thumbnail
thumbnail

Adviseur

Leidseveer 2, 3511 SB Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
110
16 Utrecht

Begindatum:

18 mrt 2024

Einddatum:

30 nov 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

13 feb 2024

Wie zijn wij
BIJ12 is de uitvoeringsorganisatie voor de 12 provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. BIJ12 zorgt voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen.
Hieraan wordt gewerkt vanuit 4 units:

 • Faunazaken en ACSG (Advies Commissie Schade Grondwater)

 • Natuurinformatie en Natuurbeheer

 • GBO voor het beheer van gezamenlijke informatiesystemen

 • Stikstof en Natura 2000

Wij zoeken ter versterking van de unit Natuurinformatie en Natuurbeheer een ervaren, enthousiaste en doortastende Adviseur implementatie Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Als projectleider Agrarisch Natuur-landschapsbeheer werk je in het kader van het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) aan de implementatie en uitvoering van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb). Het SNL is een landelijk stelsel voor de subsidiëring van (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer dat wordt uitgevoerd door de provincies.

In 2023 is het  het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) gestart. Alle EU-landen hebben  een Nationaal Strategisch Plan (NSP) waarin beschreven staat hoe de Europese kaders worden toegepast. Het stelsel Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb) maakt onderdeel uit van de uitvoering van het NSP. Met ingang van het nieuwe GLB-NSP verandert er het nodige voor het ANLb. Zo wordt er ingezet op verbreding van het stelsel met klimaat-en waterdoelen, hangt het ANLb nauw samen met de nieuwe ecoregeling en wordt er ingezet op verdere vereenvoudiging van het stelsel. Om te zorgen dat de provincies in samenwerking met betrokken ketenpartijen klaar zijn voor de uitvoering van de plannen zoeken we een Adviseur die zich gaat richten op het afronden van het implementatietraject. En dan vooral op het technisch, inhoudelijk vlak van het stelsel waar assistentie op vereist wordt. Dat vraagt kennis van en afstemming met RVO die de uitvoering en uitbetaling van het ANLb voert. Ook vraagt dit afstemming met LNV richting Europa, aangezien aanpassingen binnen het ANLb ook aanpassingen vragen op Europees niveau (wet- en regelgeving). Ook vraagt dit kennis van de ANLb systematiek op technisch vlak.     

In deze functie ga je o.a.:

 • Schrijf je  technische notities over ANLb onderwerpen, stemt deze – zo nodig af – met RVO en brengt deze verder in de SNL-NSP besluitvormingscyclus.

 • Assisteer je in het projectplan en de planning, en helpt mee die actueel te houden;

 • Zorg je voor afstemming tussen de ketenpartners;

 • Stel je technische adviezen op ten behoeve van de diverse overleggen met provincies en netwerkpartners in het agrarisch natuurbeheer;

 • Draag je bij aan producten die in het kader van het project moeten worden opgeleverd.

De adviseur die wij zoeken:

 • heeft WO- werk- en denkniveau heeft brede en aantoonbare ervaring met en kennis van ANLb,  en GLB-NSP;

 • heeft kennis van de taken van provincies in het landelijk gebied

 • Heeft kennis van de relevante nationale en Europese regelgeving  

 • heeft ervaring als Adviseur en is in staat samenwerking in een breed netwerk te bevorderen en overtuigende inbreng te leveren in overleggen;

 • heeft technische en inhoudelijke kennis over uitvoering agrarisch natuurbeheer met RVO, het NSP/SNL stelstel,

 • beschikt over een uitgebreid netwerk in het (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer, of is in staat dat snel op te bouwen;

 • beschikt over reflecterend en leervermogen;

 • kan zich schriftelijk goed uitdrukken en kort en helder formuleren;

 • neemt initiatief en heeft overtuigingskracht.

Eisen

 • Eis 1: Uw aanbieding past binnen het door ons vastgestelde tariefbandbreedte voor deze opdracht van minimaal € 90,00 maximaal € 110,00 exclusief btw. Indien het aangeboden tarief buiten het gestelde bandbreedte ligt is uw inschrijving niet geldig.

 • De aangeboden kandidaat is akkoord:
  A) Dat deze opdracht voor 16 tot 20 uur per week wordt uitgevoerd;
  B) Met de procedure en de inhuurvoorwaarden;
  C) Uw inschrijving, waaronder de shortlistcriteria, dient naar waarheid te worden ingevuld op straffe van ongeldigheid. Indien u duidelijk ten onrechte punten toekend op één of meerdere shortlistcriteria wordt uw inschrijving niet verder in behandeling genomen en terzijde gelegd.

