thumbnail
thumbnail

Senior communicatieadviseur

ZonMw

Laan van Nieuw Oost-Indië 334, 2593 CE Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
28-32 Zuid-Holland

Begindatum:

15 aug 2024

Einddatum:

15 aug 2025

Uren per week:

28-32

Publicatiedatum:

9 jul 2024

Organisatie ZonMw
Met kennis werken aan een goede gezondheid voor iedereen en daarmee bijdragen aan vernieuwing in zorg, gezondheid en welzijn. Dat betekent werken bij ZonMw.

ZonMw ontwerpt programma’s en financiert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, stimuleert het gebruik van ontwikkelde kennis én signaleert waar kennis nodig is. Wij ondersteunen de gehele kennisketen; van fundamenteel, praktijkgericht- en actieonderzoek tot aan implementatieprojecten. Alles vanuit de kernwaarden: zorgvuldig, toegankelijk, initiatiefrijk en verbindend.

ZonMw verbindt mensen en organisaties op relevante maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op gezondheid, zorg en welzijn. We werken nauw samen met onder andere onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers, cliënten en burgers. Want alleen samen kunnen we het verschil maken.  Onze hoofdopdrachtgevers zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Vanuit 14 gespecialiseerde programmaclusters - én clusteroverstijgend – werken we aan de verschillende kennisprogramma’s. Daarbij werken we aan maatschappelijke thema’s als COVID-19, passende zorg en gezonde leefomgeving.

Zie ook onze site www.zonmw.nl. We zijn centraal gelegen in Den Haag en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Hybride werken is dus de standaard.

Afdeling
Het cluster Ouderen is op zoek naar een senior communicatieadviseur. In het cluster Ouderen werken we met ruim 40 collega’s, waaronder 4 communicatiecollega’s, aan een breed scala van nationale en internationale programma’s, die actuele ontwikkelingen ondersteunen in de transformatie van zorg in alle domeinen.

Als senior communicatieadviseur houd je je bezig met de ontwikkeling, uitwerking, inbedding en uitvoering van een cluster brede communicatiestrategie, de ontwikkeling van het communicatieteam en de communicatiestrategie voor de (gezamenlijke) programma’s gericht op regionale transformatie van zorg. Je schakelt daarbij tussen de communicatiecollega’s en programmamanagers binnen het cluster en waar nodig met communicatiecollega’s van andere clusters en van de afdeling corporate communicatie. Daarnaast lever je een bijdrage aan interne projecten binnen het cluster en binnen ZonMw. Je rapporteert aan het clusterhoofd/ de teamleider.

Opdracht
Voor deze uitdagende functie zoeken we specifiek iemand met ervaring met complexe communicatievraagstukken met een zeer betrokken stakeholderveld in een politiek bestuurlijke omgeving. Je hebt oog voor-, en kunt opereren in een complexe omgeving waarin uiteenlopende belangen een rol spelen. Naast een omgevingsbewustzijn is het ook van belang dat je snel kunt schakelen en hands-on de benodigde acties oppakt en/of in gang zet.

De volgende activiteiten behoren tot de functie:

 • Samen met collega’s een cluster brede communicatiestrategie ontwikkelen, vastleggen, inbedden en op basis van een operationeel plan voor de eerste 6-9 maanden de uitvoering starten;

 • Ontwikkeling van het communicatieteam stimuleren en collega’s vanuit communicatie expertise begeleiden;

 • Ontwikkeling van een communicatiestrategie en -plan, inclusief een operationeel plan voor de eerste 6-9 maanden, voor de programma’s met een regionale focus.

Minimumeisen / knock-outcriteria:
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;
2. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in de publieke sector;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de publieke sector in de afgelopen 8 jaar
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving;
5. Uurtarief maximaal € 110 exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werk verkeer en fee Flextender;
6. Uiterlijk beschikbaar per maandag 26 augustus 2024;

Gunningscriteria (100 punten):
7. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van communicatieplannen voor complexe communicatievraagstukken met ingewikkeld stakeholderveld (30 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met adviseren directie en management (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in adviseren binnen complex stakeholderveld (20 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met coaching en als sparringpartner optreden voor communicatiecollega’s (10 punten);
11. Aantoonbare kennis van het domein van regionalisering, passende zorg en zorg en ondersteuning (10 punten);
12. Beschikbaar voor ten minste 28 uur per week (10 punten).

Competenties:

 • overtuigend (stevig adviseur)

 • iniatief nemen

 • zelfstandig (maar waar nodig betrek je anderen of spring je bij)

 • hands-on

 • stressbestendig

 • tactisch/analytisch

 • verbindend (kan met verschillende mensen omgaan en ziet het geheel)

CV-richtlijnen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands. Uit het CV dient duidelijk naar voren te komen waarom de kandidaat geschikt is voor deze functie.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht €2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Werkdagen
De werkdagen worden in overleg bepaald. De uren zullen in afstemming flexibel over de maanden ingezet worden. In eerste instantie zal de omvang van de opdracht gemiddeld 28 uur per week bedragen, maar dit kan eventueel worden uitgebreid naar maximaal 36 uur per week.

Planning
De gesprekken bij ZonMw worden op dinsdag 16 juli of woensdag 17 juli 2024 gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen op maandag 15 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • ZonMw verzoekt tot het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring;

 • ZonMw verzoekt tot het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag;

 • Voorafgaande het selectiegesprek kan een casus verstuurd worden ter voorbereiding.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Senior communicatieadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.