thumbnail
thumbnail

Communicatieadviseur Duurzaamheid en ATT

Manitobaplein 1, 7671 GS Vriezenveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
16 Overijssel

Begindatum:

26 feb 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

8 feb 2024

COMMUNICATIEADVISEUR DUURZAAMHEID EN ATT
Voor het dossier ATT/duurzaamheid zoeken wij een communicatieadviseur (met lokale kennis en lokale wortels) die de programma-adviseurs Ruimte kan adviseren en ondersteunen op het gebied van communicatie en participatie.

ATT
Enerzijds gaat het om het windenergieproject. Daarbij werkt Twenterand samen met buurgemeenten Almelo en Tubbergen om in het ATT-zoekgebied (ATT = Almelo, Tubbergen en Twenterand) te zoeken naar mogelijkheden voor windenergie. De afstemming met inwoners, partners en andere stakeholders (vooral ook de andere twee gemeenten en de provincie) vergt veel communicatie- en participatiekracht. Hier zoeken we ondersteuning van een communicatieadviseur met ervaring op het gebied van participatie, meer specifiek volgens de methode van het Masterprogramma Participatie van de Relevant Gesprek Academie.

Duurzaamheid en klimaatadaptatie
In de zijlijn kan de voor ATT beschikbare adviseur ook het onderwerp duurzaamheid en klimaatadaptatie meenemen. Dan gaat het vooral om voorlichting over duurzaamheidsmaatregelen, duurzaamheidsbevorderende marketingacties en het maken van middelen. Ook het afhandelen van persvragen en contacten met andere stakeholders in het dossier behoren tot de werkzaamheden. Voor dit deel van de klus zoeken we een communicatieadviseur die op dit vlak ervaring heeft bij andere gemeenten, liefst in het oosten van het land. Je beschikt over aantoonbare werkervaring op het gebied van klimaatadaptatie, omgevingscommunicatie en duurzaamheid.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (oa all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woon-werk en evt fee kosten)

 • Bij eventuele gunning wordt er op verzoek van Opdrachtgever een VOG aangevraagd voor de kandidaat, (eventuele) kosten worden niet door Opdrachtgever vergoed.

 • De kandidaat is in het bezit van een afgeronde WO opleiding, met voorkeur in de richting van communicatie

 • De kandidaat heeft ruime ervaring en kennis opgedaan met participatie en dan voornamelijk de methode van het Masterprogramma Participatie van de Relevant Gesprek Academie

 • De kandidaat heeft kennis en ervaring opgedaan bij andere gemeenten, met voorkeur in het oosten van het land, op het gebied van klimaatadaptatie, omgevingscommunicatie en duurzaamheid

 • De functie wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Vrije vervanging is niet mogelijk. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er. Kandidaten die voor deze opdracht in aanmerking willen komen dienen zich te laten detacheren of in loondienst te zijn via een detacheringsbureau of adviesbedrijf, die dan de offerte indient.*

Wensen

 • De kandidaat heeft recente kennis en ervaring met het sociale landschap van regio Twente.

 • De kandidaat heeft kennis en ervaring met het adviseren van bestuurders en het te woord staan van de pers.

 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het verzorgen van offline én online communicatie, zoals nieuwsbrieven, bewonersavonden en sociale mediaberichten.

 • De kandidaat heeft ervaring met het organiseren van inwonersavonden rondom duurzame opwek van energie en met het uitzetten van duurzaamheidscampagnes bij inwoners.

 • De kandiaat heeft ervaring met regionale RES-overleggen.

 • Competenties: Zie PDF.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Communicatieadviseur Duurzaamheid en ATT die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.