thumbnail
thumbnail

Klantregisseur Statushouders

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32-36 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 nov 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

2 apr 2024

Organisatie
Rijnvicus is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Wij bieden wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is. Onze kracht is het begeleiden naar werk door werk. Omdat we erin geloven dat je kennis en ervaring het beste leert, door het te doen.

Binnen het leerwerkbedrijf zijn ruim 500 medewerkers aan de slag in een aangepaste werkomgeving. Daarnaast begeleiden we ieder jaar honderden werkzoekenden naar een passende baan o.a. in onze mooie leerwerkomgeving waar we mensen opleiden naar betaalde banen in bijvoorbeeld horeca, groen, logistiek, metatechniek en schoonmaak. We werken hiervoor nauw samen met werkgevers, onderwijs en zusterbedrijven in de regio. Het ontwikkelen van de mensen doen we door middel van leerwerklijnen binnen en buiten de organisatie.

Opdracht
Voor het team Statushouders zijn we op zoek naar ondersteuning. In deze rol ben je de eerste schakel in het activeren en begeleiden van statushouders richting werk. Dit doe je door het voeren van de brede intake waarin je voorlichting geeft over de dienstverlening van Rijnvicus en de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP). Ook maak je duidelijk welke inspanningen er van de inburgeraar wordt verwacht. Je stemt met de statushouder, de regievoerder inburgering en de taalschool af welke leerroute naar vermogen en motivatie past bij de inburgeraar.

Na de aanmelding van de inburgeraar bij Rijnvicus heb je de regie over het traject van de statushouder. Het traject is gericht op het leren van de Nederlandse taal en het vinden van een duurzame betaalde baan. Door middel van een methodische aanpak begeleidt je een kandidaat op de klantroute van A tot Z naar de arbeidsmarkt en je hebt hier ook de volledige regie over. Na de Participatie intake meld je de kandidaat aan bij Opstap (interne diagnoseafdeling), voor een verdiepende diagnose. Je stelt met de kandidaat het trajectplan op en zet daarbij die instrumenten in die nodig zijn om het overeengekomen einddoel te behalen. Je stemt af met o.a. de praktijkopleiders en de werkleiders van de Leerwerktrajecten, de werkgeversadviseurs van het WSP en andere professionals die nodig zijn op de route die de kandidaat doorloopt. Je controleert en evalueert het verloop van het trajectplan en stuurt bij daar waar nodig. Regie is coördineren, overzicht houden en beslissingen nemen. Ook een onderdeel van jouw takenpakket is het geven van workshops als onderdeel van de MAP en alle administratieve taken die hierbij horen.

Wie ben je?
Je hebt HBO-werk en denkniveau en je bent inhoudelijk deskundig op het gebied van de Participatiewet.  Je bent initiatiefrijk, scherp op het resultaat en scherp op de relatie. Je bent klantgericht en denkt vanuit mogelijkheden. Door middel van jouw  uitstekende communicatieve vaardigheden en verschillende gesprekstechnieken weet jij kandidaten te motiveren en in beweging te krijgen.  Sensitiviteit, nieuwsgierigheid en zelfreflectie zijn voor ons belangrijke eigenschappen. Je bent gericht op samenwerking en voelt je thuis in een veranderende omgeving.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring met arbeidsparticipatie/ re-integratie van Statushouders;
2. Kennis van de Nieuwe wet Inburgering
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als consulent werk/doelmatigheid of consulent inburgering bij een gemeentelijke instelling, in de afgelopen 6 jaar;
4. Minimaal 3 dagen beschikbaar op kantoor.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als consulent werk/doelmatigheid consulent inburgering voor de doelgroep Participatiewet bij een gemeentelijke instelling/WSW-bedrijf, in de afgelopen 3 jaar (40 punten);
6. Ervaring met het geven van workshops en/of trainingen (10 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met Suite (30 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met Werkstap (20 punten).

Competenties

  • Scherp op de relatie (verdiepen in wat ander beweegt, nodig heeft);

  • Scherp op resultaat;

  • Communicatief (zowel mondeling als schriftelijk);

  • Eigenaarschap;

  • Besluitvaardig.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9 en betreft de HR21-functie medewerker beleidsuitvoering II.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 12 april 2024 van 11.00 uur tot 15.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 11 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien je de opdracht gegund krijgt, ontvang je een handleiding.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Klantregisseur Statushouders die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.