thumbnail
Data Engineer

Belastingdienst

Kingsfordweg 1, 1043 GN Amsterdam, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Holland

Publicatiedatum:

22-06-2022

Sluitingsdatum:

27-06-2022

Begindatum:

01-07-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

36

Opdrachtbeschrijving
Binnen Scrumteam 'de Ploeg' zijn we op zoek naar een Senior Data Engineer die ons kan helpen bij het oplossen van een aantal technische uitdagingen. Dit betreft het verder implementeren en professionaliseren van de inzet van Custom Transformations, alsmede het overbrengen en vergroten van deze kennis binnen het team. Naast het zelfstandig kunnen bouwen, wijzigen en implementeren van ETL code en custom transformations in SAS DI studio ligt er een nadrukkelijke resultaatdoelstelling op het vergroten van de kennis binnen het team en didactisch vermogen.

De doelstelling van het project is dan ook het inbouwen van customs in de nieuw te ontwikkelen Datafundamenten, het documenteren en overdragen van de kennis hiervan naar de interne medewerkers en daarnaast het oplossen van de issues (door middel van een robuuste oplossing) rondom de Dataverwerkingen (veel variatie in aanlevering) in het Datafundament Vastgoed.


Achtergrond opdracht
Sinds een jaar of 2 zijn we gestart met de introductie van custom transformations om zo het ontwikkelproces meer te standaardiseren en al bij het draaien van de runs extra controles in te bouwen. Echter is de kennis van deze 'customs' nog geen vanzelfsprekendheid. Een onderdeel van de opdracht is het vergroten van deze kennis binnen de teams.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continui¨teit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.


Eisen aan de kandidaat

 • 5 jaar aantoonbare ervaring als Data Engineer

 • Kennis van SAS (bij voorkeur DI studio en/of SAS EG) ETL processen en bij voorkeur SAS DI studio

 • Ervaring met Teradata is een pre´

 • Beheersing van de Nederlandse taal is vereist

Benodigde competenties

 • Samenwerken

 • Analytisch denkvermogen

 • Resultaatgericht

 • Kennis overdracht

 • Documenteren van opgeleverd werk


Let op! Thuiswerken is vanwege de Data toegang niet toegestaan

Documenten:

  Vind jouw droomopdracht

  Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht

  Ben jij de Data Engineer die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.