thumbnail
thumbnail
Senior netwerkregisseur Sport

Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 uur Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 apr 2024

Uren per week:

24 uur

Publicatiedatum:

13 sept 2023

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
De afdeling Vrije Tijd is een jonge afdeling binnen de gemeente Zoetermeer. In deze afdeling werken de teams Sport, Kunst en Cultuur, Groen Spelen Leren en Evenementen nauw samen. Vrije Tijd is actief op een breed terrein. De leefbaarheid van de stad en het geluk van onze inwoners staan altijd centraal. Daar doen we het voor. Beleid en uitvoering gaan hierbij hand in hand; we ontwikkelen beleid en werken dit verder uit, denken strategisch mee bij de grote opgaven van onze stad, adviseren en ondersteunen het bestuur maar ook de vele organisaties en verenigingen. Daarnaast beheren we de stads en speelboerderijen en wijk- en schooltuinen en organiseren vele sport en spelactiviteiten. Het team Sport bestaat uit twee delen; een subteam Beleid bestaande uit netwerkregisseurs en verenigingsondersteuning en een subteam Combinatiefunctionarissen aangestuurd door een teammanager. De teammanager en Beleid werken samen aan de visie en uitvoeringsagenda, de CFers voeren de hieraan gekoppelde acties uit.

Opdracht
Het tijdelijk oppakken van alle taken die onder de senior netwerkregisseur Sport vallen waaronder; 

 • Samen met collega's sport werken aan een herziening van de sportagenda in balans met de doelstellingen van de brede SPUK/Gala;

 • Uitvoering geven aan belangrijke onderwerpen uit de sportagenda, in hoofdlijnen - Sportstimulering in Zoetermeer;- Sport inzetten als middel voor maatschappelijke opgaven binnen sociaal domein; - Sterke en vitale sportverenigingen (en anders sportaanbieders);

 • Sport(evenementen) inzetten om bij te dragen aan een vrije tijdsklimaat van Zoetermeer;

 • Deelname aan structurele regionale/landelijke overleggen;

 • Vertegenwoordigen van Sport en/of de afdeling Vrije Tijd in diverse stuurgroepen;

 • Adviseur van de huidige netwerkregisseurs; vraagbaak en meelezer. Verantwoordelijk voor de kwaliteit van raads- en collegestukken en memo’s;

 • Zicht hebben op de bestuurlijke en politieke ontwikkelingen binnen sport;

 • Verantwoordelijk voor de opvolging van opdrachten en afspraken uit wethouder overleggen, commissie- en raadsvergaderingen;

 • Aanspreekpunt voor de wethouder en verantwoordelijk voor het wethouder overleg;

Deelname aan de stuurgroep van Vrije Tijd; inhoudelijk overleg over de belangrijkste actuele afdelingsvraagstukken.   

Achtergrond  
Het huidige team sportbeleid bestaat uit drie netwerkregisseurs en een senior netwerkregisseur. De senior netwerkregisseur Sport is langdurig uitgevallen en zal eind 2023 hopelijk weer langzaam kunnen beginnen. Er is op dit moment behoefte aan een ervaren senior die weet hoe bestuurlijke processen lopen, strategisch (mee)denkt en adviseert en begeleidt bij de zwaardere trajecten. Op dit moment wordt gewerkt aan een herziene sportagenda. Enige kennis van de huidige beleidsontwikkelingen die nu spelen binnen sport is noodzakelijk om snel in te kunnen stappen.

Vereisten / knock-out criteria
1.  De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij.);
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als netwerkregisseur Sport binnen een gemeentelijke instelling;
4. Aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van beleidswerk binnen het Sociaal Domein;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als schrijver van bestuurlijke stukken (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in het coachen van medewerker (20 punten);
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als netwerkregisseur Sport binnen een gemeentelijke instelling (50 punten).

Competenties

 • goede schrijver van bestuurlijke stukken;

 • coachend werken.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 12 (nieuwe structuur).

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt uitgevoerd op de volgende werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag. 

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdagmiddag 27 september 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk dinsdag 26 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • Een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior netwerkregisseur Sport die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.