thumbnail

Senior Kwaliteitsadviseur VTH en Deelprojectleider implementatie Omgevingswet

(Talentenregio) Gemeente Hattem

Markt 1, 8051 EZ Hattem, Nederland

ACTIEF

Publicatiedatum:

24-11-2021

Sluitingsdatum:

03-12-2021

Begindatum:

03-01-2022

Einddatum:

03-07-2022

Uren per week:

36
-
36 Gelderland
Senior Kwaliteitsadviseur Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving & Deelprojectleider implementatie Omgevingswet- 36 uur per week

De organisatie
De gemeentelijke organisatie is compact en volop in ontwikkeling. We zijn trots op onze medewerkers die met energie en betrokkenheid werken aan een nog mooier Hattem. De kernwaarden duidelijkheid, samenwerken, vertrouwen én verbeteren staan centraal. Herken jij je hierin?! Dan pas jij in onze organisatie!

De komende jaren wordt verder geïnvesteerd in de gemeentelijke organisatie en in onderwerpen die voor Hattem van belang zijn. In de kern willen we betekenisvol werk verrichten voor inwoners en bedrijven. We willen onze stad kennen en het samen met hen doen. Daarbij werken we meer opgave- én procesgericht waarbij de inwoner centraal staat!

We werken aan interessante projecten en opgaves zoals de herinrichting van de openbare ruimte van onze binnenstad, de aanleg van woonwijk Assenrade, de transformatie van bedrijventerrein ’t Veen, de realisatie van een nieuwe woonzorgzone en de implementatie van de Omgevingswet.

Plaats in de organisatie
Als kwaliteitsadviseur werk je samen met de medewerkers Vergunningverlening en Handhaving.

As deelprojectleider werk je samen met de programmamanager omgevingswet. Samen met andere deelprojectleiders, adviseurs en medewerkers werk je samen om de implementatie van de Omgevingswet tot een succes te maken.
Specifieke taken en verantwoordelijkheden
Als Senior (juridisch) Kwaliteitsmedewerker Vergunningverlening & Handhaving waarborg je de juridische kwaliteit binnen het cluster Vergunningverlening & Handhaving. Je adviseert, communiceert en correspondeert over vergunningverlening en handhaving op het gebied van bouwregelgeving, ruimtelijke ordening en de APV.
 
Je bent verantwoordelijk voor de totale procesgang en de kwaliteit van vergunningverlening en handhavingszaken. Je toetst besluiten op de taakvelden milieu, bouwen & wonen (Wabo), APV en bijzondere wetten, zowel op het gebied van handhaving als vergunningverlening. Verder lever je een bijdrage aan de uitwerking en uitvoering van het handhavingsbeleid. Je bent vraagbaak voor jouw collega’s. Je adviseert het college en het management. Je vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures.

Als deelprojectleider implementatie Omgevingswet ben je verantwoordelijk voor het deelprogramma Monitoring, toezicht en handhaving. Dit houdt in dat je de organisatie voorbereidt op de nieuwe werkprocessen rondom toezicht & handhaving, inclusief de Wkb. Je zorgt voor nieuwe afspraken met ketenpartners. Je implementeert de wijzigingen mbt bodemtaken, kostenverhaal, nadeelcompensatie en het voorkeursrecht. Tot slot borg je monitoring en evaluatie van de (werk)processen.Competenties
De gemeente heeft drie competenties benoemd waarvan zij wil dat iedere medewerker in de organisatie ze bezit, dit zijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerken.

De competenties zoals verwoord in de opdracht- en kandidaat omschrijving worden in de motivatiebrief en/of tijdens het gesprek getoetst door de gemeente.

Daarnaast beschik je over (harde eisen):
-
Een diploma HBO rechten, en Nederlands recht (WO) is een pre
- Minimaal 2 jaar werkervaring als kwaliteitsadviseur Vergunningverlening & Handhaving waarbij ervaring opgedaan is met de WABO Bouw, APV en Bijzondere wetten
- Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in het implementeren van de Omgevingswet.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Kwaliteitsadviseur VTH en Deelprojectleider implementatie Omgevingswet die deze organisatie zoekt?

JA, INSCHRIJVEN