 • Eis 3
  A) Geef naast het cv een aparte toelichting op alle eisen en shortlistcriteria in hetzelfde document. Bij voorkeur op 1 pagina dient u aan te geven met welke in het cv genoemde ervaring u voldoet aan de gestelde eisen en shortlistcriteria. Benoem alle nummers van de eisen en de nummers van de shortlistcriteria. Geef ook het aantal punten bij de onderbouwing op de shortlistwensen.
  B) Let op. U dient geen teksten in de velden van het DAS-systeem in te voeren. Deze worden niet meegenomen in de beoordeling. Gebruik uitsluitend 1 bijlage: cv en bijlage onderbouwing. Beiden dus in 1 document. Indien u niet aan a en b voldoet kan uw aan bieding terzijde worden gelegd.

 • Eis 4
  Minimaal 5 jaar werkervaring met ANLb en GLB-NSP Toelichting: Benoem in het cv het nummer van deze eis bij de passende werkervaring. Werkervaring uit stages, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zijn niet geldig voor deze eis. Benoem duidelijk en specifiek hoe, wanneer en bij welke opdrachtgever de (werk)ervaring van het gevraagde is opgedaan. Indien de looptijd van de ervaring onduidelijk is door het ontbreken van informatie kan die onduidelijkheid niet ten voordele van de inschrijver worden toegekend. Zorg voor een duidelijke, specifieke en inhoudelijke onderbouwing van de eis. Bij het niet duidelijk benoemen en onderbouwen van het bovenstaande en/of indien het gevraagde niet verifieerbaar is voor BIJ12 wordt de aanbieding terzijde gelegd.

 • Eis 5
  Minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur waaruit aantoonbare relevante (mbt het werkveld) werkervaring is opgedaan. Toelichting: Benoem in het cv het nummer van deze eis bij de passende werkervaring. Werkervaring uit stages, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zijn niet geldig voor deze eis. Benoem duidelijk en specifiek hoe, wanneer en bij welke opdrachtgever de (werk)ervaring van het gevraagde is opgedaan. Indien de looptijd van de ervaring onduidelijk is door het ontbreken van informatie kan die onduidelijkheid niet ten voordele van de inschrijver worden toegekend. Zorg voor een duidelijke, specifieke en inhoudelijke onderbouwing van de eis. Bij het niet duidelijk benoemen en onderbouwen van het bovenstaande en/of indien het gevraagde niet verifieerbaar is voor BIJ12 wordt de aanbieding terzijde gelegd.

Wensen

 • Shortlistcriterium 1
  Werkervaring met ANLb en GLB-NSP Toelichting: Benoem in het cv het nummer van deze eis bij de passende werkervaring. Werkervaring uit stages, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zijn niet geldig voor deze eis. Benoem duidelijk en specifiek hoe, wanneer en bij welke opdrachtgever de (werk)ervaring van het gevraagde is opgedaan. Indien de looptijd van de ervaring onduidelijk is door het ontbreken van informatie kan die onduidelijkheid niet ten voordele van de inschrijver worden toegekend. Bij het niet duidelijk benoemen en onderbouwen van het bovenstaande en/of indien het gevraagde niet verifieerbaar is voor BIJ12 worden 0 punten toegekend.

 • Shortlistcriterium 2
  Werkervaring als adviseur in een relevante rol Toelichting: Benoem in het cv het nummer van deze eis bij de passende werkervaring. Werkervaring uit stages, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zijn niet geldig voor deze eis. Benoem duidelijk en specifiek hoe, wanneer en bij welke opdrachtgever de (werk)ervaring van het gevraagde is opgedaan. Indien de looptijd van de ervaring onduidelijk is door het ontbreken van informatie kan die onduidelijkheid niet ten voordele van de inschrijver worden toegekend.

 • Shortlistcriterium 3
  Werkervaring bij of met RVO (of een met vergelijkbare organisatie) met het werkveld SNL Toelichting: Benoem in het cv het nummer van deze eis bij de passende werkervaring. Werkervaring uit stages, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zijn niet geldig voor deze eis. Benoem duidelijk en specifiek hoe, wanneer en bij welke opdrachtgever de (werk)ervaring van het gevraagde is opgedaan. Indien de looptijd van de ervaring onduidelijk is door het ontbreken van informatie kan die onduidelijkheid niet ten voordele van de inschrijver worden toegekend. Bij het niet duidelijk benoemen en onderbouwen van het bovenstaande en/of indien het gevraagde niet verifieerbaar is voor BIJ12 worden 0 punten toegekend.

 • Shortlistcriterium 4
  Werkervaring met schrijven van technische adviezen Toelichting: Benoem in het cv het nummer van deze eis bij de passende werkervaring. Werkervaring uit stages, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zijn niet geldig voor deze eis. Benoem duidelijk en specifiek hoe, wanneer en bij welke opdrachtgever de (werk)ervaring van het gevraagde is opgedaan. Indien de looptijd van de ervaring onduidelijk is door het ontbreken van informatie kan die onduidelijkheid niet ten voordele van de inschrijver worden toegekend. Bij het niet duidelijk benoemen en onderbouwen van het bovenstaande en/of indien het gevraagde niet verifieerbaar is voor BIJ12 worden 0 punten toegekend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.