thumbnail
thumbnail

Senior Netwerkregisseur Gezondheidsbeleid

Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 mrt 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

14 nov 2023

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

Wie kiest voor werken bij het Sociaal Domein van de gemeente Zoetermeer kiest voor werken bij een ambitieuze afdeling. In het sociaal domein werken we aan drie samenhangende kernopgaven: herstellen van bestaanszekerheid, vergroten van kansengelijkheid en het makkelijker maken van gezond leven. We willen winst behalen met slimme investeringen, maatschappelijk én financieel. Dit doen we in lijn met de omgevingsvisie Zoetermeer 2040, waarin geschetst wordt hoe de stad er in de toekomst fysiek, sociaal en economisch uit gaat zien.

Team netwerkregie Wmo
Het Sociaal Domein bestaat uit drie afdelingen (Beleid, Inkomen & Zekerheid en Zorg/JGH) met ieder een eigen afdelingshoofd.

De functie senior netwerkregisseur gezondheidsbeleid valt onder het afdelingshoofd beleid en is gepositioneerd in het team netwerkregie Wmo. Bij dit team werken tussen de 20-25 collega’s. Het team houdt zich bezig met gemeentelijke verantwoordelijkheden voor maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en publieke gezondheid (Wpg).  Het team ontwikkelt beleid, stuurt (maatschappelijke) processen, werkt in netwerken samen met (maatschappelijke) partners en inwoners in de stad en is co-creator en opdrachtgever van maatschappelijke dienstverlening, via subsidie- en inkooprelaties met onder andere aan zorg- welzijnsinstellingen. Je werkt intensief samen met collega beleidsadviseurs binnen het team en Sociaal Domein breed.

Opdracht
Je bent werkzaam voor het cluster ‘Juiste Zorg op de juiste plek’. Dit cluster bestaat, inclusief jijzelf, uit drie medewerkers. Het werk van dit cluster bestaat uit het ontwikkelen en verder brengen van diverse opgaven in de stad, zoals preventieve en positieve gezondheid, verbinding met acute- en chronische zorg, samenwerking 1e en 2e lijn. Samen met onze samenwerkingspartners streeft de gemeente naar het bevorderen van de gezondheid van haar inwoners en kwalitatief goede en betaalbare zorg als dat nodig is. Een stad waarin iedereen de kans krijgt te participeren.

Jouw hoofdrol als senior netwerkregisseur is om vanuit jouw expertise over integraal preventief gezondheidsbeleid mee te helpen aan de opgaven waar de gemeente voor staat. Denk hierbij aan de uitvoering van de nota gezondheidsbeleid, het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), en activiteiten die voortvloeien uit het Integraal Zorg Akkoord (IZA). Daarnaast ben je relatiebeheerder vanuit deze expertise met diverse netwerkpartners.

Gemeente Zoetermeer is samenwerkingspartner van Zoetermeer 2025 en werkt vanuit dit samenwerkingsverband aan een gezonde regio. Veel van wat wij doen vindt vanuit deze brede scope plaats. Ook binnen de gemeentelijke organisatie wordt steeds meer over domeinen heen aan opgaven samengewerkt. Dat maakt dat je een goede netwerker moet zijn met een open blik en met interesse in andere werkvelden.

Op dit moment ligt de focus van de functie specifiek op preventief gezondheidsbeleid en het GALA. De inhoud van de functie is dynamisch en taken kunnen wisselen. Je bent in staat om op meerdere terreinen binnen het Sociaal Domein beleid te ontwikkelen en te implementeren.  

Concreet ga je met de volgende taken aan de slag

 • Bijdragen aan gezond leven makkelijker maken voor alle Zoetermeerse inwoners, zoals meeschrijven aan en implementeren van beleid op integraal preventief gezondheidsbeleid (waar onder GALA/ IZA);

 • Relatiebeheer van zorg- en welzijn partners;

 • Netwerkregisseur en relatiebeheerder van diverse subsidieaccounts gerelateerd aan integraal preventief gezondheidsbeleid;

 • Meewerken en versterken van de opgave ‘Juiste Zorg op de juiste plek’;

 • Adviseur van het MT, directie en bestuur;

 • Samenwerken in stedelijke en regionale overleggen op beleidsmatig niveau;
  Je bent in staat om op meerdere terreinen binnen het Sociaal Domein beleid te ontwikkelen en te implementeren.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie.)
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding;
3. Aantoonbare werkervaring met- en/of kennis van preventief integraal gezondheidsbeleid en/of IZA, benoem duidelijk waar dit is opgedaan;
4. Aantoonbare werkervaring met bestuurlijke advisering;

Gunningscriteria
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met preventief integraal gezondheidsbeleid en/of IZA, benoem duidelijk waar dit is opgedaan (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring als Netwerkregisseur en relatiebeheerder binnen het welzijnsdomein (duidelijk weergeven in het cv middels een voorbeeld) (20 punten);
7. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur binnen een gemeentelijke instelling (20 punten);
8. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met het samenwerken met diverse partners in regionaal verband op het gebied van gezondheid/ welzijn(25 punten);
9. Kennis van / ervaring met de situatie in regio Zoetermeer (Haaglanden), Licht dit toe doormiddel van een voorbeeld in het cv (5 punten).

Competenties

 • Je bent stevig en hebt bewezen resultaten te halen ondanks een uitdagend netwerk in combinatie met een sterke bestuurlijke ambitie;

 • Je bent een echte netwerker en kan snel verbanden leggen en goede samenwerkingsrelaties aangaan met onze maatschappelijke partners;

 • Je bent nieuwsgierig en daadkrachtig en beweegt je gemakkelijk in een complex krachtenveld van partijen;

 • Je kan je snel nieuwe materie eigen maken en hierop een visie ontwikkelen;

 • Je hebt ideeën en weet anderen te motiveren hierin mee te gaan;

 • Je hebt een enthousiaste en prettige persoonlijkheid en laat je niet snel uit het veld slaan.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 12 (nieuwe structuur).

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt uitgevoerd op de volgende werkdagen maandag tot en met vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 23 november 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 22 november 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • Een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Senior Netwerkregisseur Gezondheidsbeleid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.