoonbare werkervaring met integrale samenwerkingen binnen en buiten een gemeentelijke instelling. ( 10 punten)

Competenties

 • Analytisch vermogen;

 • Klantgerichtheid

 • Omgevingsbewustzijn;

 • Oordeelvorming;

 • Flexibiliteit;

 • Communicatieve vaardigheden.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht kan ingevuld worden op de werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, en in overleg tussen de teamleider en de kandidaat.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 9 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 5 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Programmamanager Waterfront die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.