thumbnail
communicatieadviseur/persvoorlichter

Zeist

Het Rond 1, 3701 HS Zeist, Nederland

Communicatie
Deze inhuuropdracht is verlopen
€85
32 tot 36 uur Utrecht

Publicatiedatum:

29-07-2022

Sluitingsdatum:

11-08-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32 tot 36 uur

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 65.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Opdracht
Je bent onze media-expert: je hebt een neus voor nieuws, onderhoudt relaties met de media en bent het aanspreekpunt bij persvragen. Je coördineert alles op het gebied van communicatie die naar buiten gericht is. Je richt je niet alleen op pers maar op het verdienen van aandacht in de buitenwereld in de breedste zin. Je bent breed inzetbaar en draait je hand niet om voor het maken en uitvoeren van een kort en krachtig communicatieplan met daarin de juiste middelen voor de juiste doelgroep.
Het maakt je niet uit of het gaat over paspoorten, jeugdzorg of het onderhoud van openbaar groen, want met jouw creatieve brein weet je er altijd iets moois van te maken dat landt op de plek waar het het meest effectief is. Je bent hands on en jongleert met tekst en beeld.  Jouw belangrijkste taken:

 • Persvragen beantwoorden. Daar goed over communiceren intern, bijvoorbeeld afstemmen met wethouders en inhoudelijke mensen;

 • Nieuws bijhouden en relevante nieuwsberichten in de organisatie verspreiden;

 • Deelnemen aan het ‘newsroom’ overleg met KCC en Communicatie en acties die daaruit voortkomen oppakken;

 • Deelnemen aan het wekelijkse communicatie-overleg, ene week een ‘stand-up’ kort en bondig en de andere week meer ruimte voor het bespreken van onderwerpen en samenwerking ;

 • Contact leggen met belangrijkste journalisten/media in Zeist;

 • Het communicatie-onderdeel van een aantal projecten overnemen. Dit gaat om advies over de juiste communicatie-inzet richting diverse publieksgroepen en stakeholders;

 • Schrijven van persberichten, webteksten en berichten voor social kanalen;

 • Communicatieplan (kort en bondig) maken voor diverse onderwerpen met een communicatiedoelstelling, denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als afval, laadpalen, herdenking of verkeerssituaties die tijdelijk veranderen;

 • Hands-on communicatieklussen oppakken die zich voordoen.

Dit ben je
Je weet alles over communicatiemiddelen, kent de wetmatigheden van social media en weet ze impactvol te gebruiken. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en weet je te bewegen in een complexe organisatie.  Je kunt omgaan met weerstand en onverwachte situaties. Je analyseert en handelt snel, je bent een echte doenker (denker én doener). En tenslotte bloei  je op in een dynamische werkomgeving: ook in tijden van grote hectiek houd je je hoofd koel.

Vereisten/knock out criteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur en/of persvoorlichter.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 3 jaar werkervaring als communicatieadviseur  en of persvoorlichter binnen een gemeente (50 punten);
4. Uitstekende schrijfvaardigheid, aan te tonen door middel van een motivatie bij de reactie op deze vacature én minimaal 1 voor web  geschreven tekst inclusief bronvermelding (de motivatiebrief en web tekst moet als een document met het cv worden aangeboden) (40 punten);
5. Uurtarief maximaal € 85,- exclusief BTW / inclusief reiskosten en fee Flextender  (10 punten).

 Competenties

 • Klantgerichtheid

 • Resultaatgerichtheid

 • Vernieuwend denken en handelen

 • Oordeelsvorming

 • Overtuigen

 • Omgevingsbewustzijn

 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9/10.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 8 (inclusief motivatiebrief en webtekst) pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 15 augustus 2022 van 13.00 tot 16.00. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 12 augustus 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de communicatieadviseur/persvoorlichter die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.